Artikel top billede

Bog: Sådan har #MeToo-bevægelsen påvirket Google og resten af erhvervslivet?

Ifølge amerikansk økonom har #MeToo-bevægelsen lang vej igen.

#MeToo-bevægelsen har sat tydelige spor på snart sagt alle brancher, lige fra de bonede gulve i Hollywood til magtens korridorer verden over.

Det er en bevægelse, som både i det store og det små har forandret den måde, vi mennesker omgås hinanden i professionelle sammenhænge.

I bogen ”#MeToo in the Corporate World” undersøger Sylvia Ann Hewlett den påvirkning, #MeToo-bevægelsen har haft på erhvervslivet, og hun konkluderer, at der stadig er rigeligt at tage fat på.

Ifølge Hewlett har bevægelsen været fokuseret nærmest udelukkende på krænkelser af hvide kvinder, og dermed har den negligeret andre lige så udsatte minoritetsgrupper, herunder sorte mænd, homoseksuelle og latinamerikanere.

Derudover har bevægelsen – på samme tid med de positive forandringer, den har bragt med sig – også haft negative følgevirkninger.

Hewlett viser blandt andet, hvordan mandlige chefer ofte er tilbageholdende med at ansætte yngre kvinder af fare for at blive anklaget for krænkelser.

Eksempler på denne tendens ser man ifølge Hewlett i så forskellige organisationer som Google, Nike og i den katolske kirke (også når man ser bort fra muligheden for at ordinære kvindelige præster, hvilket den øverste direktør i Rom som bekendt stadig ikke tillader).

Endelig foreslår Hewlett en ny strategi til beskyttelse af både ansatte og arbejdsgiver med eksempler fra den virkelige verden.

Sylvia Ann Hewlett er økonom, som i mange år har været en førende stemme i debatten om minoriteter på arbejdsmarkedet. Som forfatter står hun bag flere anmelderroste bøger.

Bog: #MeToo in the Corporate World – Power, Privilege and the Path Forward. Forfatter: Sylvia Ann Hewlett. Udgivet af Harper Business
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere