Artikel top billede

IBM, Amazon, Google og Microsoft går sammen i super-konsortium mod Covid-19: Sådan får du adgang til enorm regnekraft

IBM, Amazon, Google og Microsoft forener deres enorme computer-ressourcer i konsortium, der skal forsøge at finde løsninger mod Covid-19.

IBM kommer sammen med det amerikanske energiministerium til at stå i spidsen for et nyt supercomputer-konsortium, der skal forsøge at løsninger mod Covid-19.

En række af verdens absolut stærkeste it-selskaber vil desuden stille deres computer-ressourcer til rådighed for konsortiet. De tæller Amazon, Google og Microsoft.

Ifølge USA’s præsident Donald Trump vil konsortiet ‘slippe kraften i de amerikanske supercomputing-ressourcer løs.”

Konsortiet hedder ‘Covid-19 High Performance Computing Consortium.’ Det vil ifølge IBM stille ‘en hidtil uset mængde computing power’ til rådighed i bekæmpelsen af corona-virussen.

Konsortiet råder i første omgang over 16 it-systemer, der kan levere mere end 330 petaflops regnekraft via 775.000 CPU’er og 34.000 GPU’er.

Regnekraften skal bruges på at ‘hjælpe forskere overalt i verden med bedre at forstå Covid-19, behandlinger og potientielle kure,” lyder det fra IBM i denne meddelelse.

IBM har tidligere stillet verdens for tiden stærkeste supercomputer, IBM Summit, til rådighed.

AWS, Microsoft og Google har alle i forskelligt omfang stillet forskellige muligheder til rådighed i kampen mod Covid-19.

Du kan læse mere om konsortiet og hvordan du eventuelt kan få adgang til de omfattende computer-ressourcer her: Covid-19 HPC Consortium.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere