Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Hackere har fået adgang til data hos nogle af USA’s største forsvars-producenter

Hackere har fået adgang til vigtig data hos selsklaber som Lockheed Martin, General Dynamics, Boeing og Space X via en underleverandør og truer nu med at låse eller offentliggøre data, medmindre de modtager betaling.

Ransomware-hackergruppen DoppelPaymer har sneget sig ind i systemerne hos en række store amerikanske virksomheder som Lockheed Martin, General Dynamics, Boeing og Space X, der alle regnes for at være vigtige elementer i den amerikanske forsvars-industri.

I sig selv har de pågældende virksomheder høj sikkerhed og har indrettet både systemer og procedurer efter alle kunstens regler.

Men sådan har det ikke været hos selskabet Visser Precision, der er underleverandør til alle de store virksomheder.

Ifølge sikkerhedsselskabet Emsisoft har DobbelPaymer skaffet sig adgang til systemerne via et succesfuldt hack af Visser Precision, skriver det amerikanske it-sikkerhedsmedie Fifth Domain.

Problemet understreger vigtigheden af at have styr på hele sin supply chain og viser, at det ikke er nok blot at have styr på sin egen it-sikkerhed, når man er en del af et større økosystem.

“Visser Precision er blevet ramt af en kriminel cybersikkerheds-incident - inklusive adgang til eller tyveri af data. Selskabet vil fortsat samarbnejde med sine kunder og partnere,” lyder det i en meddelelse fra selskabet.

Hackergruppen har som bevis allerede offentliggjort forskellige fortrolige data fra Lockheed Martin - herunder oplysninger om en missil-antenne, som selskabet har produceret.

Hackerne har også offentligt forskellige personrelaterede oplysninger fra de store selskaber, som de har fået fingre i via Visser Precision.

Til Fifth Domain meddeler Lockheed Martin, at selskabet er ‘opmærksomt på situationen.’

“Vi følger nu vores standard-procedurer i tilfælde af cyber-incidents relateret til vores supply chain,” lyder det fra selskabet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere