Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Udstilling: En by for børn

To nye udstillinger på Dansk Arkitektur Center giver mulighed for at udforske byens rum fra nye vinkler ved hjælp af VR og Minecraft.

I København stiger antallet af børn i alderen 0-15 år hvert år og det stiller nye krav til, hvordan man indretter byens offentlige rum og institutioner. Spørgsmålet er, hvad der gør en by god at leve i for børn?

Dette tema stiller Dansk Arkitektur Center skarpt på i to udstillinger, som åbnede i starten af februar.

”Kids’ City” er et univers, hvor hele familien kan bevæge sig rundt i alternative byrum og udforske, hvordan arkitektur kan skabe rum til leg og fællesskab. Der er fokus på skala, eksperimentelle rum og kreativitet.

For eksempel er der opsat et ”omvendt hus” og en mini-udgave af BIG’s skibakke på forbrændingsanlægget på Amager, som børnene kan rutsje ned ad. De kan også bygge deres egen by i computerspillet Minecraft.

I udstillingen ”Byen set fra oven” kan man også flyve rundt i Google Earth med VR-briller på og gætte en by set fra oven.

Med byggeklodser fra Bakoba kan de besøgende bygge deres helt egen by, og så kan man lave sin egen byplakat med inspiration fra gamle bykort, som man kan få med hjem.

”Byen set fra oven” henvender sig primært til børn fra tre til tolv år.

Fakta: Udstillingerne ”Kids’ City” og ”Byen set fra oven” løber begge indtil 10. maj 2020 (”Byen set fra oven” er kun i weekender). Begge udstillinger kræver entré til DAC. Se mere om billetpriser på DAC’s hjemmeside (link: https://dac.dk/besog/). DAC har åbent alle dage kl. 10-18 (torsdag 10-21) på adressen Bryghuspladsen 10, København K.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere