Virksomheder drukner i falske e-mails: Knap halvdelen kommer fra cyberkriminelle

Op mod hveranden e-mail, der sendes til virksomheder, kommer fra it-kriminelle. Det viser en ny rapport fra sikkerhedsfirmaet Mimecast, der har blokeret 92 milliarder mails ud af 202 milliarder på verdensplan.

E-mails forklædt med en pålidelig afsender er et af de aboslut mest udbredte angreb, der rammer en virksomhed.

Det konkluderer en ny rapport fra sikkerhedsfirmaet Mimecast.

Fra oktober til december 2019 blokerede selskabet alene 92 milliarder falske e-mails ud af 202 milliarder på verdensplan.

Det svarer derfor til, at næsten halvdelen af alle afsendte mails kom fra cyberkriminelle.

Rapporten afdækker de store e-mailkampagner og trends inden for cyberangreb. Her opgør selskabet angrebene i fire kategorier; spam, efterligning, opportunisme og målrettede.

Du kan finde rapporten her.

Læs også: DDoS-angreb tager til i fart: Cloud er blevet hackernes nye yndlingsredskab

Spam-angrebene forsøger at sprede malware og er oftest målrettet virksomheder inden for jura, software og banker.

Kategorien efterligning omhandler angreb, hvor afsenderen eller indholdet ser ud til at stamme fra en anerkendt kilde.

Det kan være et domæne, en mobilapp, en profil fra et socialt medie eller en kollega, oplyser sikkerhedsfirmaet.

Det opportunistiske angreb tager udgangspunkt i aktuelle hændelser. Det kan være læk fra databaser, hvor offeret modtager en mail med opfordring om at ændre adgangskode ved at klikke på et link.

Læs også: Flere danske luftfartsselskaber ramt af cyberkriminalitet

Det målrette angreb går specifikt efter en virksomheder og har ofte til hensigt at stjæle oplysninger eller penge.

De it-kriminelle forsøger i særdeleshed at udnytte menneskelige fejl. Særligt ses det med store e-mailkampagner, og den trend forventes at fortsætte, lyder konklusionen.
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Exchange-sårbarhed truer selskaber over hele kloden: Sådan blev den opdaget af Dubex fra Søborg
En række akutte sårbarheder i Microsoft Exchange Server har sendt en panisk bølge gennem Exchange-miljøet. Sårbarhederne blev opdaget af danske Dubex. Se her, hvordan de blev opdaget af det danske selskab. "Var hackerne lykkedes med det, ville det være forholdsvist voldsomt," siger Jacob Herbst fra Dubex.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.