Artikel top billede

Efter Apple-flop: Nu sælger Aabenraa Kommune to grunde til hemmelig international it-virksomhed

Aabenraa Kommuner har solgt to datacentergrunde til en internationale it-virksomhed. Salget kommer efter, at Apple i sommer trak stikket på sine planer i kommunen.

I juni droppede Apple planerne om at opføre et stort datacenter i Aabenraa Kommune.

Men nu har en anden international it-virksomhed opkøbt to mindre grunde i kommunen, hvor virksomheden ønsker at opføre et datacenter.

Det oplyser Aabenraa Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen oplyser ikke navnet på it-virksomheden, men den oplyser, at det har købt to grunde på 15 hektar, der er placeret i henholdsvis Padborg og Kassø.

Størrelsen på de solgte grunde blegner dog sammenlignet med de to grunde, som Google og Apple købte i kommunen. De er på henholdsvis 131 og 285 hektar.

”Der er efterhånden ingen tvivl om, at Aabenraa Kommune er ved at udvikle sig til et af it-koncerners foretrukne steder at planlægge datacentre. Vi arbejder målrettet og langsigtet med den datacenterstrategi, vi vedtog i 2018,” siger borgmester i Aabenraa Kommune, Thomas Andresen (V), ifølge pressemeddelelsen.

Læs også: Aabenraa vil fortsat være Mekka for datacentre trods Apple-afslag - men datacentergrundens fremtid er i Apples hænder

Borgmester: Vi har en attraktiv placering
Det er især området nær en stor transformation ved Kasø, vest for Aabenraa, der er en attraktiv datacenterlokation.

Men borgmesteren fremhæver i pressemeddelelsen, at kommunens placering i nærheden af infrastruktur som motorvej, togforbindelsen og havn samt nærheden til Tyskland taler til Aabenraas fordel.

I et interview med Computerworld i sommer understregede Thomas Andresen, at byen fortsat har en strategi om at tiltrække datacentre, selvom Apple valgte at droppe sine planer om at etablere sig i byen.

“Vi har lagt en strategi om, at vi skal fortsætte med at udvikle området til brug af datacentre, og den strategi forsætter vi med. Det skyldes jo, at vi har et område, der er særligt velegnet til datacentre, fordi vi her kan udnytte placeringen nær transformerstationen og har god adgang til fibernet," sagde Thomas Andresen til Computerworld.

Læs også: "Jeg sad og spiste en sildemad, da jeg modtog en sms fra min kommunaldirektør med beskeden om, at Apple alligevel ikke vil opføre et datacenter i Aabenraa"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere