Artikel top billede

Bog: Verdens kæmpebyer tager over, hvor national politik må give op

I The Nation City: Why Mayors Are Now Running the World gør tidligere Chicago-borgmester og stabschef i Det Hvide Hus sig til talsmand for, at ledelsen af verdens metropoler tager over, hvor national politik må give op.

Herhjemme er Rahm Emanuel nok mest kendt blandt de, der følger minutiøst med i de finere detaljer af amerikansk politik og kan citere ordret fra samtlige afsnit af TV-serien The West Wing – mens navnet næppe får klokker til at ringe hos mange andre.

Rahm Emanuel er dog langtfra en hr. Hvemsomhelst, men er både kendt som kontant stabschef under Barack Obama, som tidligere medlem af Repræsentanters Hus samt som undertiden kontroversiel borgmester i Chicago fra 2011-2019.

Han bygger navnlig på erfaringerne fra sidstnævnte rolle i den netop udkomne ”The Nation City: Why Mayors Are Now Running the World.”

Her gør forfatteren sig blandt andet til talsmand for, at byer – der er verdens ældst kendte politiske strukturer – i stigende grad gør sig gældende som de, der går i spidsen med udvikling og implementering af ny og innovativ politik.

Uanset om der er tale om udvikling af uddannelses-, arbejdsmarkeds- eller miljøpolitik – eller i skabelsen af powerhubs for udvikling indenfor teknologi og erhverv. Som for eksempel San Fransisco i USA eller Szenzhen i Kina.

Politikudvikling på metropolniveau

Rahm Emanuel bemærker blandt andet, at politikere på det nationale niveau i stigende grad bliver handlingslammede i et harmonikasammenstød af massiv mediedækning, afhængighed af donorer vrede og stigende polarisering.

Derimod har byer langt mere frie hænder til at forme deres lokalsamfund og afprøve, hvilken politik, der fungerer eller ikke fungerer.

Vel at mærke samtidig med, at byrødder og borgmestre i verdens metropoler også skal tackle udfordringer som f.eks. ulighed eller stadig mere astronomiske ejendomspriser.

Under alle omstændigheder er bysamfund med til at fylde det magtvakuum, der opstår når landspolitikken er tvunget til at kaste håndklædet i ringen. Det er – mener i hvert fald den tidligere borgmester af Chicago – bestemt ikke kun en skidt ting.

Hvilket man som nævnt kan læse meget mere om i The Nation City, der givetvis vil fascinere både politisk interesserede og de, der den dag i dag kan blive uklædeligt begejstrede ved tanken om det klassiske PC-spil Sim City.

Fakta: The Nation City: Why Mayors Are Now Running the World. Forfatter: Rahm Emanuel. Udkommet: Februar 2020




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere