Efter Apple-flop: Nu sælger Aabenraa Kommune to grunde til hemmelig international it-virksomhed

Aabenraa Kommuner har solgt to datacentergrunde til en internationale it-virksomhed. Salget kommer efter, at Apple i sommer trak stikket på sine planer i kommunen.

I juni droppede Apple planerne om at opføre et stort datacenter i Aabenraa Kommune.

Men nu har en anden international it-virksomhed opkøbt to mindre grunde i kommunen, hvor virksomheden ønsker at opføre et datacenter.

Det oplyser Aabenraa Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen oplyser ikke navnet på it-virksomheden, men den oplyser, at det har købt to grunde på 15 hektar, der er placeret i henholdsvis Padborg og Kassø.

Størrelsen på de solgte grunde blegner dog sammenlignet med de to grunde, som Google og Apple købte i kommunen. De er på henholdsvis 131 og 285 hektar.

”Der er efterhånden ingen tvivl om, at Aabenraa Kommune er ved at udvikle sig til et af it-koncerners foretrukne steder at planlægge datacentre. Vi arbejder målrettet og langsigtet med den datacenterstrategi, vi vedtog i 2018,” siger borgmester i Aabenraa Kommune, Thomas Andresen (V), ifølge pressemeddelelsen.

Læs også: Aabenraa vil fortsat være Mekka for datacentre trods Apple-afslag - men datacentergrundens fremtid er i Apples hænder

Borgmester: Vi har en attraktiv placering
Det er især området nær en stor transformation ved Kasø, vest for Aabenraa, der er en attraktiv datacenterlokation.

Men borgmesteren fremhæver i pressemeddelelsen, at kommunens placering i nærheden af infrastruktur som motorvej, togforbindelsen og havn samt nærheden til Tyskland taler til Aabenraas fordel.

I et interview med Computerworld i sommer understregede Thomas Andresen, at byen fortsat har en strategi om at tiltrække datacentre, selvom Apple valgte at droppe sine planer om at etablere sig i byen.

“Vi har lagt en strategi om, at vi skal fortsætte med at udvikle området til brug af datacentre, og den strategi forsætter vi med. Det skyldes jo, at vi har et område, der er særligt velegnet til datacentre, fordi vi her kan udnytte placeringen nær transformerstationen og har god adgang til fibernet," sagde Thomas Andresen til Computerworld.

Læs også: "Jeg sad og spiste en sildemad, da jeg modtog en sms fra min kommunaldirektør med beskeden om, at Apple alligevel ikke vil opføre et datacenter i Aabenraa"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Tag med CIO Peter Cabello Holmberg bag facaden i Pandoras 'digitale powerhouse': Her er den storstilede plan
Interview: Pandoras Digital Hub er gået i luften med tre måneders forsinkelse. CIO Peter Cabello Holmberg har vist Computerworld rundt i smykkegigantens digitale innovationsenhed, der fortsat er under opførsel. Til september er det sidste byggerod erstattet af et command center for Pandoras e-commerce-platform. "Det kommer virkeligt til at gøre en forskel, det vi kommer til at arbejde med i løbet af de næste par år," lyder det.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.