Artikel top billede

Bog: Verdens kæmpebyer tager over, hvor national politik må give op

I The Nation City: Why Mayors Are Now Running the World gør tidligere Chicago-borgmester og stabschef i Det Hvide Hus sig til talsmand for, at ledelsen af verdens metropoler tager over, hvor national politik må give op.

Herhjemme er Rahm Emanuel nok mest kendt blandt de, der følger minutiøst med i de finere detaljer af amerikansk politik og kan citere ordret fra samtlige afsnit af TV-serien The West Wing – mens navnet næppe får klokker til at ringe hos mange andre.

Rahm Emanuel er dog langtfra en hr. Hvemsomhelst, men er både kendt som kontant stabschef under Barack Obama, som tidligere medlem af Repræsentanters Hus samt som undertiden kontroversiel borgmester i Chicago fra 2011-2019.

Han bygger navnlig på erfaringerne fra sidstnævnte rolle i den netop udkomne ”The Nation City: Why Mayors Are Now Running the World.”

Her gør forfatteren sig blandt andet til talsmand for, at byer – der er verdens ældst kendte politiske strukturer – i stigende grad gør sig gældende som de, der går i spidsen med udvikling og implementering af ny og innovativ politik.

Uanset om der er tale om udvikling af uddannelses-, arbejdsmarkeds- eller miljøpolitik – eller i skabelsen af powerhubs for udvikling indenfor teknologi og erhverv. Som for eksempel San Fransisco i USA eller Szenzhen i Kina.

Politikudvikling på metropolniveau

Rahm Emanuel bemærker blandt andet, at politikere på det nationale niveau i stigende grad bliver handlingslammede i et harmonikasammenstød af massiv mediedækning, afhængighed af donorer vrede og stigende polarisering.

Derimod har byer langt mere frie hænder til at forme deres lokalsamfund og afprøve, hvilken politik, der fungerer eller ikke fungerer.

Vel at mærke samtidig med, at byrødder og borgmestre i verdens metropoler også skal tackle udfordringer som f.eks. ulighed eller stadig mere astronomiske ejendomspriser.

Under alle omstændigheder er bysamfund med til at fylde det magtvakuum, der opstår når landspolitikken er tvunget til at kaste håndklædet i ringen. Det er – mener i hvert fald den tidligere borgmester af Chicago – bestemt ikke kun en skidt ting.

Hvilket man som nævnt kan læse meget mere om i The Nation City, der givetvis vil fascinere både politisk interesserede og de, der den dag i dag kan blive uklædeligt begejstrede ved tanken om det klassiske PC-spil Sim City.

Fakta: The Nation City: Why Mayors Are Now Running the World. Forfatter: Rahm Emanuel. Udkommet: Februar 2020
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Cybersikkerhedsprofessoren har ét ønske til sit arbejdsliv - I over 20 år er det lykkedes: "Dér besluttede jeg mig for, at den afhængighed ville jeg forsøge at undgå"
Der er én ting, som professor i cybersikkerhed Jens Myrup Pedersen ikke vil have skal overtage sit arbejdsliv. I mere end 20 år er det lykkedes ham at holde fast i sin beslutning, som han tog allerede før, han begyndte sin karriere i it-verdenen.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.