Artikel top billede

Undersøgelse: Her er de farligste app stores på internettet - pas på når du downloader

Pas nu på, når du downloader apps til din mobiltelefon. Ny rapport kaster lys over hvilke app stores, der er farligst at anvende.

Der blev i fjor downloadet mere end 200 milliarder mobil-apps verden over fra app stores, der nyder kronede dage i takt med den stigende mobilbrug.

Men samtidig udgør mobil-området fortsat en risiko for ikke mindst mange virksomheder i en tid med mange cyberangreb, hvor medarbejdernes download af apps og lignende kan åbne for adgang til systemer og personer.

Og problemet er stort, viser rapporten ‘2019 Mobile App Threat Landscape Report’ fra sikkerhedsfirmaet RiskIQ, der har kigget på de mest risikable app stores.

Ikke mindst kan de mindre kendte app stores være decideret farlige at anvende, viser undersøgelsen.

Den farligste app store at anvende er således 9Game.com, der er en portal for gratis Android-spil.

Ifølge RiskIQ er denne portal både den app store, hvortil der oploades flest inficerede mobil-apps samt den app store, der i det hele taget har den største andel af inficerede apps.

Ifølge RiskIQ er der blevet oploadet 61.669 inficerede apps til 9Game.com i 2019.

På andenpladsen finder vi en af verdens to største app stores, nemlig Google Play Store.

Ifølge opmålingen er der blevet oploadet 25.647 inficerede apps til Google Play Store i 2019.

På de kommende pladser finder vi kinesiske Zhushou (25.091 inficerede uploads i 2019), spil-butikken Feral apps (12.079 inficerede uploads i 2019) og Huaweis Vmall (5.972 inficerede uploads i 2019).

Når det handler om omfanget af inficerede mails i de forskellige appstores, falder Googles Play Store langt uden for listen.

Det skyldes, at Play Store rummer langt flere apps end nogen af de andre app stores.

Når det gælder omfanget af inficerede apps - og altså dermed risikoen for at ramme en af de inficerede apps - kommer 9game.com ind på førstepladsen.

På andenpladsen kommer spil-butikken Feral appstore, mens Huaweis Vmall kommer ind på tredjepladsen fulgt af kinesiske Xiaomis app store og kinesiske Zhushou.

Apples App Store er ikke med på listen overhovedet. Det skyldes, at Apple i mange år har screenet samtlige apps, der uploades og er kendt for sin relativt skrappe godkendelses-procedure.

RiskIQ skriver i rapporten, at Apple ‘håndterer sin App Store som Fort Knox og kun meget sjældent indeholder farlige apps.’

Sikkerhedsfirmaet peger dog også på, at Google sikkerheds-foranstaltninger bliver bedre og bedre.

Googles Android-baserede app-butik har ellers i årevis været kendt for dårlig it-sikkerhed og dårlig og mangelfuld screening, men har i de seneste par år haft øget fokus på området.

Ifølge RiskIQ er antallet af blacklistede apps i Googles Play Store således faldet med 76,4 procent alene i 2019.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere