Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nokia fyrer 148 medarbejdere i Finland / TDC vil sikre digital dannelse med Danske Skoleelever / ITB: To millioner danskere skal tilbage på skolebænken

Nokia fyrer 148 medarbejdere i Finland. TDC vil sikre digital dannelse med Danske Skoleelever. ITB: To millioner danskere skal tilbage på skolebænken. Bill Gates skyder penge i corona-forskning. NNIT afholder generalforsamling.

Godmorgen denne torsdag morgen, hvor vi som altid tager dagens første kig på de korte it-nyheder.

Vi begynder dagen hos Nokia, der siger farvel til et større antal medarbejdere.

Nokia fyrer 148 medarbejdere i Finland

148 medarbejdere hos den tidligere mobil-gigant Nokia har modtaget en fyreseddel. Det er kun medarbejdere i Finland, der mister jobbet.

Det skriver det statsejet finske medie Yle.fi.

Medarbejderne er fordelt på stort set alle områder hos Nokia på nær 5G afdelingen, der ikke skal sige farvel til nogen kollegaer.

Nokia udnævnte for nyligt en ny CEO for selskabet, der tidligere var en del af ledelsen da Nokia havde mest gang i butikken i slutningen af 90’erne.

Målet for den finske televirksomhed er at udfordrer svenske Ericsson på 5G-markedet, og derfor er det også forventeligt at fyringerne ikke rammer 5G-afdelingen i selskabet.

TDC vil sikre digital dannelse med Danske Skoleelever

I samarbejde med interesseorganisationen Danske Skoleelever udgiver TDC en undervisningspakke, der skal lære skoleelever om digital dannelse.

Materialet består af fire elementer, Den gode stil, Teknologiforståelse, Den gode tone samt Sikkerhed Online.

”I TDC vil vi gerne tage et medansvar for at drive digitaliseringen af vores samfund frem på en bæredygtig måde. Det indebærer, at alle – også vores børn - skal føle sig inkluderet i det digitale Danmark og få positive og konstruktive oplevelser på digitale og sociale medieplatforme”, siger Head of Sustainability hos TDC, Emilie Wedell-Wedellsborg i en pressemeddelelse.

Materialet WiFive var oprindeligt målrettet elever i 4. til 6. klasse men udvides nu til også at kunne bruges i de mindste klasser i indskolingen.

”Skoleelever i dag bliver yngre og yngre, når de første gang får en smartphone i hånden og dermed bliver del af en digital verden med både nye muligheder og udfordringer. Derfor vil vi sikre, at elever også klædes på tidligere til at skabe gode og konstruktive digitale fællesskaber,” siger Thea Enevoldsen, formand for Danske Skoleelever i meddelelsen.

ITB: To millioner danskere skal tilbage på skolebænken

I et indlæg hos erhvervsmediet Finans anslår administrerende direktør for IT Branchen Natacha Friis Saxberg, at to millioner danskere skal tilbag på skolebænken som konsekvens af automatiseringen.

Men henvisning til tal fra EU slår direktøren fast, at mellem én og to millioner danskere har brug for helt nye kompetencer.

"Ønsker vi et samfund, hvor alle borgere har lige mulighed for at kunne bidrage til fremtidens arbejdsmarked, er der derfor behov for en gigantisk opkvalificering af arbejdsstyrken. Lykkes den omstilling ikke, risikerer vi ikke bare at falde bagud i forhold til lande, vi konkurrerer med, men sætter også erhvervslivets og Danmarks generelle vækst på spil," skriver Natacha Friis Saxberg i indlægget.

Hun efterlyser derfor en national indsats der skal medregne alle brancher og dele af Danmark.

Bill Gates skyder penge i corona-forskning

Den stigende trussel fra coronavirussen får nu Microsoft stifteren Bill Gates og hans kone Melinda Gates til at smide penge efter forskning i en potentiel kur.

Det skriver den britiske avis The Guardian.

Ægteparret har betalt for, at 15.000 medicinske molekyler kan blive sendt til et laboratorium i Belgien, der ifølge avisen er førende inden for forskning i virussen.

De seneste uger har coronavirussen allerede haft store konsekvenser for it-virksomheder i det meste af verden.

Den danske millionstartup Tradeshift har sendt medarbejdere hjem fra selskabets kinesiske kontorer, mens flere it-konferencer allerede er blevet aflyst.

NNIT afholder generalforsamling

Senere i dag afholder it-selskabet NNIT også generalforsamling for sine investorer. Det sker klokken 14 i eftermiddag på selskabets hovedkvarter i Søborg.

Selskabet har befundet sig i et markant stormvejr efter at storkunder som Novo Nordisk, DSB og Panadora alle har opsagt større aftaler med NNIT. Det har blandt andet udløst en spareplan der skal udgøre minimum 200 millioner kroner frem til udgangen af 2021.

På generalforsamlingen skal investorerne blandt andet genvælge bestyrelsen for selskabet.