Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel rykker for alvor ind på 5G-markedet: Nye komponenter på vej

Efter salget af hele selskabets 5G-modem-division til Apple i fjor, gør Intel for alvor klar til at rulle ind på markedet for 5G-infrastruktur. Se hvad der er på vej.

Intel gør for alvor klar til en stor offensiv på 5G-markedet, der kommer til at følge i kølvandet på salget af hele selskabets 5G-modem-division til Apple i sommeren 2019.

Dengang frasolgte Intel hele division - inklusive et par tusinde medarbejdere, ip-rettigheder, udstyr, lejemål og det hele.

Det kan du læse mere om her: Apple bekræfter opkøb af Intels modem-forretning: Her er detaljerne i handlen.

Frasalget blev på mange måder startskuddet til et helt nyt 5G-fokus for Intel, der nu løfter sløret for sine 5G-infrastrukturplaner for 2020.

De tæller blandt andet anden generation af selskabets Xeon Scalable-processorer, Intel Atom P5900-platform, 700 Series Network Adapter og Intels første strukturerede ASIC (‘application specific integrated circuit’, red] til 5G-netværk, der er særligt udviklet med henblik på høj performance.

Denne løsning kalder Intel for ‘Diamond Mesa.’

Ifølge selskabet bliver de nye Xeon-processorers performance 36 procent højere end den nuværende generation, ligesom prisen falder.

De nye Xeon-processorer kommer som udgangspunkt til at køre på 3,66Ghz, der er et af hovedfrekvens-båndene for 5G.

Det understreger, at Intel sigter efter netop netværk og infrastruktur til 5G, hvor selskabet håber, at mange af netværks-producenterne vil ty til de nye Xeon-processorer.

Også den nye Ethernet 700 Series Network Adapter er optimeret mod 5G-netværk, når den går i produktion om et par måneder, meddeler Intel.

Læs også:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere