Artikel top billede

Bog: Verdens kæmpebyer tager over, hvor national politik må give op

I The Nation City: Why Mayors Are Now Running the World gør tidligere Chicago-borgmester og stabschef i Det Hvide Hus sig til talsmand for, at ledelsen af verdens metropoler tager over, hvor national politik må give op.

Herhjemme er Rahm Emanuel nok mest kendt blandt de, der følger minutiøst med i de finere detaljer af amerikansk politik og kan citere ordret fra samtlige afsnit af TV-serien The West Wing – mens navnet næppe får klokker til at ringe hos mange andre.

Rahm Emanuel er dog langtfra en hr. Hvemsomhelst, men er både kendt som kontant stabschef under Barack Obama, som tidligere medlem af Repræsentanters Hus samt som undertiden kontroversiel borgmester i Chicago fra 2011-2019.

Han bygger navnlig på erfaringerne fra sidstnævnte rolle i den netop udkomne ”The Nation City: Why Mayors Are Now Running the World.”

Her gør forfatteren sig blandt andet til talsmand for, at byer – der er verdens ældst kendte politiske strukturer – i stigende grad gør sig gældende som de, der går i spidsen med udvikling og implementering af ny og innovativ politik.

Uanset om der er tale om udvikling af uddannelses-, arbejdsmarkeds- eller miljøpolitik – eller i skabelsen af powerhubs for udvikling indenfor teknologi og erhverv. Som for eksempel San Fransisco i USA eller Szenzhen i Kina.

Politikudvikling på metropolniveau

Rahm Emanuel bemærker blandt andet, at politikere på det nationale niveau i stigende grad bliver handlingslammede i et harmonikasammenstød af massiv mediedækning, afhængighed af donorer vrede og stigende polarisering.

Derimod har byer langt mere frie hænder til at forme deres lokalsamfund og afprøve, hvilken politik, der fungerer eller ikke fungerer.

Vel at mærke samtidig med, at byrødder og borgmestre i verdens metropoler også skal tackle udfordringer som f.eks. ulighed eller stadig mere astronomiske ejendomspriser.

Under alle omstændigheder er bysamfund med til at fylde det magtvakuum, der opstår når landspolitikken er tvunget til at kaste håndklædet i ringen. Det er – mener i hvert fald den tidligere borgmester af Chicago – bestemt ikke kun en skidt ting.

Hvilket man som nævnt kan læse meget mere om i The Nation City, der givetvis vil fascinere både politisk interesserede og de, der den dag i dag kan blive uklædeligt begejstrede ved tanken om det klassiske PC-spil Sim City.

Fakta: The Nation City: Why Mayors Are Now Running the World. Forfatter: Rahm Emanuel. Udkommet: Februar 2020
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?