Undersøgelse: Her er de farligste app stores på internettet - pas på når du downloader

Pas nu på, når du downloader apps til din mobiltelefon. Ny rapport kaster lys over hvilke app stores, der er farligst at anvende.

Der blev i fjor downloadet mere end 200 milliarder mobil-apps verden over fra app stores, der nyder kronede dage i takt med den stigende mobilbrug.

Men samtidig udgør mobil-området fortsat en risiko for ikke mindst mange virksomheder i en tid med mange cyberangreb, hvor medarbejdernes download af apps og lignende kan åbne for adgang til systemer og personer.

Og problemet er stort, viser rapporten ‘2019 Mobile App Threat Landscape Report’ fra sikkerhedsfirmaet RiskIQ, der har kigget på de mest risikable app stores.

Ikke mindst kan de mindre kendte app stores være decideret farlige at anvende, viser undersøgelsen.

Den farligste app store at anvende er således 9Game.com, der er en portal for gratis Android-spil.

Ifølge RiskIQ er denne portal både den app store, hvortil der oploades flest inficerede mobil-apps samt den app store, der i det hele taget har den største andel af inficerede apps.

Ifølge RiskIQ er der blevet oploadet 61.669 inficerede apps til 9Game.com i 2019.

På andenpladsen finder vi en af verdens to største app stores, nemlig Google Play Store.

Ifølge opmålingen er der blevet oploadet 25.647 inficerede apps til Google Play Store i 2019.

På de kommende pladser finder vi kinesiske Zhushou (25.091 inficerede uploads i 2019), spil-butikken Feral apps (12.079 inficerede uploads i 2019) og Huaweis Vmall (5.972 inficerede uploads i 2019).

Når det handler om omfanget af inficerede mails i de forskellige appstores, falder Googles Play Store langt uden for listen.

Det skyldes, at Play Store rummer langt flere apps end nogen af de andre app stores.

Når det gælder omfanget af inficerede apps - og altså dermed risikoen for at ramme en af de inficerede apps - kommer 9game.com ind på førstepladsen.

På andenpladsen kommer spil-butikken Feral appstore, mens Huaweis Vmall kommer ind på tredjepladsen fulgt af kinesiske Xiaomis app store og kinesiske Zhushou.

Apples App Store er ikke med på listen overhovedet. Det skyldes, at Apple i mange år har screenet samtlige apps, der uploades og er kendt for sin relativt skrappe godkendelses-procedure.

RiskIQ skriver i rapporten, at Apple ‘håndterer sin App Store som Fort Knox og kun meget sjældent indeholder farlige apps.’

Sikkerhedsfirmaet peger dog også på, at Google sikkerheds-foranstaltninger bliver bedre og bedre.

Googles Android-baserede app-butik har ellers i årevis været kendt for dårlig it-sikkerhed og dårlig og mangelfuld screening, men har i de seneste par år haft øget fokus på området.

Ifølge RiskIQ er antallet af blacklistede apps i Googles Play Store således faldet med 76,4 procent alene i 2019.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Nvidia RTX 3080 til test: Her sættes en ny standard – og trods prisen er det på mange måder et stærkt køb
Der er ikke nogen tvivl om, at der er krummer i Nvidias nye high-end grafikkort. Det ligner endda et særdeles godt køb trods den høje pris.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan vinder de etablerede virksomheder med digital transformation
For virksomheder der forbereder sig på at gennemgå en digital transformation, hvor Customer Experience er en central faktor, så har der aldrig været mere på spil end nu. Digital disruption truer med at ændre måden legacy virksomheder driver forretning på. Etablerede virksomheder udfordres af nye virksomheder, som mestrer det hurtigt udviklende digitale landskab. Kunder forventer en nem oplevelse og de vil kunne drage nytte af de samme digitale kanaler, som de bruger til at kommunikere med venner og familie med, til at kommunikere med virksomheder. Denne guide har vi designet til at hjælpe Enterprise virksomheder, der er i de tidlige stadier af deres digitale transformation, de organisationer vi kalder Digital Transformers – til at forstå de bedste næste skridt baseret på deres unikke profiler og hjælpe dem med at benchmarke mod deres konkurrenter.