Artikel top billede

Ingen strålingsfare i 5G: Nye retningslinjer sikrer 5G-netværket mod at udgøre en sundhedsrisiko

En omfattende undersøgelse ligger til grund bag den største opdatering af grænseværdier for mobilstråling i 22 år.

En omfattende undersøgelse ligger til grund bag den største opdatering af grænseværdier for mobilstråling i 22 år.

Der er ikke grund til at frygte den kommende udrulning af 5G-netværket og de frekvensbånd, som teknologien vil benytte.

Det fremgår af en omfattende undersøgelse udarbejdet af ’International Commission On Non-Ionizing Radiation Protection’ (ICNIRP), hvor organisationen konkluderer, at hverken 4G-netværket, og det kommende 5G-netværk, udgør nogen helbredsrisiko. Det skriver ing.dk.

Formålet med undersøgelse er at opdatere de grænseværdier for mobilstråling, der sidst blev bestemt i 1998. Disse værdier gør sig gældende i EU og i de fleste lande kloden over.

”Retningslinjerne er fastlagt efter en omfattende gennemgang af den relevante videnskabelige litteratur, videnskabelige workshops og en stribe offentlige høringer. De yder beskyttelse mod alle former for videnskabeligt beggrunde sundhedsrisici fra stråling mellem 100 kHZ og 300 GHz spektret.” lyder det fra formanden for ICNIRP, Dr. Eric van Rongen.

Retningslinjerne som ICNIRP dækker ikke bare mobil-frekvenser, men dækker også frekvensbånd, der benyttes af blandt andet wi-fi udstyr, DAB-radio’er og bluetooth-enheder.

Visse justeringer

I sin rapport foreslår organisationen nogle justeringer i forhold til grænseværdierne for særligt højere frekvenser over seks GHz, men pointerer samtidigt at de nuværende retningslinjer har ydet en tilstrækkelig beskyttelse mod stråling.

”De nye retningslinjer giver en bedre og mere detaljeret retningslinjer for stråling, især for de højere frekvensområder over seks GHz, som er særlig vigtigt for 5G og fremtidige teknologier der bruger de højere frekvenser. Det vigtigste at huske er, at 5G-teknologier ikke vil skade, når de nye retningslinjer bliver overholdt,” forklarer Eric van Rongen.

ICNIRP er en uafhængig NGO baseret i Tyskland og fungerer som verdenssundhedsorganisationen WHO’s rådgiver på området.

Læs også: Gevinsterne er til at tage og føle på ved Nordens første og største 5G-udrulning: Her er erfaringerne fra Finlands store 5G-projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere