Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel rykker for alvor ind på 5G-markedet: Nye komponenter på vej

Efter salget af hele selskabets 5G-modem-division til Apple i fjor, gør Intel for alvor klar til at rulle ind på markedet for 5G-infrastruktur. Se hvad der er på vej.

Intel gør for alvor klar til en stor offensiv på 5G-markedet, der kommer til at følge i kølvandet på salget af hele selskabets 5G-modem-division til Apple i sommeren 2019.

Dengang frasolgte Intel hele division - inklusive et par tusinde medarbejdere, ip-rettigheder, udstyr, lejemål og det hele.

Det kan du læse mere om her: Apple bekræfter opkøb af Intels modem-forretning: Her er detaljerne i handlen.

Frasalget blev på mange måder startskuddet til et helt nyt 5G-fokus for Intel, der nu løfter sløret for sine 5G-infrastrukturplaner for 2020.

De tæller blandt andet anden generation af selskabets Xeon Scalable-processorer, Intel Atom P5900-platform, 700 Series Network Adapter og Intels første strukturerede ASIC (‘application specific integrated circuit’, red] til 5G-netværk, der er særligt udviklet med henblik på høj performance.

Denne løsning kalder Intel for ‘Diamond Mesa.’

Ifølge selskabet bliver de nye Xeon-processorers performance 36 procent højere end den nuværende generation, ligesom prisen falder.

De nye Xeon-processorer kommer som udgangspunkt til at køre på 3,66Ghz, der er et af hovedfrekvens-båndene for 5G.

Det understreger, at Intel sigter efter netop netværk og infrastruktur til 5G, hvor selskabet håber, at mange af netværks-producenterne vil ty til de nye Xeon-processorer.

Også den nye Ethernet 700 Series Network Adapter er optimeret mod 5G-netværk, når den går i produktion om et par måneder, meddeler Intel.

Læs også:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere