Artikel top billede

Tip: Træk kursusbeviset i en maskine mens du sidder derhjemme

Onlineplatforme tilbyder kurser i alt fra hobby, kunst og selvudvikling til basale eller avancerede kundskaber om forretning eller it – og hele vejen til stjernespækket viden om økonomi, forhandling eller madkunst.

Det er naturligvis altid de andre, der er uheldige og bliver ramt af coronakarantænen.

Men hvis du alligevel finder dig selv spærret inde med udsigt til 14 dage med lunken kaffe og joggingbukser, er det en fin lejlighed til tage videreuddannelsen – eller hobbyen – i egne hænder. Om ikke andet imens du venter på næste hastemail eller Teamsmøde.

Der findes et væld af onlinebaserede kursustjenester derude, hver med deres fordele og ulemper.

Udvalget er selvsagt markant større på engelsk end på dansk, og her kradser vi kun i overfladen.

Lave priser – det meste af tiden

Blandt de globale onlineudbydere med det største repertoire finder vi Udemy. De sælger som udgangspunkt de fleste kurser til 100 eller 200 USD – om end de i realiteten har stort set alt på udsalg til 12 dollar i lange perioder.

Men selv om Udemys noget løsagtige forhold til før-og-nu-priser ville få Forbrugerombudsmanden til at rasle med sablen, så er her ekstremt meget nyttig viden at hente.

Uanset om man vil lære BI, at kode Machine Learning, tage en onlinebaseret MBA – eller tilfredsstille sin livslange trang til at spille ukulele eller lære om barokkens hollandske malermestre.

Alle Udemykurser rates med 1-5 stjerner af de, der allerede har købt dem.

Men det gælder naturligvis – som i alle ratingsammenhænge – om at være kritisk og læse kommentarerne for at få en fornemmelse af, om det pågældende kursus nu også er sagen eller ej.

Mange kurser tilbyder læringsmateriale til download og/eller har tilknyttet f.eks. Facebookgrupper, så man kan lære og udveksle erfaringer med andre kursister. Instruktørerne hos Udemy er freelancere, der aflønnes efter salg, og engagementet er ofte stort.

Uddannelse med stjernestøv

I den mere kostbare ende af uddannelsesskalaen findes Masterclass, der gør brug af verdenskendte eksperter indenfor deres felt.

For eksempel forfattere, instruktører, skuespillere, kokke og fotografer – eller økonomer såsom nobelprisvinderen Paul Krugman eller tidligere topchefer såsom Howard Schultz (Starbucks) eller Bob Iger (Disney).

Hos Masterclass betaler man 180 dollar for et års fuld adgang til alle kurser, og det er særdeles inspirerende at lære fra nogle af verdens bedste indenfor deres felt.

Men skal man mestre et specifikt emne fra bunden, er læringstjenester med lavere starfactor – og prisniveau – nok mere velegnet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere