Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

USA på vej med milliard-bøder til store telefirmaer for videresalg af kundedata

USA er på vej til en række store amerikanske teleselskaber, som man mener ulovligt har solgt kunde-data videre.

200 millioner dollar eller hvad der svarer til knap 1,4 milliarder kroner.

Så stort et bødeforlæg kan de store amerikanske teleselskaber, T-Mobile, AT&T, Verizon og Sprint, stå over for for ulovligt gennem flere år at have solgt brugerdata videre til tredjepart.

Den amerikanske telestyrelse, Federal Communication Commission, har netop givet grønt lys til sagen, der står til at blive en af de allerstørste af sin art i USA.

Det sker mere end to år efter, at FCC modtog de første klager over telefirmaernes anvendelse af brugernes data. De fire teleselskaber beskyldes for ulovligt at have videresolgt brugernes lokationsdata til tredjepart.

Nu har telestyrelsen meddelt til de fire telekæmper, at den går efter at tildele T-Mobile en bøde på 91 millioner dollar, mens AT&T vil få en bøde på 57 millioner dollar, Verizon en bøde på 48 millioner dollar og Sprint en bøde på 12 millioner dollar.

Bøderne vil falde for brud på den amerikanske telekommunikations-lov, der pålægger teleselskaberne at sikre alle brugeres opkalds-data anonymitet.

Istedet har selskaberne solgt data videre. Sagsakterne viser, at T-Mobile har videresolgt kundedata til op mod 80 selskaber.

FCC-formand Ajit Pai meddeler, at sagen viser, at telestyrelsen går op i at beskytte de amerikanske forbrugere.

Det er dog ikke sikkert, at teleselskaberne ender med at betale de store million-beløb. De har nemlig mulighed for at gøre indsigelser, og det agter flere af dem at benytte sig.

Du finder sagens sagsakter her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere