Vestagers nye data-forslag får ros fra alle sider: "Jeg kan ikke vente med at læse, forstå og bidrage til at forme det fremtidige Europa"

Der er rosende ord fra både virksomheder og interesseorganisationer efter at Vestager onsdag fremlagde EU-Kommissionens planer for EU's digitale fremtid. Se reaktionerne her.

Onsdag kunne EU's ledende næstformand Margrethe Vestager præsentere Kommissionens planer for, hvordan kunstig intelligens skal reguleres i fremtiden.

Det får rosende ord med på vejen fra både DI, Djøfs Tech-kommission og Microsoft.

Sidstnævnet har flere gange opfordret politikere i hele verden til at få sat nogle klare regler op for brugen af kunstig intelligens.

Læs mere her: Her er Vestagers fire nye regler for brug af kunstig intelligens: Langer ud efter ansigtsgenkendelse

Derfor glæder Microsofts vesteuropæiske chef, Marianne Dahl, sig også til at se nærmere på forlaget.

"EUs 'Shaping Europe's Digital Future'. Jeg kan ikke vente med at læse, forstå og bidrage til at forme det fremtidige Europa," skriver Microsoft-bossen på Twitter.

Vestager lægger blandt andet op til at EU skal oprette en række datapuljer, som bliver tilgængelige for virksomheder i hele EU. Det skaber begejstring hos virksomhedernes interesseorganisation DI.

"Når vi skaber datapuljer inden for EU, kan vi sikre, at europæiske
regler om at beskytte privatliv, fortrolighed og grundlæggende
rettigheder respekteres. Det kan samtidig give danske og europæiske
virksomheder en konkurrencefordel," skriver Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i DI, i en pressemeddelelse.

Læs også: Vestager vil ensarte regler for køb af bredbånd på tværs af Europa

I forslaget som Margrethe Vestager fremlagde onsdag er der blandt andet fire punkter, som virksomheder i fremtiden skal leve op til, hvis man leverer løsninger baseret på kunstig intelligens. EU skal gå forrest
Uden for dansk erhvervsliv jubler man også over Margrethe Vestagers forslag til ens retningslinjer for den digitale fremtid i Europa.

"Digitale teknologier og dataanvendelse er i dag en integreret del i alle dele af vores samfund. Det lever ikke et parallelt liv ved siden af den fysiske virkelighed. Den offentlige debat, de private virksomheder og den centrale og lokale forvaltning bliver stadigt mere digitaliserede – derfor er det vigtigt, at vi får nogle fælles retningslinjer for, hvordan vi tilgår data," fortsætter Stine Bosse, formand for Djøfs Tech Kommission.

Hun mener, der er brug for, at EU også træder ind på verdensscenen, når det gælder det digitale område, så europæerne ikke bliver glemt mellem Kina og USA.

"Der er to yderpoler i dag. Mod vest ser vi de store tech-giganter og en løssluppen datakapitalisme, som indsamler data om borgerene. Og mod øst hvor Kina overvåger befolkningen med digitale teknologier. Mellem de to yderpoler har Europa en central rolle at spille, og det er helt oplagt, at EU går forrest i det arbejde," lyder det fra Stine Bosse, der desuden er formand for Europabevægelsen.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
mest debatterede artikler

Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Få styr på de 8 store megatrends - og de udfordringer der følger med
Brancher og forretningsmodeller ændrer sig konstant – og truslerne, skurkene og udfordringerne følger med. For mens hver megatrend rummer muligheder for større markeder og nye produkter, så rummer de også større risici for at blive ramt på pengepungen i takt med at finansielle tjenesteydelser som banker, forsikringsselskaber og pensionskasser står over for nye trusler. I dette whitepaper kan du derfor læse om, hvilke trends der dominerer den finansielle sektor pt. – og hvilket trusler der følger med trends som fintech, blockchain, IoT, machine learning og open banking.