Morgen-briefing: Twitters omsætning ramt af corona - mens brugerne flokkes til / Salget af 3D-printere i stærk global vækst / Apple har opdateret Siri: Spørg om du har corona-virus

Twitters omsætning ramt af corona - men brugere flokkes til. Salget af 3D-printere i stærk global vækst. Apple har opdateret Siri: Spørg om du har corona-virus. Storbritannien beder Amazon om hjælp i corona-kamp. Gruppevideochat på Facebook stiger med 70 procent.

Godmorgen og velkommen til tirsdagens udgave af Computerworlds morgen-briefing.

I dag skal vi forbi en række amerikanske tech-giganter, der begynder at mærke effekten af den globale corona-pandemi på både godt og ondt.

Senere denne formiddag lander Columbus' årsregnskab for 2019, hvilket du kan læse mere om her på Computerworld om få timer.

Rigtig god læselyst.

Twitters omsætning ramt af corona - mens brugere flokkes til
Twitters omsætning forventes hårdt ramt af corona-virussen, samtidig eksploderer antallet af aktive brugere.

Det sociale medie, der ejers af Jack Dorsey, har netop suspenderet selskabets forventede omsætning for årets tre første måneder.

Det skriver nyhedsbureaut Reuters.

"Covid-19 ramte Asien i begyndelsen, senere har den udviklet sig til en global pandemi, der har indvirkning på Twitters reklameomsætning globalt, og det er blevet mere signifikant de sidste par uger," fortæller Twitters finansdirektør Ned Segal til nyhedsbureauet.

Men samtidig er antallet af Twitters daglige, aktive brugere steget med 23 procent til 164 millioner fra begyndelsen af året til i dag.

Det sker med afsæt i et stigende antal samtaler på mediet omhandlede corona-virussen, fremgår det.

Salget af 3D-printere i stærk global vækst
3D-print er efterhånden blevet en produktionsmetode, der ikke kun bruges til nicheprodukter.

En ny rapport fra amerikanske Wohlers Report for 2020 konkluderer, at mainstream-fremstilling tager teknologien til sig.

Det globale salg af maskiner og services til 3D-print steg med 21 procent til en omsætning på omtrent 12 milliarder dollar i 2019, viser rapporten.

Det skriver Teknologisk Institut i en pressemeddelelse.

I løbet af sidste år blev der solgt 22.115 indsutrielle maskiner, hvilket er en vækst på 14,7 procent i forhold til 2018.

"Tallene fra Wohlers Report understreger, at der er en fortsat bevægelse mod mere industriel brug af teknologien. Dog kan vi også se, at salget af de billigere 3D-printere ligeledes er gået op efter at have stagneret i 2018," siger Jeppe Byskov, souschef på Teknologisk Institut, som råder over Danmarks eneste Center for Industriel 3D-print, ifølge pressemeddelelsen.

Apple har opdateret Siri: Spørg om du har corona-virus
Nu kan du spørge Siri, om du er blevet smittet med corona-virussen.

Apple har nemlig opdateret stemmetjenesten, så utrygge brugere kan blive vejledt gennem et spørgeskema for at finde ud af, om eventuelle symptomer skulle pege på corona-smitte.

Det skriver CNBC.

Siri vil blandt andet spørge, om brugeren skulle have symptomer som feber, tør hoste og åndedrætsbesvær. Dernæst vil stemmetjenesten rådgive folk, der udviser svære symptomer til at ringe til alarmtjenesten.

Hvis brugeren ikke udviser svære symptomer, så vil Siri instruere personen til at blive hjemme og undgå kontakt med andre personer.

Indtil videre er den opdaterede udgave af Siri kun tilgængelig på amerikansk, og det er uvist, om opdateringen vil udrulles til andre sprog og lande, skriver mediet.

Storbritannien beder Amazon om hjælp i corona-kamp
Storbritannien har bedt e-handelskæmpen Amazon om en hjælpende hånd.

Ligesom de fleste corona-ramte lande har Storbitannien vanskeligheder med at skaffe de fornødne remedier til at teste for virussen.

Derfor har landet bedt Amazon og tilsvarende selskaber om at bruge deres muskler til at sætte fart på leveringen af testudstyr, som sundhedspersonalet står akut og mangler.

Det skriver Reuters.

Nyhedsbureauet skriver, at virksomheder med etablerede leveringsnetværk kan være med til at levere testkits direkte til sundhedspersonalet og til befolkningen på et senere stadie.

Gruppevideochat på Facebook stiger med 70 procent
Millioner af mennesker verden over finder nye måder at socialisere på disse dage. Og det har Facebook også bemærket.

Antallet af gruppevideochat via Facebook Messenger er steget med 70 procent på blot en uge.

Det skriver Cnet.

Antallet af minutter, som brugerne i grupperne benytter på videochat, er ligeledes fordoblet på globalt plan.

Facebook ejer også beskedtjenesten WhatsApp, og her beretter verdens største sociale medie, at antallet af tale- og videoopkald over tjenesten i de corona-ramte lande er fordoblet i forhold til samme periode sidste år.

På den hjemlige front har teleselskabet 3 ligeledes været ude og fortælle, at danskernes forbrug af videotjenesten FaceTime er fordoblet under corona-krisen.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: Cisco udskyder konference som følge af amerikanske uroligheder / Telenor får adgang til Norlys' fibernet / Dansk Erhverv: "Det er en mærkedag i dansk tele- og digitaliseringspolitik" / Dansk Gartner-profil skifter til Combitech

Morgen-briefing: Cisco udskyder konference som følge af amerikanske uroligheder. Telenor får adgang til Norlys' fibernet. Dansk Erhverv: "Det er en mærkedag i dansk tele- og digitaliseringspolitik". Dansk Gartner-profil skifter til Combitech. Indisk it-gigant vil bringe stadionoplevelsen hjem i stuerne med virtual reality. NNIT er tæt på at være fuldtallig igen. Dansk DXC Technology-boss udgiver spændingsroman.

1 Industry 4.0 bygger på farlig forudsætning om tillid
Politiet geoblokerer adgang til danske coronahjemmesider grundet frygt for DDoS-angreb
Hitachi vil indføre fast hjemmearbejde som 'new normal'
Wipro ansætter ny topchef: Henter Capgemini-veteran
Morgen-briefing: 3 tilbagebetaler lønkompensation / 7N dropper udbytte til ejerne / Facebook-ansatte gennemfører virtuel udvandring/ Teleselskaber positivt overrasket over få konkurser blandt kunder / Danske Radiobotics modtager bevilling på 10 millioner
Hjemmearbejdets mange klimafordele understreger behovet for mere energivenlige data
2 Ugen i tech: Verdens største el-passagerfly går i luften – bruger strøm for 40 kroner / Så afsindig dyrt er Bang & Olufsens nye drømmefjernsyn / SpaceX mission lykkedes: Indleder en ny æra for kommerciel rumudforskning

mest debatterede artikler

Premium
TietoEvry og IBM lander ny omfattende mainframe-aftale og begraver stridsøksen
Nordens nye it-gigant TietoEvry og IBM begraver stridsøksen og dropper de anlagte sager mod hinanden. I stedet indgår de tidligere så stridende parter en ny omfattende samarbejdsaftale, der sender 180 IBM-medarbejdere til TietoEvry og 25 ansatte den anden vej. Se alle detaljerne her.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan krypterer og sender du følsomme persondata med ét klik
Mange virksomheder har stort behov for at sende følsomme persondata til for eksempel myndigheder, medarbejdere eller kunder. Men almindelig e-mail er nem at opsnappe – og derfor ulovlig at anvende til formålet. Derfor er afsenderen ofte tvunget til at anvende krypteringsløsninger, der er besværlige at håndtere og stiller meget store krav til driftssikkerheden hos leverandøren. Men der er et alternativ. I dette whitepaper kan du læse om DPG SikkerPost, en gennemprøvet danskudviklet løsning, der spiller tæt sammen med både e-Boks og Microsofts teknologistack og gør det nemt at sende sikre, krypterede mails direkte fra mailprogram eller fagsystem. Helt uden behov for specialuddannelse i systemet eller for at have manualer og guides ved hånden.