Amazons europæiske varehuse ramt af coronavirus: Flere ansatte diagnosticeret med Covid-19

Der er dukket tilfælde af Covid-19 sygdom i tre af Amazons europæiske varehuse.

Mindst fem af Amazon.com’s europæiske lagermedarbejdere er syge med den smitsomme coronavirus-sygdom Covid-19.

Udviklingen gør, at e-handelsgiganten bliver ramt på sin europæiske logitisk, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Det sker i en tid, hvor selskabet i forvejen døjer med at møde den voksende efterspørgsel for varer over nettet, mens stadigt flere europæere forskanser sig i deres hjem under frivillig eller tvungen karantæneforhold.

De fundne tilfælde af corona-sygdom dukkede op i tre af koncernens spanske og italienske varehuse, to af de mest smitteramte lande i Europa.

I begge lande har Amazon mødt kritik fra fagforeninger for at prioritere nethandel over medarbejderne sikkerhed. Mandag denne uge har ansatte i Amazons italienske hovedlager truet med strejke.

Den amerikanske handelsgigant stilles nu i et svært dilemma, vurderer mediet.

På den ene side leverer koncernen en nødvendig service til brugere, der af frygt for smitte holder sig inden døre og handler over nettet, mens det samtidig risikerer de lavest lønnede ansattes helbred.

I USA styrker Amazon sin varehuse-logistik for at møde den kommende efterspørgselspukkel ved at hyre 100.000 nye ansatte, mens lønnen i USA og Canada samtidig er hævet med to dollar, omkring 13 kroner, i timen frem til slutningen af april.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan forbedrer du brugeroplevelsen for dine slutbrugere og medarbejdere
Graden af tilfredsstillelse medarbejdere oplever med it, hvad enten det er på kontoret eller remote, har alt at gøre med de rette løsninger, services og processer, som du leverer for at gøre dem mere produktive. Ja, og ikke mindst gladere for det daglige arbejde du og dine it-medarbejdere gør. Vi kigger meget mere på, hvad det egentlig betyder i dette gratis whitepaper.