Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Tip: Træk kursusbeviset i en maskine mens du sidder derhjemme

Onlineplatforme tilbyder kurser i alt fra hobby, kunst og selvudvikling til basale eller avancerede kundskaber om forretning eller it – og hele vejen til stjernespækket viden om økonomi, forhandling eller madkunst.

Det er naturligvis altid de andre, der er uheldige og bliver ramt af coronakarantænen.

Men hvis du alligevel finder dig selv spærret inde med udsigt til 14 dage med lunken kaffe og joggingbukser, er det en fin lejlighed til tage videreuddannelsen – eller hobbyen – i egne hænder. Om ikke andet imens du venter på næste hastemail eller Teamsmøde.

Der findes et væld af onlinebaserede kursustjenester derude, hver med deres fordele og ulemper.

Udvalget er selvsagt markant større på engelsk end på dansk, og her kradser vi kun i overfladen.

Lave priser – det meste af tiden

Blandt de globale onlineudbydere med det største repertoire finder vi Udemy. De sælger som udgangspunkt de fleste kurser til 100 eller 200 USD – om end de i realiteten har stort set alt på udsalg til 12 dollar i lange perioder.

Men selv om Udemys noget løsagtige forhold til før-og-nu-priser ville få Forbrugerombudsmanden til at rasle med sablen, så er her ekstremt meget nyttig viden at hente.

Uanset om man vil lære BI, at kode Machine Learning, tage en onlinebaseret MBA – eller tilfredsstille sin livslange trang til at spille ukulele eller lære om barokkens hollandske malermestre.

Alle Udemykurser rates med 1-5 stjerner af de, der allerede har købt dem.

Men det gælder naturligvis – som i alle ratingsammenhænge – om at være kritisk og læse kommentarerne for at få en fornemmelse af, om det pågældende kursus nu også er sagen eller ej.

Mange kurser tilbyder læringsmateriale til download og/eller har tilknyttet f.eks. Facebookgrupper, så man kan lære og udveksle erfaringer med andre kursister. Instruktørerne hos Udemy er freelancere, der aflønnes efter salg, og engagementet er ofte stort.

Uddannelse med stjernestøv

I den mere kostbare ende af uddannelsesskalaen findes Masterclass, der gør brug af verdenskendte eksperter indenfor deres felt.

For eksempel forfattere, instruktører, skuespillere, kokke og fotografer – eller økonomer såsom nobelprisvinderen Paul Krugman eller tidligere topchefer såsom Howard Schultz (Starbucks) eller Bob Iger (Disney).

Hos Masterclass betaler man 180 dollar for et års fuld adgang til alle kurser, og det er særdeles inspirerende at lære fra nogle af verdens bedste indenfor deres felt.

Men skal man mestre et specifikt emne fra bunden, er læringstjenester med lavere starfactor – og prisniveau – nok mere velegnet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere