Artikel top billede

Udstilling: Københavns Museum er genåbnet

Efter fem år er Københavns Museum genåbnet i nye omgivelser.

Hvis du interesserer dig for Københavns historie, er der nu igen mulighed for at fordybe dig på Københavns Museum.

Men det er måske en god ide at væbne sig med tålmodighed. Museet har siden 2015 været midlertidigt lukket på grund af flytning.

Og til (gen)åbningen 8. februar var der kø 350 meter ned ad Stormgade.

De mange gæster kom for at opleve museets omkring 400 udstillede genstande.

Et af de helt store trækplastre er en ny, interaktiv bymodel af København skaleret ned til størrelsesforholdet 1:750, som er doneret af A.P. Møller Fonden.

Derudover har museet også udstillet adskillige genstande, som er blevet fundet under udgravningen til det nye metrobyggeri i byen.

Københavns Museum bliver drevet af Københavns Kommune og er grundlagt i 1901. I 2014 besluttede man at flytte museet fra Vesterbrogade til Stormgade, tæt på Nationalmuseet og Rådhuset.

I forbindelse med genåbningen bemærkede Københavns overborgmester Frank Jensen (S) sig over de nye omgivelser i en pressemeddelelse, hvor han blandt andet tages til indtægt for, at ”Det nye museum vil fortsat dykke ned i mange kroge af Københavns historie, men nu i en mere centralt beliggende fredet bygning og med interaktive faciliteter, der gør det endnu sjovere at gå på opdagelse i museet.”

Fakta: Københavns Museum har åbent hver dag fra kl. 9-18. Museet ligger på Stormgade 18 i København. Entré koster 90,-.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere