Markedet for kunstig intelligens eksploderer: Vil være femdoblet i 2025

Kunstig intelligens er blevet en nødvendighed for virksomhedernes jagt på øget vækst og drage fordel af bunker af data. Det viser en ny analyse, der estimerer, at markedet for AI-software i 2025 vil nå en global værdi på 826 milliarder kroner.

Den voksende mængde og kompleksitet af data tvinger virksomheder på tværs af industrier til at gøre brug af kunstig intelligens i jagten på øget vækst.

Det slår igennem i salget på globale marked for AI-software, der ifølge nye tal står til at blive femdoblet frem mod 2025.

Data indsamlet af LearnBonds peger på, at markedet vil stige fra lidt over 148 milliarder kroner i 2020 til hele 826 milliarder kroner i 2025.

Her er de største AI-regioner
Det er Nordamerika, der fører an på det globale marked for AI-software.

Tallene viser, at det amerikanske marked med giganter som Microsoft, IBM og Google forventes at udgøre lidt over 64 milliarder kroner i år og over 337 milliarder kroner i løbet af de næste fem år.

Asien og Stillehavsområdet vurderes til at være den næststørste region for AI-software. I 2025 anslås markedet til at have en værdi på lidt over 215 milliarder kroner.

Den europæiske AI-industri kommer ind på en tredjeplads og forventes at gå fra 33 milliarder kroner til knap 174 milliarder kroner i 2025.

Læs også: It-budgetterne vokser: Her er de 12 vigtigste poster på it-chefernes indkøbslister for 2020

AI står højt på it-ledernes dagsorden
90 procent af verdens it-ledere har planer om at implementere kunstig intelligens.

Det fremgår af en international undersøgelse, som det svenske ERP-hus IFS offentliggjorde i slutningen af 2019.

Ifølge IFS er det især inden for industriel automatisering, at kunstig intelligens er populært.

Her er det intet mindre end 44,6 procent af respondenterne, som har planer om at iværksætte projekter baseret på kunstig intelligens. På de følgende pladser kommer CRM, lagerstyring og logistik.

For knap en tredjedel af de adspurgte vurderes det, at effektivitetsforbedringer vil være så markante, at det vil føre til fyringer i deres branche.

Læs mere om det her: 9 ud af 10 virksomheder har planer om at bruge kunstig intelligens - og det kan føre til fyringer
Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.