Artikel top billede

Udstilling: Københavns Museum er genåbnet

Efter fem år er Københavns Museum genåbnet i nye omgivelser.

Hvis du interesserer dig for Københavns historie, er der nu igen mulighed for at fordybe dig på Københavns Museum.

Men det er måske en god ide at væbne sig med tålmodighed. Museet har siden 2015 været midlertidigt lukket på grund af flytning.

Og til (gen)åbningen 8. februar var der kø 350 meter ned ad Stormgade.

De mange gæster kom for at opleve museets omkring 400 udstillede genstande.

Et af de helt store trækplastre er en ny, interaktiv bymodel af København skaleret ned til størrelsesforholdet 1:750, som er doneret af A.P. Møller Fonden.

Derudover har museet også udstillet adskillige genstande, som er blevet fundet under udgravningen til det nye metrobyggeri i byen.

Københavns Museum bliver drevet af Københavns Kommune og er grundlagt i 1901. I 2014 besluttede man at flytte museet fra Vesterbrogade til Stormgade, tæt på Nationalmuseet og Rådhuset.

I forbindelse med genåbningen bemærkede Københavns overborgmester Frank Jensen (S) sig over de nye omgivelser i en pressemeddelelse, hvor han blandt andet tages til indtægt for, at ”Det nye museum vil fortsat dykke ned i mange kroge af Københavns historie, men nu i en mere centralt beliggende fredet bygning og med interaktive faciliteter, der gør det endnu sjovere at gå på opdagelse i museet.”

Fakta: Københavns Museum har åbent hver dag fra kl. 9-18. Museet ligger på Stormgade 18 i København. Entré koster 90,-.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere