Artikel top billede

Efter Apple-flop: Nu sælger Aabenraa Kommune to grunde til hemmelig international it-virksomhed

Aabenraa Kommuner har solgt to datacentergrunde til en internationale it-virksomhed. Salget kommer efter, at Apple i sommer trak stikket på sine planer i kommunen.

I juni droppede Apple planerne om at opføre et stort datacenter i Aabenraa Kommune.

Men nu har en anden international it-virksomhed opkøbt to mindre grunde i kommunen, hvor virksomheden ønsker at opføre et datacenter.

Det oplyser Aabenraa Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen oplyser ikke navnet på it-virksomheden, men den oplyser, at det har købt to grunde på 15 hektar, der er placeret i henholdsvis Padborg og Kassø.

Størrelsen på de solgte grunde blegner dog sammenlignet med de to grunde, som Google og Apple købte i kommunen. De er på henholdsvis 131 og 285 hektar.

”Der er efterhånden ingen tvivl om, at Aabenraa Kommune er ved at udvikle sig til et af it-koncerners foretrukne steder at planlægge datacentre. Vi arbejder målrettet og langsigtet med den datacenterstrategi, vi vedtog i 2018,” siger borgmester i Aabenraa Kommune, Thomas Andresen (V), ifølge pressemeddelelsen.

Læs også: Aabenraa vil fortsat være Mekka for datacentre trods Apple-afslag - men datacentergrundens fremtid er i Apples hænder

Borgmester: Vi har en attraktiv placering
Det er især området nær en stor transformation ved Kasø, vest for Aabenraa, der er en attraktiv datacenterlokation.

Men borgmesteren fremhæver i pressemeddelelsen, at kommunens placering i nærheden af infrastruktur som motorvej, togforbindelsen og havn samt nærheden til Tyskland taler til Aabenraas fordel.

I et interview med Computerworld i sommer understregede Thomas Andresen, at byen fortsat har en strategi om at tiltrække datacentre, selvom Apple valgte at droppe sine planer om at etablere sig i byen.

“Vi har lagt en strategi om, at vi skal fortsætte med at udvikle området til brug af datacentre, og den strategi forsætter vi med. Det skyldes jo, at vi har et område, der er særligt velegnet til datacentre, fordi vi her kan udnytte placeringen nær transformerstationen og har god adgang til fibernet," sagde Thomas Andresen til Computerworld.

Læs også: "Jeg sad og spiste en sildemad, da jeg modtog en sms fra min kommunaldirektør med beskeden om, at Apple alligevel ikke vil opføre et datacenter i Aabenraa"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere