Artikel top billede

Så melder Sony ud: Så stærk bliver PlayStation 5

Blot få dage efter Microsofts Xbox-udmelding, svarer Sony igen med vigtige oplysninger om den kommende PS5.

Det er bare få dage siden, at Microsoft løftede sløret for, hvad den kommende Xbox Series X vil byde, og nu svarer ærkerivalen på konsolmarkedet, Sony, igen.

Læs også: Microsoft detaljerer: Så kraftig er den nye Xbox

Den længe ventede afløser til PlayStation 4, hedder PlayStation 5 og vil efter det offentliggjorte teknikblad at dømme, byde sin Microsoft-rival på kamp til stregen.

Her diskes op med en processor og grafisk setup, der minder om Xbox Series X ditto.

CPU’en er baseret på en AMD Zen 2 arkitektur, byder på otte kerner der snurrer med op til 3,5 GHz.

Dertil kommer en grafisk processor baseret på RDNA2 arkitektur, der kan levere op 10,3 teraflops ydelse. I teraflops-disciplinen, skulle den kommende Xbox dog kun levere 12 teraflops.

Ligesom Microsoft lover Sony, at 8K gaming samt 4K 120Hz gaming skulle være mulig.

Begge motorer i PS5 får ligesom i Xbox sammenlagt 16 gb GDDR6 ram at arbejde med.

Lagerpladsen er på 825 gb og skulle være i en helt anden liga en PS4, når det gælder indlæsning af spil, særligt takket været sin ssd-teknologi. Læsehastigheden oplyses til at kunne opnå 5 GB/sekund – næsten 100 gange hurtigere end hos forgængeren.

Det gør, at en fil på to gb skulle her kunne indlæses på blot 0,27 sekunder, mod 40 sekunder i en PS4.

Som mediecenter vil PS5 også være styrket. Eksterne USB-drev vil understøttes, mens der kan aflæses 4K blu-ray diske.

Se også: Microsoft fremlægger store dele af sine Xbox-planer: Ambitionerne er store
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere