Artikel top billede

Bog: Kom tæt på de russiske cyberkrigere der angreb Mærsk

Bogen ”Sandworm” bringer den russiske hackergruppe, som bl.a. angreb Mærsk, frem i lyset.

I 2017 skabte et vidtgående russisk hackerangreb kaotiske tilstande i verdens største shippingvirksomhed Mærsk.

Da virksomhedens it-infrastruktur blev ramt af malwaren NotPetya, forårsagede det et tab på mindst 1,9 mia. kroner for den danske koncern.

Bogen ”Sandworm” af Andy Greenberg afdækker historien om den russiske hackergruppe kaldet Sandworm.

Greenberg beskriver blandt andet, hvordan hackerne i Sandworm arbejder for den russiske militære efterretningstjeneste og siden 2014 har terroriseret vigtig it-infrastruktur verden over, blandt andet hos amerikanske forsyningsselskaber og selveste NATO.

Gruppens hackerangreb kulminerede i 2017 med malwaren NotPetya, som de brugte til at lamme blandt andet nogle af verdens største medicinal-, transport og shippingvirksomheder, herunder altså Mærsk.

Med fokus på de russiske angreb på civile, militære og politiske mål i USA, stiller Andy Greenberg i bogen skarpt på gruppen af russiske cyberkrigere og på den trussel, disse udgør for den nationale sikkerhed.

Det er en historie, som også illustrerer udviklingen inden for moderne krigsføring, som i dag ikke kun foregår på slagmarkerne, men i højere grad også i den digitale verden.

Særligt fokuserer Greenberg naturligvis på den russiske regerings aktive strategi, hvor man med digitale våben konstant søger at manipulere med de vestlige demokratier.

Andy Greenberg er skribent for magasinet Wired, hvor han har beskæftiget sig indgående med emner som hackerkultur og informationssikkerhed.

Derudover har han skrevet bogen ”This Machine Kills Secrets” om whistleblowere og store informationslækager.

Bog: Sandworm: A New Era of Cyberwar and the Hunt for the Kremlin’s Most Dangerous Hackers. Forfatter: Andy Greenberg. Udgivet af Doubleday
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Digitaliseringsstyrelsen søger ny hovedleverandør til Borger.dk
Digitaliseringsstyrelsen søger med million-ordre ny hovedleverandør af en række centrale opgaver på Borger.dk i en fokuseret kontrakt, hvor man kommer til at samarbejde tæt med Netcompany.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.