Artikel top billede

(Foto: Photo by Macau Photo Agency on Unsplash)

Den amerikanske stat og Google skændes om corona-hjemmeside

Det er vrimlet med forskelligrettede oplysninger om nyt hjemmeside-værktøj fra både Google, Alphabet og den amerikanske præsident.

Google og den amerikanske regering samarbejder nu om at kreere national oversigt over Coronavirus tilfælde og testinformationer.

Det skriver CNN, ovenpå flere dages virvar mellem den amerikanske virksomhed og søgegiganten.

”Google samarbejder med de amerikanske myndigheder i udviklingen af en national hjemmeside, som inkluderer en oversigt over COVID-19 symptomer, risici samt oplysninger om virus-test,” skriver Google over en stribe tweets.

Meldingen kommer efter at en stribe udvekslinger af forskelligrettet oplysninger mellem den amerikanske præsident Donald Trump, Google samt søgegiantens moderselskab, Alphabet.

Dengang lød det fra koncernen, at det vil være Alphabets sundhedsorienterede gren, der vil udvikle et triage-værktøj til californiske patienter i første omgang.

Målsætningen med pilotprojektet var efterfølgende at udvide dækningen til den bredde befolkning ’over tid’ og ’ikke særlig kvikt’, noterer mediet.

Melding står i modsætning til udtalelser fra Donald Trump, som i en meddelelse takker Google for ”at udvikle en hjemmeside meget hurtigt, for at skabe en hjemmeside som kvikt kan afgøre, hvorvidt en test er nødvendig og indikere hvor den nærmeste ledige test-facilitet er.”

Efterfølgende lød der overraskelse fra de californiske myndigheder, som understreger at der er tale om et beskedent pilotprojekt udviklet i samarbejde med Alphabet sundhedsgren og ikke et nationalt projekt.

Den amerikanske præsident har efterfølgende udtalt at 1.700 Google-ingeniører skulle være i færd med at udvikle hjemmesideværktøjet.

Værktøjet skulle i følge den amerikanske regering være klar til brug i de kommende dage.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere