Derfor kan udbruddet af coronavirus blive en fordel for Samsung

Apple har måtte nedjustere sin forventninger på grund af udbruddet af coronavirus. Men konkurrenten Samsung står ikke til at blive ramt lige så hårdt.

Samsung står til at kunne drage fordel af de problemer, som coronavirussen har skabt for selskabets konkurrenter.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

For ifølge Reuters står den koreanske elektronikgigant i den heldige situation, at halvdelen af selskabets telefoner bliver produceret i Vietnam.

Flere af selskabets konkurrenter har derimod fået lammet en stor del af deres produktion, fordi den foregår i Kina, hvor corona-virussen har tvunget store dele af landets produktionsapparatet i knæ.

Læs også: Apple udsender varsel: Nedjusterer forventninger på grund af coronavirus

Apple nedjusterer
Eksempelvis offentliggjorde Apple sent mandag aften, at selskabet nedjusterer sine forventinger til det kommende kvartal, fordi virussen har reduceret produktionen af iPhones betragteligt.

“Samsung er bedre positioneret til at til klare sig igennem krisen end konkurrenter som Huawei og Apple,” siger en person med kendskab til Samsungs produktionsapparat til Reuters.

Kilder påpeger dog overfor, at Reuters at mange af Samsungs vietnamesiske fabrikker gør brug af kinesiske komponenter. Derfor vil Samsung også komme til at mærke konsekvenserne, hvis virusudbruddet trækker ud og selskabet forsyninger af komponenter begynder at tørre ud.

Samsung har samtidig den fordel, at selskabet ikke er lige så eksponeret over de kinesiske forbrugere, som konkurrenterne.

Her har Apple oplyst, at selskabet forventer, at blive ramt af den større økonomisk tilbageholdenhed hos den kinesiske befolkning, der i denne tid holder sig mere indendørs end normalt.

Læs også: Smittefare tvinger danske Tradeshift til at lukke afdeling på ubestemt tid: "I det første kvartal bliver omsætningen i Kina hårdt ramt"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Sådan vil Rigspolitiet rette op på omfattende fejl i it-system: Sætter gang i en række nye tiltag
Rigspolitiet er nu kommet til bunds i fejlen i politiets sagsbehandlingsystem POLSAS, der betød, at hundredvis af danskere er blevet knytte sammen med sager, der intet har med dem at gøre. Nu har Rigspolitiet sat en række tiltag i søen, der skal sikre, at lignende fejl ikke sker igen.
Computerworld
Garmin åbner for sine systemer efter ransomware-angreb: Forventer at være tilbage til normal drift i løbet af få dage
Garmin er gradvist begyndt at åbne for sine systemer igen efter ransomware-angreb i sidste uge. Se hvilke systemer, der allerede nu er tilbage i fuld drift.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.