Artikel top billede

(Foto: Robert Hendel)

Statens Serum Institut vil have adgang til lokationsdata om danskernes mobiltelefoner

Statens Serum Institut vil have adgang til danskerne teledata for tjekke, om vi nu også holder afstand til hinanden og bliver inden for.

Statens Serum Institut vil have adgang til teleselskabernes lokationsdata, der via mobildata kan afsløre, hvor danskerne opholder sig - og hvornår.

Instituttet vil anvende data til at tjekke i hvilken grad vi overholder regeringens anvisninger om at blive hjemme og holde afstand til andre, hvis vi bevæger os uden for,

Ifølge DR har Statens Serum Institut henvendt sig til teleselskaberne med anmodning om at få adgang til de lokationsdata, som de indsamler fra mobilmasterne.

“Vi har fået en henvendelse fra Statens Serum Institut om, hvorvidt vi kan assistere dem med teledata, der kan underbygge deres analyser for at begrænse udbredelsen af Covid-19 og vurdere om regeringens tiltag virker,” siger Jakob Willer, der er direktør for telebranche-organisationen, Telebranchen.

Han siger, at teleselskaberne er positive overfor henvendelsen, men at de først vil sikre sig, at udleveringen af lokationsdata sker på det, som han kalder for ‘klart juridisk grundlag.’

Ifølge DR har tyske teleselskaber overdraget lignende data til den myndighed, der svarer til Statens Serum Institut. Det sammer er sket i Østrig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere