Artikel top billede

Bog: Kom tæt på de russiske cyberkrigere der angreb Mærsk

Bogen ”Sandworm” bringer den russiske hackergruppe, som bl.a. angreb Mærsk, frem i lyset.

I 2017 skabte et vidtgående russisk hackerangreb kaotiske tilstande i verdens største shippingvirksomhed Mærsk.

Da virksomhedens it-infrastruktur blev ramt af malwaren NotPetya, forårsagede det et tab på mindst 1,9 mia. kroner for den danske koncern.

Bogen ”Sandworm” af Andy Greenberg afdækker historien om den russiske hackergruppe kaldet Sandworm.

Greenberg beskriver blandt andet, hvordan hackerne i Sandworm arbejder for den russiske militære efterretningstjeneste og siden 2014 har terroriseret vigtig it-infrastruktur verden over, blandt andet hos amerikanske forsyningsselskaber og selveste NATO.

Gruppens hackerangreb kulminerede i 2017 med malwaren NotPetya, som de brugte til at lamme blandt andet nogle af verdens største medicinal-, transport og shippingvirksomheder, herunder altså Mærsk.

Med fokus på de russiske angreb på civile, militære og politiske mål i USA, stiller Andy Greenberg i bogen skarpt på gruppen af russiske cyberkrigere og på den trussel, disse udgør for den nationale sikkerhed.

Det er en historie, som også illustrerer udviklingen inden for moderne krigsføring, som i dag ikke kun foregår på slagmarkerne, men i højere grad også i den digitale verden.

Særligt fokuserer Greenberg naturligvis på den russiske regerings aktive strategi, hvor man med digitale våben konstant søger at manipulere med de vestlige demokratier.

Andy Greenberg er skribent for magasinet Wired, hvor han har beskæftiget sig indgående med emner som hackerkultur og informationssikkerhed.

Derudover har han skrevet bogen ”This Machine Kills Secrets” om whistleblowere og store informationslækager.

Bog: Sandworm: A New Era of Cyberwar and the Hunt for the Kremlin’s Most Dangerous Hackers. Forfatter: Andy Greenberg. Udgivet af Doubleday
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere