Topnyhed:David Heinemeier Hansson vinder IT-Prisen 2023

Artikel top billede

Markedet for kunstig intelligens eksploderer: Vil være femdoblet i 2025

Kunstig intelligens er blevet en nødvendighed for virksomhedernes jagt på øget vækst og drage fordel af bunker af data. Det viser en ny analyse, der estimerer, at markedet for AI-software i 2025 vil nå en global værdi på 826 milliarder kroner.

Den voksende mængde og kompleksitet af data tvinger virksomheder på tværs af industrier til at gøre brug af kunstig intelligens i jagten på øget vækst.

Det slår igennem i salget på globale marked for AI-software, der ifølge nye tal står til at blive femdoblet frem mod 2025.

Data indsamlet af LearnBonds peger på, at markedet vil stige fra lidt over 148 milliarder kroner i 2020 til hele 826 milliarder kroner i 2025.

Her er de største AI-regioner

Det er Nordamerika, der fører an på det globale marked for AI-software.

Tallene viser, at det amerikanske marked med giganter som Microsoft, IBM og Google forventes at udgøre lidt over 64 milliarder kroner i år og over 337 milliarder kroner i løbet af de næste fem år.

Asien og Stillehavsområdet vurderes til at være den næststørste region for AI-software. I 2025 anslås markedet til at have en værdi på lidt over 215 milliarder kroner.

Den europæiske AI-industri kommer ind på en tredjeplads og forventes at gå fra 33 milliarder kroner til knap 174 milliarder kroner i 2025.

Læs også: It-budgetterne vokser: Her er de 12 vigtigste poster på it-chefernes indkøbslister for 2020

AI står højt på it-ledernes dagsorden

90 procent af verdens it-ledere har planer om at implementere kunstig intelligens.

Det fremgår af en international undersøgelse, som det svenske ERP-hus IFS offentliggjorde i slutningen af 2019.

Ifølge IFS er det især inden for industriel automatisering, at kunstig intelligens er populært.

Her er det intet mindre end 44,6 procent af respondenterne, som har planer om at iværksætte projekter baseret på kunstig intelligens. På de følgende pladser kommer CRM, lagerstyring og logistik.

For knap en tredjedel af de adspurgte vurderes det, at effektivitetsforbedringer vil være så markante, at det vil føre til fyringer i deres branche.

Læs mere om det her: 9 ud af 10 virksomheder har planer om at bruge kunstig intelligens - og det kan føre til fyringer