Artikel top billede

Efter Apple-flop: Nu sælger Aabenraa Kommune to grunde til hemmelig international it-virksomhed

Aabenraa Kommuner har solgt to datacentergrunde til en internationale it-virksomhed. Salget kommer efter, at Apple i sommer trak stikket på sine planer i kommunen.

I juni droppede Apple planerne om at opføre et stort datacenter i Aabenraa Kommune.

Men nu har en anden international it-virksomhed opkøbt to mindre grunde i kommunen, hvor virksomheden ønsker at opføre et datacenter.

Det oplyser Aabenraa Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen oplyser ikke navnet på it-virksomheden, men den oplyser, at det har købt to grunde på 15 hektar, der er placeret i henholdsvis Padborg og Kassø.

Størrelsen på de solgte grunde blegner dog sammenlignet med de to grunde, som Google og Apple købte i kommunen. De er på henholdsvis 131 og 285 hektar.

”Der er efterhånden ingen tvivl om, at Aabenraa Kommune er ved at udvikle sig til et af it-koncerners foretrukne steder at planlægge datacentre. Vi arbejder målrettet og langsigtet med den datacenterstrategi, vi vedtog i 2018,” siger borgmester i Aabenraa Kommune, Thomas Andresen (V), ifølge pressemeddelelsen.

Læs også: Aabenraa vil fortsat være Mekka for datacentre trods Apple-afslag - men datacentergrundens fremtid er i Apples hænder

Borgmester: Vi har en attraktiv placering
Det er især området nær en stor transformation ved Kasø, vest for Aabenraa, der er en attraktiv datacenterlokation.

Men borgmesteren fremhæver i pressemeddelelsen, at kommunens placering i nærheden af infrastruktur som motorvej, togforbindelsen og havn samt nærheden til Tyskland taler til Aabenraas fordel.

I et interview med Computerworld i sommer understregede Thomas Andresen, at byen fortsat har en strategi om at tiltrække datacentre, selvom Apple valgte at droppe sine planer om at etablere sig i byen.

“Vi har lagt en strategi om, at vi skal fortsætte med at udvikle området til brug af datacentre, og den strategi forsætter vi med. Det skyldes jo, at vi har et område, der er særligt velegnet til datacentre, fordi vi her kan udnytte placeringen nær transformerstationen og har god adgang til fibernet," sagde Thomas Andresen til Computerworld.

Læs også: "Jeg sad og spiste en sildemad, da jeg modtog en sms fra min kommunaldirektør med beskeden om, at Apple alligevel ikke vil opføre et datacenter i Aabenraa"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere