Global undersøgelse: Danmark har den bedste it-sikkerhed i hele verden - se hele listen over de værste og dårlige it-sikkerhedslande

Danmark har overhalet Japan som verdens mest cyber-sikre land, og slår nu alle lande på kloden, når det gælder cybersikkerhed, konkluderer global rapport. Se hele listen over landene med verdens bedste - og dårligste - it-sikkerhed.

Danmark har overhalet Japan som det land i verden, der bredt set har det højeste it-sikkerhedsniveau, og slår nu samtlige lande på kloden.

Sådan lyder konklusionen i en global rapport, som konsulenthuset Comparitech netop har udgivet.

Undersøgelsen kigger nærmere på en række parametre i de forskellige lande - herunder lovgivning, antal angreb, antal inficerede maskiner, IoT-angreb og flere andre.

Danmark landede i fjor på fjerdepladsen på listen, men kryber altså nu helt op på førsteplanden.

“Danmark scorer udfatteligt lavt i de fleste kategorier og lander kun lidt højere på lovgivningsområdet, da landet ikke har nogle specifikke love, der dækker over indhold og cybercrime,” lyder det i konklusionen.

Ifølge undersøgelsen er vi herhjemme blandt andet udsat for det laveste antal malware-angreb og malware-infektioner i hele verden.

Optællingen viser, at blot 0,1 procent af de danske internet-brugere er udsat for det, der kaldes ‘finansielle malware-angreb,’ mens blot 3,15 procent af de danske internet-brugere bliver inficeret med malware.

Det er i begge tilfælde det laveste niveau blandt alle de undersøgte 76 lande.

I Europa kravler Tyskland op ad listen, mens det ser værre ud for Frankrig, der er faldet ud af Top 5, hvilket skyldes “en høj andel af computere, der er blevet inficeret med malware.”

Algeriet er det værste land
Bundscoreren er Algeriet, der af Comparitech udråbes til at være det mindst cyber-sikre land i verden.

Der peges blandt andet på, at Algeriet har den mest mangelfulde lovmæssige regulering på området af alle de undersøgte lande.

I bunden finder vi desuden lande som Turkmenistan, Iran og Syrien, mens tidligere bundpropper som Indonesien, Vietnam, Tanzania og Uzbekistan kravler lidt op ad listen.

De 10 mest cybersikre lande i verden lige nu:

1) Danmark.

2) Sverige.

3) Tyskland.

4) Irland.

5) Japan.

6) Canada.

7) Finland.

8) Storbritannien.

9) Frankrig.

10) Holland.

De 10 lande med dårligst cybersikkerhed:

1) Algeriet.

2) Tajikistan.

3) Turkmenistan.

4) Syrien.

5) Iran.

6) Hviderusland.

7) Bangladesh.

8) Pakistan.

9) Uzbekistan.

10) Tanzania.

Du finder hele listen her (med landene med dårligst cybersikkerhed i toppen)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.