Artikel top billede

Efter Apple-flop: Nu sælger Aabenraa Kommune to grunde til hemmelig international it-virksomhed

Aabenraa Kommuner har solgt to datacentergrunde til en internationale it-virksomhed. Salget kommer efter, at Apple i sommer trak stikket på sine planer i kommunen.

I juni droppede Apple planerne om at opføre et stort datacenter i Aabenraa Kommune.

Men nu har en anden international it-virksomhed opkøbt to mindre grunde i kommunen, hvor virksomheden ønsker at opføre et datacenter.

Det oplyser Aabenraa Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen oplyser ikke navnet på it-virksomheden, men den oplyser, at det har købt to grunde på 15 hektar, der er placeret i henholdsvis Padborg og Kassø.

Størrelsen på de solgte grunde blegner dog sammenlignet med de to grunde, som Google og Apple købte i kommunen. De er på henholdsvis 131 og 285 hektar.

”Der er efterhånden ingen tvivl om, at Aabenraa Kommune er ved at udvikle sig til et af it-koncerners foretrukne steder at planlægge datacentre. Vi arbejder målrettet og langsigtet med den datacenterstrategi, vi vedtog i 2018,” siger borgmester i Aabenraa Kommune, Thomas Andresen (V), ifølge pressemeddelelsen.

Læs også: Aabenraa vil fortsat være Mekka for datacentre trods Apple-afslag - men datacentergrundens fremtid er i Apples hænder

Borgmester: Vi har en attraktiv placering
Det er især området nær en stor transformation ved Kasø, vest for Aabenraa, der er en attraktiv datacenterlokation.

Men borgmesteren fremhæver i pressemeddelelsen, at kommunens placering i nærheden af infrastruktur som motorvej, togforbindelsen og havn samt nærheden til Tyskland taler til Aabenraas fordel.

I et interview med Computerworld i sommer understregede Thomas Andresen, at byen fortsat har en strategi om at tiltrække datacentre, selvom Apple valgte at droppe sine planer om at etablere sig i byen.

“Vi har lagt en strategi om, at vi skal fortsætte med at udvikle området til brug af datacentre, og den strategi forsætter vi med. Det skyldes jo, at vi har et område, der er særligt velegnet til datacentre, fordi vi her kan udnytte placeringen nær transformerstationen og har god adgang til fibernet," sagde Thomas Andresen til Computerworld.

Læs også: "Jeg sad og spiste en sildemad, da jeg modtog en sms fra min kommunaldirektør med beskeden om, at Apple alligevel ikke vil opføre et datacenter i Aabenraa"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere