Artikel top billede

Global undersøgelse: Danmark har den bedste it-sikkerhed i hele verden - se hele listen over de værste og dårlige it-sikkerhedslande

Danmark har overhalet Japan som verdens mest cyber-sikre land, og slår nu alle lande på kloden, når det gælder cybersikkerhed, konkluderer global rapport. Se hele listen over landene med verdens bedste - og dårligste - it-sikkerhed.

Danmark har overhalet Japan som det land i verden, der bredt set har det højeste it-sikkerhedsniveau, og slår nu samtlige lande på kloden.

Sådan lyder konklusionen i en global rapport, som konsulenthuset Comparitech netop har udgivet.

Undersøgelsen kigger nærmere på en række parametre i de forskellige lande - herunder lovgivning, antal angreb, antal inficerede maskiner, IoT-angreb og flere andre.

Danmark landede i fjor på fjerdepladsen på listen, men kryber altså nu helt op på førsteplanden.

“Danmark scorer udfatteligt lavt i de fleste kategorier og lander kun lidt højere på lovgivningsområdet, da landet ikke har nogle specifikke love, der dækker over indhold og cybercrime,” lyder det i konklusionen.

Ifølge undersøgelsen er vi herhjemme blandt andet udsat for det laveste antal malware-angreb og malware-infektioner i hele verden.

Optællingen viser, at blot 0,1 procent af de danske internet-brugere er udsat for det, der kaldes ‘finansielle malware-angreb,’ mens blot 3,15 procent af de danske internet-brugere bliver inficeret med malware.

Det er i begge tilfælde det laveste niveau blandt alle de undersøgte 76 lande.

I Europa kravler Tyskland op ad listen, mens det ser værre ud for Frankrig, der er faldet ud af Top 5, hvilket skyldes “en høj andel af computere, der er blevet inficeret med malware.”

Algeriet er det værste land

Bundscoreren er Algeriet, der af Comparitech udråbes til at være det mindst cyber-sikre land i verden.

Der peges blandt andet på, at Algeriet har den mest mangelfulde lovmæssige regulering på området af alle de undersøgte lande.

I bunden finder vi desuden lande som Turkmenistan, Iran og Syrien, mens tidligere bundpropper som Indonesien, Vietnam, Tanzania og Uzbekistan kravler lidt op ad listen.

De 10 mest cybersikre lande i verden lige nu:

1) Danmark.

2) Sverige.

3) Tyskland.

4) Irland.

5) Japan.

6) Canada.

7) Finland.

8) Storbritannien.

9) Frankrig.

10) Holland.

De 10 lande med dårligst cybersikkerhed:

1) Algeriet.

2) Tajikistan.

3) Turkmenistan.

4) Syrien.

5) Iran.

6) Hviderusland.

7) Bangladesh.

8) Pakistan.

9) Uzbekistan.

10) Tanzania.

Du finder hele listen her (med landene med dårligst cybersikkerhed i toppen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere