Artikel top billede

Global undersøgelse: Danmark har den bedste it-sikkerhed i hele verden - se hele listen over de værste og dårlige it-sikkerhedslande

Danmark har overhalet Japan som verdens mest cyber-sikre land, og slår nu alle lande på kloden, når det gælder cybersikkerhed, konkluderer global rapport. Se hele listen over landene med verdens bedste - og dårligste - it-sikkerhed.

Danmark har overhalet Japan som det land i verden, der bredt set har det højeste it-sikkerhedsniveau, og slår nu samtlige lande på kloden.

Sådan lyder konklusionen i en global rapport, som konsulenthuset Comparitech netop har udgivet.

Undersøgelsen kigger nærmere på en række parametre i de forskellige lande - herunder lovgivning, antal angreb, antal inficerede maskiner, IoT-angreb og flere andre.

Danmark landede i fjor på fjerdepladsen på listen, men kryber altså nu helt op på førsteplanden.

“Danmark scorer udfatteligt lavt i de fleste kategorier og lander kun lidt højere på lovgivningsområdet, da landet ikke har nogle specifikke love, der dækker over indhold og cybercrime,” lyder det i konklusionen.

Ifølge undersøgelsen er vi herhjemme blandt andet udsat for det laveste antal malware-angreb og malware-infektioner i hele verden.

Optællingen viser, at blot 0,1 procent af de danske internet-brugere er udsat for det, der kaldes ‘finansielle malware-angreb,’ mens blot 3,15 procent af de danske internet-brugere bliver inficeret med malware.

Det er i begge tilfælde det laveste niveau blandt alle de undersøgte 76 lande.

I Europa kravler Tyskland op ad listen, mens det ser værre ud for Frankrig, der er faldet ud af Top 5, hvilket skyldes “en høj andel af computere, der er blevet inficeret med malware.”

Algeriet er det værste land

Bundscoreren er Algeriet, der af Comparitech udråbes til at være det mindst cyber-sikre land i verden.

Der peges blandt andet på, at Algeriet har den mest mangelfulde lovmæssige regulering på området af alle de undersøgte lande.

I bunden finder vi desuden lande som Turkmenistan, Iran og Syrien, mens tidligere bundpropper som Indonesien, Vietnam, Tanzania og Uzbekistan kravler lidt op ad listen.

De 10 mest cybersikre lande i verden lige nu:

1) Danmark.

2) Sverige.

3) Tyskland.

4) Irland.

5) Japan.

6) Canada.

7) Finland.

8) Storbritannien.

9) Frankrig.

10) Holland.

De 10 lande med dårligst cybersikkerhed:

1) Algeriet.

2) Tajikistan.

3) Turkmenistan.

4) Syrien.

5) Iran.

6) Hviderusland.

7) Bangladesh.

8) Pakistan.

9) Uzbekistan.

10) Tanzania.

Du finder hele listen her (med landene med dårligst cybersikkerhed i toppen)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere