Artikel top billede

Ingen strålingsfare i 5G: Nye retningslinjer sikrer 5G-netværket mod at udgøre en sundhedsrisiko

En omfattende undersøgelse ligger til grund bag den største opdatering af grænseværdier for mobilstråling i 22 år.

En omfattende undersøgelse ligger til grund bag den største opdatering af grænseværdier for mobilstråling i 22 år.

Der er ikke grund til at frygte den kommende udrulning af 5G-netværket og de frekvensbånd, som teknologien vil benytte.

Det fremgår af en omfattende undersøgelse udarbejdet af ’International Commission On Non-Ionizing Radiation Protection’ (ICNIRP), hvor organisationen konkluderer, at hverken 4G-netværket, og det kommende 5G-netværk, udgør nogen helbredsrisiko. Det skriver ing.dk.

Formålet med undersøgelse er at opdatere de grænseværdier for mobilstråling, der sidst blev bestemt i 1998. Disse værdier gør sig gældende i EU og i de fleste lande kloden over.

”Retningslinjerne er fastlagt efter en omfattende gennemgang af den relevante videnskabelige litteratur, videnskabelige workshops og en stribe offentlige høringer. De yder beskyttelse mod alle former for videnskabeligt beggrunde sundhedsrisici fra stråling mellem 100 kHZ og 300 GHz spektret.” lyder det fra formanden for ICNIRP, Dr. Eric van Rongen.

Retningslinjerne som ICNIRP dækker ikke bare mobil-frekvenser, men dækker også frekvensbånd, der benyttes af blandt andet wi-fi udstyr, DAB-radio’er og bluetooth-enheder.

Visse justeringer

I sin rapport foreslår organisationen nogle justeringer i forhold til grænseværdierne for særligt højere frekvenser over seks GHz, men pointerer samtidigt at de nuværende retningslinjer har ydet en tilstrækkelig beskyttelse mod stråling.

”De nye retningslinjer giver en bedre og mere detaljeret retningslinjer for stråling, især for de højere frekvensområder over seks GHz, som er særlig vigtigt for 5G og fremtidige teknologier der bruger de højere frekvenser. Det vigtigste at huske er, at 5G-teknologier ikke vil skade, når de nye retningslinjer bliver overholdt,” forklarer Eric van Rongen.

ICNIRP er en uafhængig NGO baseret i Tyskland og fungerer som verdenssundhedsorganisationen WHO’s rådgiver på området.

Læs også: Gevinsterne er til at tage og føle på ved Nordens første og største 5G-udrulning: Her er erfaringerne fra Finlands store 5G-projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere