Artikel top billede

Fortalt til: Jacob Ø. Wittorff | Foto: Rune Højer

Mennesker i IT
Udgivet 13. juni 2019 kl. 15.58

Jeg sad og spiste en sildemad, da jeg modtog en kortfattet sms fra min kommunaldirektør, Tommy Ahmt, med beskeden om, at Apple alligevel ikke vil opføre et datacenter i Aabenraa.

Vi har en lokal skytteforening, Aabenraas Skyttelaug af 1734, og hvert år på tredje pinsedag skal jeg som borgmester i Aabenraa modtage skyttebrødrene, der møder op i deres flotte hatte og smoking med butterfly. Det er meget formelt, og bagefter spiser jeg frokost med dem.

Det var midt under den middag, at jeg modtog beskeden. Jeg kiggede kort på telefonen, og så spiste jeg ellers bare videre. Jeg tænkte naturligvis for mig selv, at det er ærgerligt, for jeg vil da gerne have set datacenterbygningerne blive rejst ude på grunden. Men det er jo ikke vores jord, og det er ikke noget, som vi er herre over.

Meddelelsen fra Apple var kort tid for inden blevet overbragt til Stig Isaksen, der er direktør for miljø og erhverv i kommunen. Det skete under et telefonmøde med Apple, der havde været planlagt i forvejen, men da han aftalte mødet, havde han ingen ide om, at det var denne besked, som Apple ville levere.

Der er selvfølgelig blevet brugt en del energi og en masse gode kræfter på datacenteret, men det er er jo prisen for grisen. Jeg mener, at det er noget, som vi kan lære af og bruge konstruktivt i fremtiden. Blandt andet når vi skal forsøge at tiltrække andre datacentre til byen.

Min holdning er, at god tid ikke kommer skidt tilbage, og vi har fået enormt meget positiv omtale over hele verden. De synergier og den selvbevidsthed, som det har skabt, kan ingen ingen tage fra os.

Vi har ikke selv direkte investeret penge i datacenteret, men Apple har jo foretaget meget store investeringer i grunden. For mig lyder det jo meget voldsomt, at man går så langt i processen og så alligevel trækker stikket i sidste sekund, men det er måske bare fordi, at jeg ikke er vant til at regne med så mange nuller, som Apple er.

Thomas Andresen, borgmester i Aabenraa Kommune.


Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”