Artikel top billede

(Foto: © EU / Lukasz Kobus)

Iværksætter-formand frygter Vestagers nye regler for kunstig intelligens: "Vi er desværre meget langt fra at kunne realisere teknologiens muligheder med de regler"

Det kan gå udover danske virksomheders konkurrenceevne, hvis EU's nye retningslinjer for kunstig intelligens bliver gennemført, advarer Peter Kofler, der er formand for Dansk Iværksætter Forening.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Hør hvorfor Peter Kofler mener, at Vestagers nye regler for kunstig intelligens kan ramme danske virksomheder
  • Få indsigt i hvad Peter Kofler mener er det største problem med de nye regler
703
3:45 min
Det kan gå udover danske teknologi-virksomheders konkurrenceevne, hvis EU vælger at indføre de nye regler for brug af kunstig intelligens, som EU-Kommissær Margrethe Vestager fremlagde onsdag.

Sådan lyder advarslen fra Dansk Iværksætterforenings formand, Peter Kofler, som Computerworld fanger på en telefon direkte fra Bruxelles, hvor han skal deltage i en debat i EU-Parlamentet om de nye retningslinjer.

“Jeg er helt enig i, at vi skal finde en balance, der dels sikrer, at vi kan beskytte os mod trusler forbundet med ny teknologi og dels sikrer, at vi også kan udnytte teknologiens muligheder. Men vi er desværre meget langt fra at kunne realisere teknologiens muligheder med de regler, som netop er blevet fremlagt af kommissionen,” siger han.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Rusland anklager otte personer for tilknytning til REvil-banden: Beslaglægger 20 luksusbiler og 426 millioner rubler

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Tidligere Telia-boss Thomas Kjærsgaard ny direktør i Microsoft: Er klar med Anne Marie Kindbergs afløser - her er Microsofts nye direktion

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Har du prøvet Microsofts lille hemmelige værktøjskasse? Powertoys er gratis og byder på en masse fine fiduser

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

NNIT vinder kæmpe outsourcing-kontrakt til op mod en halv milliard kroner: Bliver stor-leverandør til nordisk energisektor

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Microsoft arbejder på stribe af ændringer i Teams: Disse ting er på vej