Artikel top billede

Amerikansk sikkerhedsmyndighed ramt af cyber-angreb

En amerikansk myndighed, der blandt andet har ansvaret for at give det amerikanske militær samt den amerikanske præsident, Donald Trump, adgang til sikkerkommunikation, er ramt af et massivt databrud.

Et cyber-angreb har ramt den myndighed, Defence Information Systems Agency, der sikrer, at det amerikanske militær samt USA’s præsident Donald Trump og resten af Det Hvide Hus har adgang til sikker kommunikation.

Det skriver BBC.

Myndigheden er ifølge BBC ramt af et databrud, der betyder, at navne og sikkerhedsnumre på mere end 200.000 personer er blevet lækket.

Udsat for daglige angreb

En talsperson for det amerikanske forsvasrministerium vil ikke oplyse til BBC, om man ved, hvem der står bag cyber-angrebet. Men ministeriet oplyser, at det lever under en daglig trussel om cyber-angreb.

”Forsvarsministeriet er under angreb på daglig basis, og ministeriet arbejder hele tiden aktivt på at forhindre angrebene,” lyder det til BBC.

Ifølge BBC har Defence Information Systems Agency fået lukket sikkerhedshullet, der gjorde angrebet muligt samt informerede de personer, der kan være berørt af databruddet.

En tidligere amerikanske soldat har lagt et brev, som han modtaget om databruddet ud på Twitter:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere