Artikel top billede

Canon vil slå hånden af HP hvis Xerox overtager selskabet

Hvis printergiganten Xerox lykkes med at overtage HP, så ryger et 35 år langt venskab på gulvet mellem HP og japanske Canon. Sådan lyder det fra Canon-topchefen.

Canon vil ende et 35 år lang forhold til HP, hvis selskabet ender med at fusionere med Xerox.

Sådan lyder budskabet fra Canons administrerende direktør og bestyrelsesformand Fujio Mitarai.

Det skriver Nikkei Asian Review.

Den amerikanske printergigant Xerox har den seneste tid givet adskillige købsbud til HP i forsøget på at overtage selskabet, dog uden held.

HP er er en af Canons største kunder, der flittigt køber komponenter til selskabets laserprintere. Ifølge mediet står HP for 14 procent af Canons samlede salg.

Læs også: Efter kæmpe opkøbstilbud: Nu åbner HP døren på klem over for Xerox

Men hvis Xerox skulle lykkes med at overtage HP, vil det samtidig skabe en signifikant konkurrent til Canons egen forretning, fremgår det.

"Fundamentet for vores partnerskab er bygget op omkring en fælles relation af tillid mellem topledelserne i begge selskaber," lyder det fra Fujio Mitarai ifølge mediet.

"På samme tid involverer det også en betydelig teknologisk udveksling, der er bygget op over vores mangeårige forhold," tilføjer topchefen for det japanske selskab.

Canons salg til HP udgør omkring fem milliarder dollar om året, hvilket svarer til 34 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere