Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk satellitvirksomhed indgår aftale med europæisk rumagentur / Uber og Lyft øger trafikken på vejene / It-aktiernes optur fortsætter vurderer analytikere

Morgen-briefing: Dansk satellitvirksomhed indgår aftale med europæisk rumagentur. Uber og Lyft øger trafikken på vejene. Digitalt konsulenthus køber 40 procent af dansk webbureau. It-aktiernes optur fortsætter vurderer analytikere.

Godmorgen, og velkommen til ugens anden morgen-briefing fra Computerworld.

Lad os komme i gang.

Dansk virksomhed indgår aftale med europæiske rumagentur

Den danske satellitkommunikationsvirksomhed Gatehouse Telecom har med støtte fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse netop tegnet en kontrakt med det europæiske rumagentur, ESA.

Det skriver selskabet i en meddelelse til Computerworld.

Med aftalen skal Gatehouse Telecom udvikle en løsning, der skal hjælpe med at udrulle satellitbaseret IoT-netværk globalt.

Aftalen er første skridt mod udviklingen af en softwareløsning til kommunikationssatellitter og IoT-enheder, lyder det.

"Vi er utroligt glade for samarbejdet med de danske rum myndigheder og for, at de sammen med ESA har valgt at støtte op om projektet, som vil være med til at fastholde Danmark helt i front inden for satellitkommunikation," lyder det fra business development manager hos Gatehouse Telecom, Per Koch.

Ifølge selskabet forventes det globale marked for satellitbaseret IoT-løsninger at nå en samlet størrelse på mellem 35 og 45 milliarder kroner i 2025.

Uber og Lyft øger trafikken på vejene

Vi fortsætter i det bæredygtige tema, for Uber og Lyft har tidligere talt deres forretningsmodeller op med det grønne argument, at det kan afhjælpe på den massive trafik i større byer.

Det eneste problemer er blot, at det ikke ser ud til at være tilfældet, skriver Ritzau Finans.

Ifølge mediet har Wall Street Journal nemlig fundet frem til flere undersøgelser, der peger på, at tjenesterne faktisk øger trafikbelastning - både fordi folk dropper den offentlige trafik, men også fordi Uber og Lyfts chauffører store dele af tiden kører rundt uden kunder.

San Francisco, Chicago og New York har blandt andet nu indført nye gebyrer for Uber og Lyft, lyder det.

Digitalt konsulenthus køber 40 procent af dansk webbureau

Det digitale konsulenthus, MCB, har opkøbt aktier svarende til 40 procent af webbureauet, Kommerce.

Det skriver MCB i en meddelelse til Computerworld.

Købet sker med henblik på at kunne tilbyde Magento webløsninger, og begge virksomheder indgår nu i et partnerskab, hvor de får indblik i hinandens kundeporteføljer og kan udnytte kompetencer på tværs.

"Det er et led i vores strategi at finde virksomheder, der enten ligner MCB, eller som kan tilfører nye kompetencer," lyder det fra Michael Almstrup, direktør i MCB, om opkøbet af næsten halvdelen af Kommerce.

Kommerce forbliver et selvstændigt selskab med lokation i Herning, men vil fremover komme til at købe ydelser inden for blandt andet salg, marketing, design og bogføring gennem MCB.

It-aktiernes optur fortsætter vurderer analytikere

Vi slutter med et kig på it-aktierne, der over de seneste år er braget i vejret.

De amerikanske it-aktier er samlet steget med over 60 procent i løbet af de seneste 14 måneder, mens de globale er oppe med over 50 procent.

Det er næsten dobbelt så meget som det generelle aktiemarked.

Det skriver Finans.

Det får måske tankerne tilbage til det store it-boom i slutningen af 90'erne, som endte brat med dot.com-boblens brist i 2000.

Men flere analytikere peger over for Finans på, at it-aktierne vil fortsætte deres himmelflugt.

"Strukturen omkring teknologiaktier har ændret sig markant. Mange af de selskaber, der er tilbage, er dem, der har vundet udskillelsesløbet. Og ser vi fremad, så sidder de her selskaber på meget af den teknologi, der er behov for at investere i. Noget af det sidste selskaber sparer på er teknologi og altså de produkter, der er i it-sektoren i dag," lyder det eksempelvis fra Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, til Finans.

Trods forskellige risici for it-sektoren lige nu, er vurderingen fra flere af analytikerne, at aktierne vil fortsætte med at stige et godt stykke tid endnu.