Den amerikanske stat og Google skændes om corona-hjemmeside

Det er vrimlet med forskelligrettede oplysninger om nyt hjemmeside-værktøj fra både Google, Alphabet og den amerikanske præsident.

Google og den amerikanske regering samarbejder nu om at kreere national oversigt over Coronavirus tilfælde og testinformationer.

Det skriver CNN, ovenpå flere dages virvar mellem den amerikanske virksomhed og søgegiganten.

”Google samarbejder med de amerikanske myndigheder i udviklingen af en national hjemmeside, som inkluderer en oversigt over COVID-19 symptomer, risici samt oplysninger om virus-test,” skriver Google over en stribe tweets.

Meldingen kommer efter at en stribe udvekslinger af forskelligrettet oplysninger mellem den amerikanske præsident Donald Trump, Google samt søgegiantens moderselskab, Alphabet.

Dengang lød det fra koncernen, at det vil være Alphabets sundhedsorienterede gren, der vil udvikle et triage-værktøj til californiske patienter i første omgang.

Målsætningen med pilotprojektet var efterfølgende at udvide dækningen til den bredde befolkning ’over tid’ og ’ikke særlig kvikt’, noterer mediet.

Melding står i modsætning til udtalelser fra Donald Trump, som i en meddelelse takker Google for ”at udvikle en hjemmeside meget hurtigt, for at skabe en hjemmeside som kvikt kan afgøre, hvorvidt en test er nødvendig og indikere hvor den nærmeste ledige test-facilitet er.”

Efterfølgende lød der overraskelse fra de californiske myndigheder, som understreger at der er tale om et beskedent pilotprojekt udviklet i samarbejde med Alphabet sundhedsgren og ikke et nationalt projekt.

Den amerikanske præsident har efterfølgende udtalt at 1.700 Google-ingeniører skulle være i færd med at udvikle hjemmesideværktøjet.

Værktøjet skulle i følge den amerikanske regering være klar til brug i de kommende dage.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.