Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Amazon bekæmper salg af falsk håndsprit og ansigtsmasker

Øget salg af kopivarer og prisstigningerne er blandt de afledte effekter af coronavirus-udbruddet for Amazon.

Følgevirkningerne af den tiltagende udbredelse af sygdommen coronavirus kan ses i udvalget af varer hos Amazon.

Håndsprit og ansigtsmasker er blandt andet i høj kurs hos Amazon som følge af virusudbruddet, men flere af varerne, der sælges i netop de kategorier, lever ikke op til de lovede specifikationer.

Således har Amazon identificeret mere end 100 sikkerhedsmasker og åndedrætsværn, som er kopivarer, og som ikke har levet op til de lovede specifikationer.

Amazon har også lokaliseret et andet tilbud på lyserøde latexfrie handsker, der ifølge beskrivelsen ville "forhindre coronavirus, influenza og lungebetændelse."

Det skriver Wall Street Journal.

Samtidig viser en undersøgelse fra forbrugeradvokatorganisationen U.S. PIRG Education Fund ifølge avisen, at priserne for kirurgiske masker og håndsprit i mere end halvdelen af tilfældene er steget med 50 procent i ugerne efter coronavirusset også ramte USA.

Amazon oplyser til avisen, at selskabet samarbejder med myndighederne for at komme svindlen til livs og straffe de folk, der står bag de falske varer.

Læs også: Nets gør klar til massiv europæisk ekspansion: Store forandringer på vej i it-organisationen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere