Artikel top billede

Derfor kan udbruddet af coronavirus blive en fordel for Samsung

Apple har måtte nedjustere sin forventninger på grund af udbruddet af coronavirus. Men konkurrenten Samsung står ikke til at blive ramt lige så hårdt.

Samsung står til at kunne drage fordel af de problemer, som coronavirussen har skabt for selskabets konkurrenter.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

For ifølge Reuters står den koreanske elektronikgigant i den heldige situation, at halvdelen af selskabets telefoner bliver produceret i Vietnam.

Flere af selskabets konkurrenter har derimod fået lammet en stor del af deres produktion, fordi den foregår i Kina, hvor corona-virussen har tvunget store dele af landets produktionsapparatet i knæ.

Læs også: Apple udsender varsel: Nedjusterer forventninger på grund af coronavirus

Apple nedjusterer

Eksempelvis offentliggjorde Apple sent mandag aften, at selskabet nedjusterer sine forventinger til det kommende kvartal, fordi virussen har reduceret produktionen af iPhones betragteligt.

“Samsung er bedre positioneret til at til klare sig igennem krisen end konkurrenter som Huawei og Apple,” siger en person med kendskab til Samsungs produktionsapparat til Reuters.

Kilder påpeger dog overfor, at Reuters at mange af Samsungs vietnamesiske fabrikker gør brug af kinesiske komponenter. Derfor vil Samsung også komme til at mærke konsekvenserne, hvis virusudbruddet trækker ud og selskabet forsyninger af komponenter begynder at tørre ud.

Samsung har samtidig den fordel, at selskabet ikke er lige så eksponeret over de kinesiske forbrugere, som konkurrenterne.

Her har Apple oplyst, at selskabet forventer, at blive ramt af den større økonomisk tilbageholdenhed hos den kinesiske befolkning, der i denne tid holder sig mere indendørs end normalt.

Læs også: Smittefare tvinger danske Tradeshift til at lukke afdeling på ubestemt tid: "I det første kvartal bliver omsætningen i Kina hårdt ramt"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere