Artikel top billede

Danske it-virksomheder venter tilbagegang over hele linien: “Det er meget dramatisk”

Den danske it- og telebranchen er på blot to uger gået fra solid fremgang til dramatisk nedtur.

Corona-krisen har udløst en massiv opbremsning i den danske it- og telebranche, der venter tilbagegang i den kommende tid på både omsætning, indtjening og bemanding.

Det viser DI Digitals såkaldte konkjukturbarometer, der har deltagelse af 38 it- og teleselskaber, fortæller digitaliseringspolitisk chef i DI, Christian Hannibal til ITWatch.

Her betegner han situationen smo ‘meget dramatisk.’

“Man oplever aflysninger af ordrer, leverandører, der ikke kan levere, og så er det svært at indgå nye aftaler, når både ens egne medarbejdere og kundens medarbejdere arbejder hjemmefra,” siger Christian Hannibal.

Læs også:

Corona-krisen i Danmark kan udnyttes til opsigelse af it-kontrakter: "Det er ucharmerende at udnytte det, men vi vil sagtens kunne se det"

Covid-19 risikerer at ramme din it-aftaler: Her er it-advokaternes vurdering af nødrets-tilstanden 'force majeur'

Mange it-projekter risikerer at blive udskudt som følge af Covid-19: Sådan er du dækket juridisk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere