Ingen strålingsfare i 5G: Nye retningslinjer sikrer 5G-netværket mod at udgøre en sundhedsrisiko

En omfattende undersøgelse ligger til grund bag den største opdatering af grænseværdier for mobilstråling i 22 år.

En omfattende undersøgelse ligger til grund bag den største opdatering af grænseværdier for mobilstråling i 22 år.

Der er ikke grund til at frygte den kommende udrulning af 5G-netværket og de frekvensbånd, som teknologien vil benytte.

Det fremgår af en omfattende undersøgelse udarbejdet af ’International Commission On Non-Ionizing Radiation Protection’ (ICNIRP), hvor organisationen konkluderer, at hverken 4G-netværket, og det kommende 5G-netværk, udgør nogen helbredsrisiko. Det skriver ing.dk.

Formålet med undersøgelse er at opdatere de grænseværdier for mobilstråling, der sidst blev bestemt i 1998. Disse værdier gør sig gældende i EU og i de fleste lande kloden over.

”Retningslinjerne er fastlagt efter en omfattende gennemgang af den relevante videnskabelige litteratur, videnskabelige workshops og en stribe offentlige høringer. De yder beskyttelse mod alle former for videnskabeligt beggrunde sundhedsrisici fra stråling mellem 100 kHZ og 300 GHz spektret.” lyder det fra formanden for ICNIRP, Dr. Eric van Rongen.

Retningslinjerne som ICNIRP dækker ikke bare mobil-frekvenser, men dækker også frekvensbånd, der benyttes af blandt andet wi-fi udstyr, DAB-radio’er og bluetooth-enheder.

Visse justeringer
I sin rapport foreslår organisationen nogle justeringer i forhold til grænseværdierne for særligt højere frekvenser over seks GHz, men pointerer samtidigt at de nuværende retningslinjer har ydet en tilstrækkelig beskyttelse mod stråling.

”De nye retningslinjer giver en bedre og mere detaljeret retningslinjer for stråling, især for de højere frekvensområder over seks GHz, som er særlig vigtigt for 5G og fremtidige teknologier der bruger de højere frekvenser. Det vigtigste at huske er, at 5G-teknologier ikke vil skade, når de nye retningslinjer bliver overholdt,” forklarer Eric van Rongen.

ICNIRP er en uafhængig NGO baseret i Tyskland og fungerer som verdenssundhedsorganisationen WHO’s rådgiver på området.

Læs også: Gevinsterne er til at tage og føle på ved Nordens første og største 5G-udrulning: Her er erfaringerne fra Finlands store 5G-projekt


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.