Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel rykker for alvor ind på 5G-markedet: Nye komponenter på vej

Efter salget af hele selskabets 5G-modem-division til Apple i fjor, gør Intel for alvor klar til at rulle ind på markedet for 5G-infrastruktur. Se hvad der er på vej.

Intel gør for alvor klar til en stor offensiv på 5G-markedet, der kommer til at følge i kølvandet på salget af hele selskabets 5G-modem-division til Apple i sommeren 2019.

Dengang frasolgte Intel hele division - inklusive et par tusinde medarbejdere, ip-rettigheder, udstyr, lejemål og det hele.

Det kan du læse mere om her: Apple bekræfter opkøb af Intels modem-forretning: Her er detaljerne i handlen.

Frasalget blev på mange måder startskuddet til et helt nyt 5G-fokus for Intel, der nu løfter sløret for sine 5G-infrastrukturplaner for 2020.

De tæller blandt andet anden generation af selskabets Xeon Scalable-processorer, Intel Atom P5900-platform, 700 Series Network Adapter og Intels første strukturerede ASIC (‘application specific integrated circuit’, red] til 5G-netværk, der er særligt udviklet med henblik på høj performance.

Denne løsning kalder Intel for ‘Diamond Mesa.’

Ifølge selskabet bliver de nye Xeon-processorers performance 36 procent højere end den nuværende generation, ligesom prisen falder.

De nye Xeon-processorer kommer som udgangspunkt til at køre på 3,66Ghz, der er et af hovedfrekvens-båndene for 5G.

Det understreger, at Intel sigter efter netop netværk og infrastruktur til 5G, hvor selskabet håber, at mange af netværks-producenterne vil ty til de nye Xeon-processorer.

Også den nye Ethernet 700 Series Network Adapter er optimeret mod 5G-netværk, når den går i produktion om et par måneder, meddeler Intel.

Læs også:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere