Derfor kan udbruddet af coronavirus blive en fordel for Samsung

Apple har måtte nedjustere sin forventninger på grund af udbruddet af coronavirus. Men konkurrenten Samsung står ikke til at blive ramt lige så hårdt.

Samsung står til at kunne drage fordel af de problemer, som coronavirussen har skabt for selskabets konkurrenter.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

For ifølge Reuters står den koreanske elektronikgigant i den heldige situation, at halvdelen af selskabets telefoner bliver produceret i Vietnam.

Flere af selskabets konkurrenter har derimod fået lammet en stor del af deres produktion, fordi den foregår i Kina, hvor corona-virussen har tvunget store dele af landets produktionsapparatet i knæ.

Læs også: Apple udsender varsel: Nedjusterer forventninger på grund af coronavirus

Apple nedjusterer
Eksempelvis offentliggjorde Apple sent mandag aften, at selskabet nedjusterer sine forventinger til det kommende kvartal, fordi virussen har reduceret produktionen af iPhones betragteligt.

“Samsung er bedre positioneret til at til klare sig igennem krisen end konkurrenter som Huawei og Apple,” siger en person med kendskab til Samsungs produktionsapparat til Reuters.

Kilder påpeger dog overfor, at Reuters at mange af Samsungs vietnamesiske fabrikker gør brug af kinesiske komponenter. Derfor vil Samsung også komme til at mærke konsekvenserne, hvis virusudbruddet trækker ud og selskabet forsyninger af komponenter begynder at tørre ud.

Samsung har samtidig den fordel, at selskabet ikke er lige så eksponeret over de kinesiske forbrugere, som konkurrenterne.

Her har Apple oplyst, at selskabet forventer, at blive ramt af den større økonomisk tilbageholdenhed hos den kinesiske befolkning, der i denne tid holder sig mere indendørs end normalt.

Læs også: Smittefare tvinger danske Tradeshift til at lukke afdeling på ubestemt tid: "I det første kvartal bliver omsætningen i Kina hårdt ramt"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Knowit overtager konsulenthuset Creuna: 80 danske Creuna-medarbejdere følger med i købet
Konsulenthuset Knowit køber Creuna, der i de senere år har landet dundrende underskud. Ambitionen er nu at blive Nordens førende leverandør af datadrevet CX. 80 danske Creuna-medarbejdere følger med i købet.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.