Artikel top billede

Bog: Kom tæt på de russiske cyberkrigere der angreb Mærsk

Bogen ”Sandworm” bringer den russiske hackergruppe, som blandt andet angreb Mærsk, frem i lyset.

I 2017 skabte et vidtgående russisk hackerangreb kaotiske tilstande i verdens største shippingvirksomhed Mærsk.

Da virksomhedens it-infrastruktur blev ramt af malwaren NotPetya, forårsagede det et tab på mindst 1,9 mia. kroner for den danske koncern.

Bogen ”Sandworm” af Andy Greenberg afdækker historien om den russiske hackergruppe kaldet Sandworm.

Greenberg beskriver blandt andet, hvordan hackerne i Sandworm arbejder for den russiske militære efterretningstjeneste og siden 2014 har terroriseret vigtig it-infrastruktur verden over, blandt andet hos amerikanske forsyningsselskaber og selveste NATO.

Gruppens hackerangreb kulminerede i 2017 med malwaren NotPetya, som de brugte til at lamme blandt andet nogle af verdens største medicinal-, transport og shippingvirksomheder, herunder altså Mærsk.

Med fokus på de russiske angreb på civile, militære og politiske mål i USA, stiller Andy Greenberg i bogen skarpt på gruppen af russiske cyberkrigere og på den trussel, disse udgør for den nationale sikkerhed.

Det er en historie, som også illustrerer udviklingen inden for moderne krigsføring, som i dag ikke kun foregår på slagmarkerne, men i højere grad også i den digitale verden.

Særligt fokuserer Greenberg naturligvis på den russiske regerings aktive strategi, hvor man med digitale våben konstant søger at manipulere med de vestlige demokratier.

Andy Greenberg er skribent for magasinet Wired, hvor han har beskæftiget sig indgående med emner som hackerkultur og informationssikkerhed.

Derudover har han skrevet bogen ”This Machine Kills Secrets” om whistleblowere og store informationslækager.

Bog: Sandworm: A New Era of Cyberwar and the Hunt for the Kremlin’s Most Dangerous Hackers. Forfatter: Andy Greenberg. Udgivet af Doubleday
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere