Artikel top billede

Ingen strålingsfare i 5G: Nye retningslinjer sikrer 5G-netværket mod at udgøre en sundhedsrisiko

En omfattende undersøgelse ligger til grund bag den største opdatering af grænseværdier for mobilstråling i 22 år.

En omfattende undersøgelse ligger til grund bag den største opdatering af grænseværdier for mobilstråling i 22 år.

Der er ikke grund til at frygte den kommende udrulning af 5G-netværket og de frekvensbånd, som teknologien vil benytte.

Det fremgår af en omfattende undersøgelse udarbejdet af ’International Commission On Non-Ionizing Radiation Protection’ (ICNIRP), hvor organisationen konkluderer, at hverken 4G-netværket, og det kommende 5G-netværk, udgør nogen helbredsrisiko. Det skriver ing.dk.

Formålet med undersøgelse er at opdatere de grænseværdier for mobilstråling, der sidst blev bestemt i 1998. Disse værdier gør sig gældende i EU og i de fleste lande kloden over.

”Retningslinjerne er fastlagt efter en omfattende gennemgang af den relevante videnskabelige litteratur, videnskabelige workshops og en stribe offentlige høringer. De yder beskyttelse mod alle former for videnskabeligt beggrunde sundhedsrisici fra stråling mellem 100 kHZ og 300 GHz spektret.” lyder det fra formanden for ICNIRP, Dr. Eric van Rongen.

Retningslinjerne som ICNIRP dækker ikke bare mobil-frekvenser, men dækker også frekvensbånd, der benyttes af blandt andet wi-fi udstyr, DAB-radio’er og bluetooth-enheder.

Visse justeringer

I sin rapport foreslår organisationen nogle justeringer i forhold til grænseværdierne for særligt højere frekvenser over seks GHz, men pointerer samtidigt at de nuværende retningslinjer har ydet en tilstrækkelig beskyttelse mod stråling.

”De nye retningslinjer giver en bedre og mere detaljeret retningslinjer for stråling, især for de højere frekvensområder over seks GHz, som er særlig vigtigt for 5G og fremtidige teknologier der bruger de højere frekvenser. Det vigtigste at huske er, at 5G-teknologier ikke vil skade, når de nye retningslinjer bliver overholdt,” forklarer Eric van Rongen.

ICNIRP er en uafhængig NGO baseret i Tyskland og fungerer som verdenssundhedsorganisationen WHO’s rådgiver på området.

Læs også: Gevinsterne er til at tage og føle på ved Nordens første og største 5G-udrulning: Her er erfaringerne fra Finlands store 5G-projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere