Bog: Verdens kæmpebyer tager over, hvor national politik må give op

I The Nation City: Why Mayors Are Now Running the World gør tidligere Chicago-borgmester og stabschef i Det Hvide Hus sig til talsmand for, at ledelsen af verdens metropoler tager over, hvor national politik må give op.

Herhjemme er Rahm Emanuel nok mest kendt blandt de, der følger minutiøst med i de finere detaljer af amerikansk politik og kan citere ordret fra samtlige afsnit af TV-serien The West Wing – mens navnet næppe får klokker til at ringe hos mange andre.

Rahm Emanuel er dog langtfra en hr. Hvemsomhelst, men er både kendt som kontant stabschef under Barack Obama, som tidligere medlem af Repræsentanters Hus samt som undertiden kontroversiel borgmester i Chicago fra 2011-2019.

Han bygger navnlig på erfaringerne fra sidstnævnte rolle i den netop udkomne ”The Nation City: Why Mayors Are Now Running the World.”

Her gør forfatteren sig blandt andet til talsmand for, at byer – der er verdens ældst kendte politiske strukturer – i stigende grad gør sig gældende som de, der går i spidsen med udvikling og implementering af ny og innovativ politik.

Uanset om der er tale om udvikling af uddannelses-, arbejdsmarkeds- eller miljøpolitik – eller i skabelsen af powerhubs for udvikling indenfor teknologi og erhverv. Som for eksempel San Fransisco i USA eller Szenzhen i Kina.

Politikudvikling på metropolniveau
Rahm Emanuel bemærker blandt andet, at politikere på det nationale niveau i stigende grad bliver handlingslammede i et harmonikasammenstød af massiv mediedækning, afhængighed af donorer vrede og stigende polarisering.

Derimod har byer langt mere frie hænder til at forme deres lokalsamfund og afprøve, hvilken politik, der fungerer eller ikke fungerer.

Vel at mærke samtidig med, at byrødder og borgmestre i verdens metropoler også skal tackle udfordringer som f.eks. ulighed eller stadig mere astronomiske ejendomspriser.

Under alle omstændigheder er bysamfund med til at fylde det magtvakuum, der opstår når landspolitikken er tvunget til at kaste håndklædet i ringen. Det er – mener i hvert fald den tidligere borgmester af Chicago – bestemt ikke kun en skidt ting.

Hvilket man som nævnt kan læse meget mere om i The Nation City, der givetvis vil fascinere både politisk interesserede og de, der den dag i dag kan blive uklædeligt begejstrede ved tanken om det klassiske PC-spil Sim City.

Fakta: The Nation City: Why Mayors Are Now Running the World. Forfatter: Rahm Emanuel. Udkommet: Februar 2020
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.