Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Salg af smartphones kollapser i Kina: Venter fald på 40 procent

Salget af smartphones styrtdykker i Kina, der er verdens største smartphone-marked.

Verdens største smartphone-marked står over for et stort kollaps, der kan føre til en nedgang i salget alene i første kvartal med 40 procent sammenlignet med det samme kvartal i fjor.

Sådan lyder vurderingen fra analysehuset IDC.

Ifølge analysehuset svarer faldet til, at der alene i første kvartal vil blive solgt 33 millioner færre smartphones på det kinesiske marked.

IDC har tidligere vurderet, at salget af smartphones på det kinesiske marked ville droppe med omkring fem procent.

Men siden er corona-virussen kommet til, og det er den, der er årsagen til, at faldet nu eskalerer så meget.

Også det globale salg af smartphones bliver ramt af den meget omtalte virus.

IDC vurderer, at det globale salg vil falde med 10,6 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Visse dele af Kina er for tiden stort set gået i stå som direkte konsekvens af virussen, der blandt andet har ført til indførelsen af ret omfattende restriktioner på rejser og lignende.

Huawei er med en markedsandel på knap 40 procent den klart største smartphone-producent på det kinesiske marked fuldt af Vivo, Oppo, Xiaomi og Apple.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere