Artikel top billede

Amerikansk sikkerhedsmyndighed ramt af cyber-angreb

En amerikansk myndighed, der blandt andet har ansvaret for at give det amerikanske militær samt den amerikanske præsident, Donald Trump, adgang til sikkerkommunikation, er ramt af et massivt databrud.

Et cyber-angreb har ramt den myndighed, Defence Information Systems Agency, der sikrer, at det amerikanske militær samt USA’s præsident Donald Trump og resten af Det Hvide Hus har adgang til sikker kommunikation.

Det skriver BBC.

Myndigheden er ifølge BBC ramt af et databrud, der betyder, at navne og sikkerhedsnumre på mere end 200.000 personer er blevet lækket.

Udsat for daglige angreb

En talsperson for det amerikanske forsvasrministerium vil ikke oplyse til BBC, om man ved, hvem der står bag cyber-angrebet. Men ministeriet oplyser, at det lever under en daglig trussel om cyber-angreb.

”Forsvarsministeriet er under angreb på daglig basis, og ministeriet arbejder hele tiden aktivt på at forhindre angrebene,” lyder det til BBC.

Ifølge BBC har Defence Information Systems Agency fået lukket sikkerhedshullet, der gjorde angrebet muligt samt informerede de personer, der kan være berørt af databruddet.

En tidligere amerikanske soldat har lagt et brev, som han modtaget om databruddet ud på Twitter:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere