Artikel top billede

(Foto: Foto: Rasmus Ferdinand Petersen)

Danske cBrain fortsætter væksten: Tredoblede indtjeningen i 2019

Børsnoterede cBrain tredoblede indtjeningen i løbet af 2019 og øgede omsætningen med 16 procent. Det viser selskabets nye årsregnskab. Selskabet satte også fart på eksporten, der nu udgør 14 procent af toplinjen.

"År 2019 har været et rigtig godt år for cBrain."

Sådan lyder første sætning i selskabets kommentar til det netop offentliggjorte regnskab for 2019, der viser vækst på både top- og bundlinjen.

Det børsnoterede it-selskab øgede omsætningen med 16 procent, og tallet landede derved på 96,4 millioner kroner i modsætning til 2018, hvor tallet lød på 83,5 millioner kroner.

"CBrain har dermed formået at øge omsætningsvæksten markant i
forhold til 2018, hvor regnskabet viste en omsætningsvækst på 4 procent," skriver selskabet.

Læs også: Danske cBrain vil erobre verden med 'McDonalds-modellen': "Vi producerer bare procesapplikationer i stedet for burgere"

Toplinjen endte med at tage et større spring, end selskabet havde kalkuleret med. De oprindelige forventninger til omsætningsvæksten lå på 10-15 procent.

2019 bød også på en tredobling af indtjeningen. Driftsresultatet endte på 10,8 millioner kroner, hvor det året forinden lå på 3,2 millioner kroner.

Udenlandske ordre tager fart

I løbet af sidste år kunne cBrain løbende fortælle om ordre, der er blevet landet uden for Danmarks grænser.

Det gælder blandt andet nye aftaler i Tyskland, men også annonceringen af tre nye markeder henholsvis Emiraterne, Frankrig og USA.

"Det er lykkedes cBrain at komme ind som leverandør til en af de store myndigheder i den tyske centraladministration. Det udgør et meget stort potentiale for cBrain, og cBrain glæder sig derfor over at have vundet en række nye ordrer hos myndigheden i 2019."

"Samtidig har cBrain gennem 2019 etableret et kontor i Berlin, foreløbig med omkring 10 medarbejdere, som nu arbejder på
projekter hos den pågældende myndighed," fremgår det.

Eksportfremstøddet har resulteret i, at 14 procent af omsætningen kom fra udlandet i 2019.

Det er en fordobling af eksporten i forhold til 2018.

Læs også: Danske cBrain gjorde det halvt så dyrt at blive skilt online - og det blev et af selskabets store gennembrud

Eksporten udgjorde en omsætning i 2019 på 13,6 million kroner, mod en omsætning på 6,5 million kroner i 2018.

CBrains internationale vækstplan er baseret på salg af selskabets standardsoftware, som hedder F2. Det er software, som omkring 50 danske myndigheder i dag benytter sig af.

"CBrain ser år 2019 som et gennembrud internationalt," lyder det i meddelelsen.

Fastholder samme vækstforventninger

It-selskabet, med administrerende direktør Per Tejs Knudsen i spidsen, forventer en fortsat vækst og indtjening i 2020 på samme niveau som 2019.

Omsætningsvæksten forventes derfor at lande i lejet 12-15 procent og indtjeningen på 7-10 procent.

Læs også: cBrain hæver vækstforvetningerne til 2019 for anden gang: Første USA-ordre satte fart på omsætningen

Forventningerne baseres på selskabets planlagte aktiviterer, hvor Danmark stadig udgør langt størstedelen af omsætningen, skriver selskabet.

"Det noteres imidlertid, at cBrain internationalt arbejder på en række
store ordrer, som kan give anledning til en positiv justering af forventningerne til omsætning i 2020," skriver cBrain i meddelelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere