Artikel top billede

ITU dropper ny data science-uddannelse i 2020

Der bliver ingen kandidatuddannelse i data science på IT-Universitetet i 2020. Universitetet kan ikke finde midlerne til at finansiere uddannelsen.

Efter planen skulle IT-Universitetet (ITU) åbne for en ny kandidatuddannelse i data science i 2020, men det kommer ikke til at ske.

Ifølge ITU-rektor Martin Zachariasen skyldes det, at det ikke har været muligt for universitetet at finde basismidlerne, der skal finansiere den forskning, som er nødvendig for at kunne levere undervisning til de studerende.

Konkret har universitetet brug for 10 til 15 millioner kroner til den nye uddannelse.

Det fortæller han til ITWatch.

"Vi har fået uddannelsen akkrediteret, og vi er sådan set klar til at skyde den af. Men vi mangler pengene til at sætte den i gang," siger Martin Zachariasen til mediet.

ITU har haft en bachelorbacheloruddannelse i data science siden 2017.

Læs også: Eva Berneke taler ud om KMD's hemmelige ansættelsesregler, der var på kant med loven: "Lige så snart vi læser det i pressen, siger vi 'gud, det var da også åndssvagt formuleret'"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere