Artikel top billede

Den amerikanske stat og Google skændes om corona-hjemmeside

Det er vrimlet med forskelligrettede oplysninger om nyt hjemmeside-værktøj fra både Google, Alphabet og den amerikanske præsident.

Google og den amerikanske regering samarbejder nu om at kreere national oversigt over Coronavirus tilfælde og testinformationer.

Det skriver CNN, ovenpå flere dages virvar mellem den amerikanske virksomhed og søgegiganten.

”Google samarbejder med de amerikanske myndigheder i udviklingen af en national hjemmeside, som inkluderer en oversigt over COVID-19 symptomer, risici samt oplysninger om virus-test,” skriver Google over en stribe tweets.

Meldingen kommer efter at en stribe udvekslinger af forskelligrettet oplysninger mellem den amerikanske præsident Donald Trump, Google samt søgegiantens moderselskab, Alphabet.

Dengang lød det fra koncernen, at det vil være Alphabets sundhedsorienterede gren, der vil udvikle et triage-værktøj til californiske patienter i første omgang.

Målsætningen med pilotprojektet var efterfølgende at udvide dækningen til den bredde befolkning ’over tid’ og ’ikke særlig kvikt’, noterer mediet.

Melding står i modsætning til udtalelser fra Donald Trump, som i en meddelelse takker Google for ”at udvikle en hjemmeside meget hurtigt, for at skabe en hjemmeside som kvikt kan afgøre, hvorvidt en test er nødvendig og indikere hvor den nærmeste ledige test-facilitet er.”

Efterfølgende lød der overraskelse fra de californiske myndigheder, som understreger at der er tale om et beskedent pilotprojekt udviklet i samarbejde med Alphabet sundhedsgren og ikke et nationalt projekt.

Den amerikanske præsident har efterfølgende udtalt at 1.700 Google-ingeniører skulle være i færd med at udvikle hjemmesideværktøjet.

Værktøjet skulle i følge den amerikanske regering være klar til brug i de kommende dage.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere