Vestagers nye data-forslag får ros fra alle sider: "Jeg kan ikke vente med at læse, forstå og bidrage til at forme det fremtidige Europa"

Der er rosende ord fra både virksomheder og interesseorganisationer efter at Vestager onsdag fremlagde EU-Kommissionens planer for EU's digitale fremtid. Se reaktionerne her.

Onsdag kunne EU's ledende næstformand Margrethe Vestager præsentere Kommissionens planer for, hvordan kunstig intelligens skal reguleres i fremtiden.

Det får rosende ord med på vejen fra både DI, Djøfs Tech-kommission og Microsoft.

Sidstnævnet har flere gange opfordret politikere i hele verden til at få sat nogle klare regler op for brugen af kunstig intelligens.

Læs mere her: Her er Vestagers fire nye regler for brug af kunstig intelligens: Langer ud efter ansigtsgenkendelse

Derfor glæder Microsofts vesteuropæiske chef, Marianne Dahl, sig også til at se nærmere på forlaget.

"EUs 'Shaping Europe's Digital Future'. Jeg kan ikke vente med at læse, forstå og bidrage til at forme det fremtidige Europa," skriver Microsoft-bossen på Twitter.

Vestager lægger blandt andet op til at EU skal oprette en række datapuljer, som bliver tilgængelige for virksomheder i hele EU. Det skaber begejstring hos virksomhedernes interesseorganisation DI.

"Når vi skaber datapuljer inden for EU, kan vi sikre, at europæiske
regler om at beskytte privatliv, fortrolighed og grundlæggende
rettigheder respekteres. Det kan samtidig give danske og europæiske
virksomheder en konkurrencefordel," skriver Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i DI, i en pressemeddelelse.

Læs også: Vestager vil ensarte regler for køb af bredbånd på tværs af Europa

I forslaget som Margrethe Vestager fremlagde onsdag er der blandt andet fire punkter, som virksomheder i fremtiden skal leve op til, hvis man leverer løsninger baseret på kunstig intelligens. EU skal gå forrest
Uden for dansk erhvervsliv jubler man også over Margrethe Vestagers forslag til ens retningslinjer for den digitale fremtid i Europa.

"Digitale teknologier og dataanvendelse er i dag en integreret del i alle dele af vores samfund. Det lever ikke et parallelt liv ved siden af den fysiske virkelighed. Den offentlige debat, de private virksomheder og den centrale og lokale forvaltning bliver stadigt mere digitaliserede – derfor er det vigtigt, at vi får nogle fælles retningslinjer for, hvordan vi tilgår data," fortsætter Stine Bosse, formand for Djøfs Tech Kommission.

Hun mener, der er brug for, at EU også træder ind på verdensscenen, når det gælder det digitale område, så europæerne ikke bliver glemt mellem Kina og USA.

"Der er to yderpoler i dag. Mod vest ser vi de store tech-giganter og en løssluppen datakapitalisme, som indsamler data om borgerene. Og mod øst hvor Kina overvåger befolkningen med digitale teknologier. Mellem de to yderpoler har Europa en central rolle at spille, og det er helt oplagt, at EU går forrest i det arbejde," lyder det fra Stine Bosse, der desuden er formand for Europabevægelsen.
Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.