Artikel top billede

Statens Serum Institut vil have adgang til lokationsdata om danskernes mobiltelefoner

Statens Serum Institut vil have adgang til danskerne teledata for tjekke, om vi nu også holder afstand til hinanden og bliver inden for.

Statens Serum Institut vil have adgang til teleselskabernes lokationsdata, der via mobildata kan afsløre, hvor danskerne opholder sig - og hvornår.

Instituttet vil anvende data til at tjekke i hvilken grad vi overholder regeringens anvisninger om at blive hjemme og holde afstand til andre, hvis vi bevæger os uden for,

Ifølge DR har Statens Serum Institut henvendt sig til teleselskaberne med anmodning om at få adgang til de lokationsdata, som de indsamler fra mobilmasterne.

“Vi har fået en henvendelse fra Statens Serum Institut om, hvorvidt vi kan assistere dem med teledata, der kan underbygge deres analyser for at begrænse udbredelsen af Covid-19 og vurdere om regeringens tiltag virker,” siger Jakob Willer, der er direktør for telebranche-organisationen, Telebranchen.

Han siger, at teleselskaberne er positive overfor henvendelsen, men at de først vil sikre sig, at udleveringen af lokationsdata sker på det, som han kalder for ‘klart juridisk grundlag.’

Ifølge DR har tyske teleselskaber overdraget lignende data til den myndighed, der svarer til Statens Serum Institut. Det sammer er sket i Østrig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere