Artikel top billede

ITU dropper ny data science-uddannelse i 2020

Der bliver ingen kandidatuddannelse i data science på IT-Universitetet i 2020. Universitetet kan ikke finde midlerne til at finansiere uddannelsen.

Efter planen skulle IT-Universitetet (ITU) åbne for en ny kandidatuddannelse i data science i 2020, men det kommer ikke til at ske.

Ifølge ITU-rektor Martin Zachariasen skyldes det, at det ikke har været muligt for universitetet at finde basismidlerne, der skal finansiere den forskning, som er nødvendig for at kunne levere undervisning til de studerende.

Konkret har universitetet brug for 10 til 15 millioner kroner til den nye uddannelse.

Det fortæller han til ITWatch.

"Vi har fået uddannelsen akkrediteret, og vi er sådan set klar til at skyde den af. Men vi mangler pengene til at sætte den i gang," siger Martin Zachariasen til mediet.

ITU har haft en bachelorbacheloruddannelse i data science siden 2017.

Læs også: Eva Berneke taler ud om KMD's hemmelige ansættelsesregler, der var på kant med loven: "Lige så snart vi læser det i pressen, siger vi 'gud, det var da også åndssvagt formuleret'"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere