Artikel top billede

Hackere har fået adgang til data hos nogle af USA’s største forsvars-producenter

Hackere har fået adgang til vigtig data hos selsklaber som Lockheed Martin, General Dynamics, Boeing og Space X via en underleverandør og truer nu med at låse eller offentliggøre data, medmindre de modtager betaling.

Ransomware-hackergruppen DoppelPaymer har sneget sig ind i systemerne hos en række store amerikanske virksomheder som Lockheed Martin, General Dynamics, Boeing og Space X, der alle regnes for at være vigtige elementer i den amerikanske forsvars-industri.

I sig selv har de pågældende virksomheder høj sikkerhed og har indrettet både systemer og procedurer efter alle kunstens regler.

Men sådan har det ikke været hos selskabet Visser Precision, der er underleverandør til alle de store virksomheder.

Ifølge sikkerhedsselskabet Emsisoft har DobbelPaymer skaffet sig adgang til systemerne via et succesfuldt hack af Visser Precision, skriver det amerikanske it-sikkerhedsmedie Fifth Domain.

Problemet understreger vigtigheden af at have styr på hele sin supply chain og viser, at det ikke er nok blot at have styr på sin egen it-sikkerhed, når man er en del af et større økosystem.

“Visser Precision er blevet ramt af en kriminel cybersikkerheds-incident - inklusive adgang til eller tyveri af data. Selskabet vil fortsat samarbnejde med sine kunder og partnere,” lyder det i en meddelelse fra selskabet.

Hackergruppen har som bevis allerede offentliggjort forskellige fortrolige data fra Lockheed Martin - herunder oplysninger om en missil-antenne, som selskabet har produceret.

Hackerne har også offentligt forskellige personrelaterede oplysninger fra de store selskaber, som de har fået fingre i via Visser Precision.

Til Fifth Domain meddeler Lockheed Martin, at selskabet er ‘opmærksomt på situationen.’

“Vi følger nu vores standard-procedurer i tilfælde af cyber-incidents relateret til vores supply chain,” lyder det fra selskabet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.