Artikel top billede

TDC fyrer 185 ansatte som led i ny spareplan

185 medarbejdere bliver fyret hos TDC som led i en større omlægning af organisationen.

Den danske telegigant TDC fyrer 185 medarbejdere som led i en spareplan, som er blevet fremlagt for medarbejderne tidligere i dag.

TDC meddeler til Ritzau, at fyringerne finder sted i Nuuday, der er TDC’s store forbrugerrettede selskab.

Fyringerne kommer som led af en større reorganisering af selskabet, hvor Nuuday overgår til en fladere struktur med mere agile teams.

Selskabet vil oprette omkring 200 agile teams med 10 ansatte i hver, der skal udvikle, teste og justere opgaver.

Michael Moyell Juul, administrerende direktør i Nuuday, siger til ITWatch, at fyringerne er led i en omorganisering, hvor selskabet går fra fem til tre ledelseslag, hvilket vil give en fladere organisation.

"Vi har brugt lang tid på at vurdere, hvilken organisationsform der kan sikre os både højere effektivitet og højere kundefokus og besøgt virksomheder, som i dag arbejder ud fra samme tilgang," siger han.

Læs også: TDC's omsætning og indtjening dykker

Fire procent af de ansatte kan blive ramt

Nuuday har cirka 4.500 ansatte, og dermed er det knap fire procent af selskabets medarbejdere, som står til at blive fyret.

Nuuday består af selskaberne YouSee, Telmore, Fullrate, Hiper, TDC Erhverv og Blockbuster.

TDC meddelte i slutningen af januar, at selskabet nedlægger Fullrate og gør selskabet til en del af YouSee. I den forbindelse oplyste TDC, at man forventede at fyre 25 medarbejdere.

I forbindelse med lukningen af Fullrate fratrådte selskabets direktør Lars Asger Petersen også.

Han har netop fået job hos Nets, hvor han skal stå i spidsen for Betalingsservice, som senere på året bliver overdraget til Mastercard som led i et 21 milliarder kroner stort frasalg.

Læs også: Efter lukning af Fullrate: Topchef Lars Asger Petersen skifter til finans-branchen - her er hans nye topjob
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere