Ingen strålingsfare i 5G: Nye retningslinjer sikrer 5G-netværket mod at udgøre en sundhedsrisiko

En omfattende undersøgelse ligger til grund bag den største opdatering af grænseværdier for mobilstråling i 22 år.

En omfattende undersøgelse ligger til grund bag den største opdatering af grænseværdier for mobilstråling i 22 år.

Der er ikke grund til at frygte den kommende udrulning af 5G-netværket og de frekvensbånd, som teknologien vil benytte.

Det fremgår af en omfattende undersøgelse udarbejdet af ’International Commission On Non-Ionizing Radiation Protection’ (ICNIRP), hvor organisationen konkluderer, at hverken 4G-netværket, og det kommende 5G-netværk, udgør nogen helbredsrisiko. Det skriver ing.dk.

Formålet med undersøgelse er at opdatere de grænseværdier for mobilstråling, der sidst blev bestemt i 1998. Disse værdier gør sig gældende i EU og i de fleste lande kloden over.

”Retningslinjerne er fastlagt efter en omfattende gennemgang af den relevante videnskabelige litteratur, videnskabelige workshops og en stribe offentlige høringer. De yder beskyttelse mod alle former for videnskabeligt beggrunde sundhedsrisici fra stråling mellem 100 kHZ og 300 GHz spektret.” lyder det fra formanden for ICNIRP, Dr. Eric van Rongen.

Retningslinjerne som ICNIRP dækker ikke bare mobil-frekvenser, men dækker også frekvensbånd, der benyttes af blandt andet wi-fi udstyr, DAB-radio’er og bluetooth-enheder.

Visse justeringer
I sin rapport foreslår organisationen nogle justeringer i forhold til grænseværdierne for særligt højere frekvenser over seks GHz, men pointerer samtidigt at de nuværende retningslinjer har ydet en tilstrækkelig beskyttelse mod stråling.

”De nye retningslinjer giver en bedre og mere detaljeret retningslinjer for stråling, især for de højere frekvensområder over seks GHz, som er særlig vigtigt for 5G og fremtidige teknologier der bruger de højere frekvenser. Det vigtigste at huske er, at 5G-teknologier ikke vil skade, når de nye retningslinjer bliver overholdt,” forklarer Eric van Rongen.

ICNIRP er en uafhængig NGO baseret i Tyskland og fungerer som verdenssundhedsorganisationen WHO’s rådgiver på området.

Læs også: Gevinsterne er til at tage og føle på ved Nordens første og største 5G-udrulning: Her er erfaringerne fra Finlands store 5G-projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.