Artikel top billede

Sci-fi-serie byder på mystik, mord og spænding i IT-branchen

Forfatter og filminstruktør Alex Garland er tilbage med ny miniserie på HBO Nordic.

Mange vil huske Alex Garland for hans klassiske 90’er bog, The Beach, der var pligtlæsning for de, der drømte sig væk på rygsækrejser til eksotiske thailandske øer.

Eller (måske mere aktuelt) for den post-apokalyptiske horrorfilm, 28 Days Later (2002), hvor en virus hastigt spreder sig og skaber kaotiske tilstande i Europa.

Garland er nu tilbage med et futuristisk blik på IT-branchen med serien Devs.

Devs havde premiere 8. marts og med ombord er Sonoya Mizuno, der tidligere har arbejdet sammen med Alex Garland i den prisvindende Ex Machina (2014) og senest i Annihilation (2018).

Også Nick Offerman er med – måske bedst kendt som den hylende morsomme Ron Swanson i komedieserien Parks And Recreation, men her i rollen som excentrisk CEO.

Krimi og mystik i Silicon Valley

Devs følger Lily Chan, IT-ingeniør i teknologigiganten Amaya.

Da hendes kæreste og kollega pludselig forsvinder, fatter hun mistanke om, at hendes arbejdsgiver måske har en finger med i spillet.

Som Lily undersøger sagen, får hun gradvist mere indsigt i store, esoteriske projekter, som udvikles i de mere lyssky dele af Silicon Valley.

Med Devs bruger Alex Garland nogle af de filmiske virkemidler til at skabe mystik og intensitet, som kendetegner hans tidligere værker.

Tag selv et hurtigt kig i traileren, der ligger herunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere