Artikel top billede

Iværksætter-formand frygter Vestagers nye regler for kunstig intelligens: "Vi er desværre meget langt fra at kunne realisere teknologiens muligheder med de regler"

Det kan gå udover danske virksomheders konkurrenceevne, hvis EU's nye retningslinjer for kunstig intelligens bliver gennemført, advarer Peter Kofler, der er formand for Dansk Iværksætter Forening.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Hør hvorfor Peter Kofler mener, at Vestagers nye regler for kunstig intelligens kan ramme danske virksomheder
  • Få indsigt i hvad Peter Kofler mener er det største problem med de nye regler
703
3:45 min
Det kan gå udover danske teknologi-virksomheders konkurrenceevne, hvis EU vælger at indføre de nye regler for brug af kunstig intelligens, som EU-Kommissær Margrethe Vestager fremlagde onsdag.

Sådan lyder advarslen fra Dansk Iværksætterforenings formand, Peter Kofler, som Computerworld fanger på en telefon direkte fra Bruxelles, hvor han skal deltage i en debat i EU-Parlamentet om de nye retningslinjer.

“Jeg er helt enig i, at vi skal finde en balance, der dels sikrer, at vi kan beskytte os mod trusler forbundet med ny teknologi og dels sikrer, at vi også kan udnytte teknologiens muligheder. Men vi er desværre meget langt fra at kunne realisere teknologiens muligheder med de regler, som netop er blevet fremlagt af kommissionen,” siger han.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Dansk hotelplatform efter fem dage langt ransomware-angreb: “Vi har lige fået at vide, at vi har 100 procent recovery på alle data”

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Dansk booking-portal ramt af ransomware-angreb: Forhandler med hackere om betaling af løsesum

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Medstifter og COO Camilla Ley Valentin stopper i Queue-It

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Gigabit dropper navnet - nu skal selskabet hedde Wizer: Og det er der særlige grunde til, fortæller direktør Claus Østergaard Olesen


Premium
Dansk hotelplatform efter fem dage langt ransomware-angreb: “Vi har lige fået at vide, at vi har 100 procent recovery på alle data”
Den danske hotelplatform AK Techotel kan efter et fem dage langt ransomware angreb snart få adgang til sin data igen, oplyser selskabet direktør til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.