Artikel top billede

ITU dropper ny data science-uddannelse i 2020

Der bliver ingen kandidatuddannelse i data science på IT-Universitetet i 2020. Universitetet kan ikke finde midlerne til at finansiere uddannelsen.

Efter planen skulle IT-Universitetet (ITU) åbne for en ny kandidatuddannelse i data science i 2020, men det kommer ikke til at ske.

Ifølge ITU-rektor Martin Zachariasen skyldes det, at det ikke har været muligt for universitetet at finde basismidlerne, der skal finansiere den forskning, som er nødvendig for at kunne levere undervisning til de studerende.

Konkret har universitetet brug for 10 til 15 millioner kroner til den nye uddannelse.

Det fortæller han til ITWatch.

"Vi har fået uddannelsen akkrediteret, og vi er sådan set klar til at skyde den af. Men vi mangler pengene til at sætte den i gang," siger Martin Zachariasen til mediet.

ITU har haft en bachelorbacheloruddannelse i data science siden 2017.

Læs også: Eva Berneke taler ud om KMD's hemmelige ansættelsesregler, der var på kant med loven: "Lige så snart vi læser det i pressen, siger vi 'gud, det var da også åndssvagt formuleret'"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere