Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Fortalt til: Jacob Ø. Wittorff | Foto: Rune Højer

Mennesker i IT
Udgivet 13. juni 2019 kl. 15.58

Jeg sad og spiste en sildemad, da jeg modtog en kortfattet sms fra min kommunaldirektør, Tommy Ahmt, med beskeden om, at Apple alligevel ikke vil opføre et datacenter i Aabenraa.

Vi har en lokal skytteforening, Aabenraas Skyttelaug af 1734, og hvert år på tredje pinsedag skal jeg som borgmester i Aabenraa modtage skyttebrødrene, der møder op i deres flotte hatte og smoking med butterfly. Det er meget formelt, og bagefter spiser jeg frokost med dem.

Det var midt under den middag, at jeg modtog beskeden. Jeg kiggede kort på telefonen, og så spiste jeg ellers bare videre. Jeg tænkte naturligvis for mig selv, at det er ærgerligt, for jeg vil da gerne have set datacenterbygningerne blive rejst ude på grunden. Men det er jo ikke vores jord, og det er ikke noget, som vi er herre over.

Meddelelsen fra Apple var kort tid for inden blevet overbragt til Stig Isaksen, der er direktør for miljø og erhverv i kommunen. Det skete under et telefonmøde med Apple, der havde været planlagt i forvejen, men da han aftalte mødet, havde han ingen ide om, at det var denne besked, som Apple ville levere.

Der er selvfølgelig blevet brugt en del energi og en masse gode kræfter på datacenteret, men det er er jo prisen for grisen. Jeg mener, at det er noget, som vi kan lære af og bruge konstruktivt i fremtiden. Blandt andet når vi skal forsøge at tiltrække andre datacentre til byen.

Min holdning er, at god tid ikke kommer skidt tilbage, og vi har fået enormt meget positiv omtale over hele verden. De synergier og den selvbevidsthed, som det har skabt, kan ingen ingen tage fra os.

Vi har ikke selv direkte investeret penge i datacenteret, men Apple har jo foretaget meget store investeringer i grunden. For mig lyder det jo meget voldsomt, at man går så langt i processen og så alligevel trækker stikket i sidste sekund, men det er måske bare fordi, at jeg ikke er vant til at regne med så mange nuller, som Apple er.

Thomas Andresen, borgmester i Aabenraa Kommune.


Flere mennesker i IT Om mennesker i it