Artikel top billede

Canon vil slå hånden af HP hvis Xerox overtager selskabet

Hvis printergiganten Xerox lykkes med at overtage HP, så ryger et 35 år langt venskab på gulvet mellem HP og japanske Canon. Sådan lyder det fra Canon-topchefen.

Canon vil ende et 35 år lang forhold til HP, hvis selskabet ender med at fusionere med Xerox.

Sådan lyder budskabet fra Canons administrerende direktør og bestyrelsesformand Fujio Mitarai.

Det skriver Nikkei Asian Review.

Den amerikanske printergigant Xerox har den seneste tid givet adskillige købsbud til HP i forsøget på at overtage selskabet, dog uden held.

HP er er en af Canons største kunder, der flittigt køber komponenter til selskabets laserprintere. Ifølge mediet står HP for 14 procent af Canons samlede salg.

Læs også: Efter kæmpe opkøbstilbud: Nu åbner HP døren på klem over for Xerox

Men hvis Xerox skulle lykkes med at overtage HP, vil det samtidig skabe en signifikant konkurrent til Canons egen forretning, fremgår det.

"Fundamentet for vores partnerskab er bygget op omkring en fælles relation af tillid mellem topledelserne i begge selskaber," lyder det fra Fujio Mitarai ifølge mediet.

"På samme tid involverer det også en betydelig teknologisk udveksling, der er bygget op over vores mangeårige forhold," tilføjer topchefen for det japanske selskab.

Canons salg til HP udgør omkring fem milliarder dollar om året, hvilket svarer til 34 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere