IBM, Amazon, Google og Microsoft går sammen i super-konsortium mod Covid-19: Sådan får du adgang til enorm regnekraft

IBM, Amazon, Google og Microsoft forener deres enorme computer-ressourcer i konsortium, der skal forsøge at finde løsninger mod Covid-19.

IBM kommer sammen med det amerikanske energiministerium til at stå i spidsen for et nyt supercomputer-konsortium, der skal forsøge at løsninger mod Covid-19.

En række af verdens absolut stærkeste it-selskaber vil desuden stille deres computer-ressourcer til rådighed for konsortiet. De tæller Amazon, Google og Microsoft.

Ifølge USA’s præsident Donald Trump vil konsortiet ‘slippe kraften i de amerikanske supercomputing-ressourcer løs.”

Konsortiet hedder ‘Covid-19 High Performance Computing Consortium.’ Det vil ifølge IBM stille ‘en hidtil uset mængde computing power’ til rådighed i bekæmpelsen af corona-virussen.

Konsortiet råder i første omgang over 16 it-systemer, der kan levere mere end 330 petaflops regnekraft via 775.000 CPU’er og 34.000 GPU’er.

Regnekraften skal bruges på at ‘hjælpe forskere overalt i verden med bedre at forstå Covid-19, behandlinger og potientielle kure,” lyder det fra IBM i denne meddelelse.

IBM har tidligere stillet verdens for tiden stærkeste supercomputer, IBM Summit, til rådighed.

AWS, Microsoft og Google har alle i forskelligt omfang stillet forskellige muligheder til rådighed i kampen mod Covid-19.

Du kan læse mere om konsortiet og hvordan du eventuelt kan få adgang til de omfattende computer-ressourcer her: Covid-19 HPC Consortium.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Michael Zink har væltet sig i jobtilbud efter Salesforce-afsked: "Jeg blev selv overrasket over mængden af tilbud, jeg fik"
Interview: Efter Michael Zink forlod Salesforce, er han blevet bestormet med jobtilbud. Tilbudsregnen - som inkluderer tilbud verdens største it-virksomheder - har været så voldsom, at Michael Zink, nu udskyder sit kommende bogprojekt i fem år. I stedet dedikerer han de næste fem år til en fremadstormende tysk software-virksomhed. Læs her hvorfor.
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.