Så melder Sony ud: Så stærk bliver PlayStation 5

Blot få dage efter Microsofts Xbox-udmelding, svarer Sony igen med vigtige oplysninger om den kommende PS5.

Det er bare få dage siden, at Microsoft løftede sløret for, hvad den kommende Xbox Series X vil byde, og nu svarer ærkerivalen på konsolmarkedet, Sony, igen.

Læs også: Microsoft detaljerer: Så kraftig er den nye Xbox

Den længe ventede afløser til PlayStation 4, hedder PlayStation 5 og vil efter det offentliggjorte teknikblad at dømme, byde sin Microsoft-rival på kamp til stregen.

Her diskes op med en processor og grafisk setup, der minder om Xbox Series X ditto.

CPU’en er baseret på en AMD Zen 2 arkitektur, byder på otte kerner der snurrer med op til 3,5 GHz.

Dertil kommer en grafisk processor baseret på RDNA2 arkitektur, der kan levere op 10,3 teraflops ydelse. I teraflops-disciplinen, skulle den kommende Xbox dog kun levere 12 teraflops.

Ligesom Microsoft lover Sony, at 8K gaming samt 4K 120Hz gaming skulle være mulig.

Begge motorer i PS5 får ligesom i Xbox sammenlagt 16 gb GDDR6 ram at arbejde med.

Lagerpladsen er på 825 gb og skulle være i en helt anden liga en PS4, når det gælder indlæsning af spil, særligt takket været sin ssd-teknologi. Læsehastigheden oplyses til at kunne opnå 5 GB/sekund – næsten 100 gange hurtigere end hos forgængeren.

Det gør, at en fil på to gb skulle her kunne indlæses på blot 0,27 sekunder, mod 40 sekunder i en PS4.

Som mediecenter vil PS5 også være styrket. Eksterne USB-drev vil understøttes, mens der kan aflæses 4K blu-ray diske.

Se også: Microsoft fremlægger store dele af sine Xbox-planer: Ambitionerne er store
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.