Artikel top billede

(Foto: Samsung)

Derfor kan udbruddet af coronavirus blive en fordel for Samsung

Apple har måtte nedjustere sin forventninger på grund af udbruddet af coronavirus. Men konkurrenten Samsung står ikke til at blive ramt lige så hårdt.

Samsung står til at kunne drage fordel af de problemer, som coronavirussen har skabt for selskabets konkurrenter.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

For ifølge Reuters står den koreanske elektronikgigant i den heldige situation, at halvdelen af selskabets telefoner bliver produceret i Vietnam.

Flere af selskabets konkurrenter har derimod fået lammet en stor del af deres produktion, fordi den foregår i Kina, hvor corona-virussen har tvunget store dele af landets produktionsapparatet i knæ.

Læs også: Apple udsender varsel: Nedjusterer forventninger på grund af coronavirus

Apple nedjusterer

Eksempelvis offentliggjorde Apple sent mandag aften, at selskabet nedjusterer sine forventinger til det kommende kvartal, fordi virussen har reduceret produktionen af iPhones betragteligt.

“Samsung er bedre positioneret til at til klare sig igennem krisen end konkurrenter som Huawei og Apple,” siger en person med kendskab til Samsungs produktionsapparat til Reuters.

Kilder påpeger dog overfor, at Reuters at mange af Samsungs vietnamesiske fabrikker gør brug af kinesiske komponenter. Derfor vil Samsung også komme til at mærke konsekvenserne, hvis virusudbruddet trækker ud og selskabet forsyninger af komponenter begynder at tørre ud.

Samsung har samtidig den fordel, at selskabet ikke er lige så eksponeret over de kinesiske forbrugere, som konkurrenterne.

Her har Apple oplyst, at selskabet forventer, at blive ramt af den større økonomisk tilbageholdenhed hos den kinesiske befolkning, der i denne tid holder sig mere indendørs end normalt.

Læs også: Smittefare tvinger danske Tradeshift til at lukke afdeling på ubestemt tid: "I det første kvartal bliver omsætningen i Kina hårdt ramt"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere