Artikel top billede

Canon vil slå hånden af HP hvis Xerox overtager selskabet

Hvis printergiganten Xerox lykkes med at overtage HP, så ryger et 35 år langt venskab på gulvet mellem HP og japanske Canon. Sådan lyder det fra Canon-topchefen.

Canon vil ende et 35 år lang forhold til HP, hvis selskabet ender med at fusionere med Xerox.

Sådan lyder budskabet fra Canons administrerende direktør og bestyrelsesformand Fujio Mitarai.

Det skriver Nikkei Asian Review.

Den amerikanske printergigant Xerox har den seneste tid givet adskillige købsbud til HP i forsøget på at overtage selskabet, dog uden held.

HP er er en af Canons største kunder, der flittigt køber komponenter til selskabets laserprintere. Ifølge mediet står HP for 14 procent af Canons samlede salg.

Læs også: Efter kæmpe opkøbstilbud: Nu åbner HP døren på klem over for Xerox

Men hvis Xerox skulle lykkes med at overtage HP, vil det samtidig skabe en signifikant konkurrent til Canons egen forretning, fremgår det.

"Fundamentet for vores partnerskab er bygget op omkring en fælles relation af tillid mellem topledelserne i begge selskaber," lyder det fra Fujio Mitarai ifølge mediet.

"På samme tid involverer det også en betydelig teknologisk udveksling, der er bygget op over vores mangeårige forhold," tilføjer topchefen for det japanske selskab.

Canons salg til HP udgør omkring fem milliarder dollar om året, hvilket svarer til 34 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere