Artikel top billede

Global undersøgelse: Danmark har den bedste it-sikkerhed i hele verden - se hele listen over de værste og dårlige it-sikkerhedslande

Danmark har overhalet Japan som verdens mest cyber-sikre land, og slår nu alle lande på kloden, når det gælder cybersikkerhed, konkluderer global rapport. Se hele listen over landene med verdens bedste - og dårligste - it-sikkerhed.

Danmark har overhalet Japan som det land i verden, der bredt set har det højeste it-sikkerhedsniveau, og slår nu samtlige lande på kloden.

Sådan lyder konklusionen i en global rapport, som konsulenthuset Comparitech netop har udgivet.

Undersøgelsen kigger nærmere på en række parametre i de forskellige lande - herunder lovgivning, antal angreb, antal inficerede maskiner, IoT-angreb og flere andre.

Danmark landede i fjor på fjerdepladsen på listen, men kryber altså nu helt op på førsteplanden.

“Danmark scorer udfatteligt lavt i de fleste kategorier og lander kun lidt højere på lovgivningsområdet, da landet ikke har nogle specifikke love, der dækker over indhold og cybercrime,” lyder det i konklusionen.

Ifølge undersøgelsen er vi herhjemme blandt andet udsat for det laveste antal malware-angreb og malware-infektioner i hele verden.

Optællingen viser, at blot 0,1 procent af de danske internet-brugere er udsat for det, der kaldes ‘finansielle malware-angreb,’ mens blot 3,15 procent af de danske internet-brugere bliver inficeret med malware.

Det er i begge tilfælde det laveste niveau blandt alle de undersøgte 76 lande.

I Europa kravler Tyskland op ad listen, mens det ser værre ud for Frankrig, der er faldet ud af Top 5, hvilket skyldes “en høj andel af computere, der er blevet inficeret med malware.”

Algeriet er det værste land

Bundscoreren er Algeriet, der af Comparitech udråbes til at være det mindst cyber-sikre land i verden.

Der peges blandt andet på, at Algeriet har den mest mangelfulde lovmæssige regulering på området af alle de undersøgte lande.

I bunden finder vi desuden lande som Turkmenistan, Iran og Syrien, mens tidligere bundpropper som Indonesien, Vietnam, Tanzania og Uzbekistan kravler lidt op ad listen.

De 10 mest cybersikre lande i verden lige nu:

1) Danmark.

2) Sverige.

3) Tyskland.

4) Irland.

5) Japan.

6) Canada.

7) Finland.

8) Storbritannien.

9) Frankrig.

10) Holland.

De 10 lande med dårligst cybersikkerhed:

1) Algeriet.

2) Tajikistan.

3) Turkmenistan.

4) Syrien.

5) Iran.

6) Hviderusland.

7) Bangladesh.

8) Pakistan.

9) Uzbekistan.

10) Tanzania.

Du finder hele listen her (med landene med dårligst cybersikkerhed i toppen)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere