Artikel top billede

(Foto: Photo by freestocks.org on Unsplash)

EU vil have Netflix til at slukke for HD-streaming i Europa: Optager for meget båndbredde lige nu

Netflix og andre streaming-giganter skal lukke ned for HD-formatet for at sikre uhindret adgang til bredbåndsforbindelserne over hele Europa. Sådan lyder opfordringen fra EU.

EU opfordrer nu Netflix og andre internationale streaming-giganter til at slukke for streaming i HD-format.

Det sker for at sikre, at de mange hjemmearbejdende europæere fortsat har adgang til bredbånd, uden nettet bryder sammen.

Det skriver CNN.

Meldingen til Netflix om at skrue ned for kvaliteten kommer fra EU-kommissær Thierry Breton, der på Twitter har oplyst, at han er i dialog med Netflixs topchef, Reed Hastings, om sagen.

Læs også: DRTV lover bedre billedkvalitet end på flow-tv til sommer: Disse forbedringer er på vej til den nye streamingtjeneste

Netflix arbejder på at nedbringe pres på internetforbindelser

Netflix gør det klart til CNN, at der er planlagt flere diskussioner mellem streaming-giganten og EU.

"Kommissær Breton gør det rette ved at gøre opmærksom på vigtigheden ved at sikre internettet fortsat kan køre som smurt i denne kritiske periode," lyder det i en meddelelse fra Netflix.

Netflix oplyser desuden, at streaming-giganten allerede tilpasser streaming-kvaliteten til netværkskapaciteten, ligesom tjenesten bruger et særligt leveringsnetværk, som sørger for, at Netflix' bibliotek er tættere på kunderne, så der bruges så lidt båndbredde som muligt.

Læs også: Sådan er Danmarks nye streaming-satsning DRTV kommet fra start - se alle tallene for de første måneder her