Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

USA på vej med milliard-bøder til store telefirmaer for videresalg af kundedata

USA er på vej til en række store amerikanske teleselskaber, som man mener ulovligt har solgt kunde-data videre.

200 millioner dollar eller hvad der svarer til knap 1,4 milliarder kroner.

Så stort et bødeforlæg kan de store amerikanske teleselskaber, T-Mobile, AT&T, Verizon og Sprint, stå over for for ulovligt gennem flere år at have solgt brugerdata videre til tredjepart.

Den amerikanske telestyrelse, Federal Communication Commission, har netop givet grønt lys til sagen, der står til at blive en af de allerstørste af sin art i USA.

Det sker mere end to år efter, at FCC modtog de første klager over telefirmaernes anvendelse af brugernes data. De fire teleselskaber beskyldes for ulovligt at have videresolgt brugernes lokationsdata til tredjepart.

Nu har telestyrelsen meddelt til de fire telekæmper, at den går efter at tildele T-Mobile en bøde på 91 millioner dollar, mens AT&T vil få en bøde på 57 millioner dollar, Verizon en bøde på 48 millioner dollar og Sprint en bøde på 12 millioner dollar.

Bøderne vil falde for brud på den amerikanske telekommunikations-lov, der pålægger teleselskaberne at sikre alle brugeres opkalds-data anonymitet.

Istedet har selskaberne solgt data videre. Sagsakterne viser, at T-Mobile har videresolgt kundedata til op mod 80 selskaber.

FCC-formand Ajit Pai meddeler, at sagen viser, at telestyrelsen går op i at beskytte de amerikanske forbrugere.

Det er dog ikke sikkert, at teleselskaberne ender med at betale de store million-beløb. De har nemlig mulighed for at gøre indsigelser, og det agter flere af dem at benytte sig.

Du finder sagens sagsakter her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.