Markedet for kunstig intelligens eksploderer: Vil være femdoblet i 2025

Kunstig intelligens er blevet en nødvendighed for virksomhedernes jagt på øget vækst og drage fordel af bunker af data. Det viser en ny analyse, der estimerer, at markedet for AI-software i 2025 vil nå en global værdi på 826 milliarder kroner.

Den voksende mængde og kompleksitet af data tvinger virksomheder på tværs af industrier til at gøre brug af kunstig intelligens i jagten på øget vækst.

Det slår igennem i salget på globale marked for AI-software, der ifølge nye tal står til at blive femdoblet frem mod 2025.

Data indsamlet af LearnBonds peger på, at markedet vil stige fra lidt over 148 milliarder kroner i 2020 til hele 826 milliarder kroner i 2025.

Her er de største AI-regioner
Det er Nordamerika, der fører an på det globale marked for AI-software.

Tallene viser, at det amerikanske marked med giganter som Microsoft, IBM og Google forventes at udgøre lidt over 64 milliarder kroner i år og over 337 milliarder kroner i løbet af de næste fem år.

Asien og Stillehavsområdet vurderes til at være den næststørste region for AI-software. I 2025 anslås markedet til at have en værdi på lidt over 215 milliarder kroner.

Den europæiske AI-industri kommer ind på en tredjeplads og forventes at gå fra 33 milliarder kroner til knap 174 milliarder kroner i 2025.

Læs også: It-budgetterne vokser: Her er de 12 vigtigste poster på it-chefernes indkøbslister for 2020

AI står højt på it-ledernes dagsorden
90 procent af verdens it-ledere har planer om at implementere kunstig intelligens.

Det fremgår af en international undersøgelse, som det svenske ERP-hus IFS offentliggjorde i slutningen af 2019.

Ifølge IFS er det især inden for industriel automatisering, at kunstig intelligens er populært.

Her er det intet mindre end 44,6 procent af respondenterne, som har planer om at iværksætte projekter baseret på kunstig intelligens. På de følgende pladser kommer CRM, lagerstyring og logistik.

For knap en tredjedel af de adspurgte vurderes det, at effektivitetsforbedringer vil være så markante, at det vil føre til fyringer i deres branche.

Læs mere om det her: 9 ud af 10 virksomheder har planer om at bruge kunstig intelligens - og det kan føre til fyringerYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?