Artikel top billede

Amazons europæiske varehuse ramt af coronavirus: Flere ansatte diagnosticeret med Covid-19

Der er dukket tilfælde af Covid-19 sygdom i tre af Amazons europæiske varehuse.

Mindst fem af Amazon.com’s europæiske lagermedarbejdere er syge med den smitsomme coronavirus-sygdom Covid-19.

Udviklingen gør, at e-handelsgiganten bliver ramt på sin europæiske logitisk, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Det sker i en tid, hvor selskabet i forvejen døjer med at møde den voksende efterspørgsel for varer over nettet, mens stadigt flere europæere forskanser sig i deres hjem under frivillig eller tvungen karantæneforhold.

De fundne tilfælde af corona-sygdom dukkede op i tre af koncernens spanske og italienske varehuse, to af de mest smitteramte lande i Europa.

I begge lande har Amazon mødt kritik fra fagforeninger for at prioritere nethandel over medarbejderne sikkerhed. Mandag denne uge har ansatte i Amazons italienske hovedlager truet med strejke.

Den amerikanske handelsgigant stilles nu i et svært dilemma, vurderer mediet.

På den ene side leverer koncernen en nødvendig service til brugere, der af frygt for smitte holder sig inden døre og handler over nettet, mens det samtidig risikerer de lavest lønnede ansattes helbred.

I USA styrker Amazon sin varehuse-logistik for at møde den kommende efterspørgselspukkel ved at hyre 100.000 nye ansatte, mens lønnen i USA og Canada samtidig er hævet med to dollar, omkring 13 kroner, i timen frem til slutningen af april.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere