Artikel top billede

IBM, Amazon, Google og Microsoft går sammen i super-konsortium mod Covid-19: Sådan får du adgang til enorm regnekraft

IBM, Amazon, Google og Microsoft forener deres enorme computer-ressourcer i konsortium, der skal forsøge at finde løsninger mod Covid-19.

IBM kommer sammen med det amerikanske energiministerium til at stå i spidsen for et nyt supercomputer-konsortium, der skal forsøge at løsninger mod Covid-19.

En række af verdens absolut stærkeste it-selskaber vil desuden stille deres computer-ressourcer til rådighed for konsortiet. De tæller Amazon, Google og Microsoft.

Ifølge USA’s præsident Donald Trump vil konsortiet ‘slippe kraften i de amerikanske supercomputing-ressourcer løs.”

Konsortiet hedder ‘Covid-19 High Performance Computing Consortium.’ Det vil ifølge IBM stille ‘en hidtil uset mængde computing power’ til rådighed i bekæmpelsen af corona-virussen.

Konsortiet råder i første omgang over 16 it-systemer, der kan levere mere end 330 petaflops regnekraft via 775.000 CPU’er og 34.000 GPU’er.

Regnekraften skal bruges på at ‘hjælpe forskere overalt i verden med bedre at forstå Covid-19, behandlinger og potientielle kure,” lyder det fra IBM i denne meddelelse.

IBM har tidligere stillet verdens for tiden stærkeste supercomputer, IBM Summit, til rådighed.

AWS, Microsoft og Google har alle i forskelligt omfang stillet forskellige muligheder til rådighed i kampen mod Covid-19.

Du kan læse mere om konsortiet og hvordan du eventuelt kan få adgang til de omfattende computer-ressourcer her: Covid-19 HPC Consortium.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere