Artikel top billede

Amazons europæiske varehuse ramt af coronavirus: Flere ansatte diagnosticeret med Covid-19

Der er dukket tilfælde af Covid-19 sygdom i tre af Amazons europæiske varehuse.

Mindst fem af Amazon.com’s europæiske lagermedarbejdere er syge med den smitsomme coronavirus-sygdom Covid-19.

Udviklingen gør, at e-handelsgiganten bliver ramt på sin europæiske logitisk, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Det sker i en tid, hvor selskabet i forvejen døjer med at møde den voksende efterspørgsel for varer over nettet, mens stadigt flere europæere forskanser sig i deres hjem under frivillig eller tvungen karantæneforhold.

De fundne tilfælde af corona-sygdom dukkede op i tre af koncernens spanske og italienske varehuse, to af de mest smitteramte lande i Europa.

I begge lande har Amazon mødt kritik fra fagforeninger for at prioritere nethandel over medarbejderne sikkerhed. Mandag denne uge har ansatte i Amazons italienske hovedlager truet med strejke.

Den amerikanske handelsgigant stilles nu i et svært dilemma, vurderer mediet.

På den ene side leverer koncernen en nødvendig service til brugere, der af frygt for smitte holder sig inden døre og handler over nettet, mens det samtidig risikerer de lavest lønnede ansattes helbred.

I USA styrker Amazon sin varehuse-logistik for at møde den kommende efterspørgselspukkel ved at hyre 100.000 nye ansatte, mens lønnen i USA og Canada samtidig er hævet med to dollar, omkring 13 kroner, i timen frem til slutningen af april.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere