Artikel top billede

Airbnb ruster sig til kæmpetab - antal af bookninger styrtdykker for fuld fart

Airbnb overvejer at søge kapital fra nye investorer, der skal dække det kommende kæmpe-tab, som selskabet står overfor som direkte konsekvens af Covid-19.

Airbnb står overfor tab i milliard-klassen som direkte konsekvens af Covid-19, der har fået verdens rejseaktivitet til at dykke markant.

Tabet står til at blive så stort, at Airbnb nu er tæt på at gå i gang med at rejse ny kapital fra nye investorer.

Samtidig har Covid-19 skabt uro og uenighed i Airbnbs bestyrelse angående planerne om at lade selskabets børsnotere inden årets udgang.

Ifølge Wall Street Journal - der citerer unavngivne kilder - gør selskabet klar til et tab på ‘hundreder af milliarder af dollar’ i år.

Ifølge avisen regner disse kilder det for usandsynligt, at Airbnb vil kunne tiltrække investorer ud fra selskabets værdiansættelse i 2017 ved den seneste kapitalindsprøjtning, som dengang lød på 31 milliarder dollar.

“Bestyrelsen overvejer hvor lavt den er villig til at gå [med værdiansættelsen, red] for at få en kapitalindsprøjtning,” skriver avisen.

Antallet af bookninger på Airbnb er styrtdykket i de seneste uge. I Asien er de droppet med 95 procent i forhold til samme periode i fjor.

I Europa - der er Airbnbs største marked - er antallet faldet med 75 procent. I USA er de faldet med 50 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere