Artikel top billede

Microsoft bag ny dansk chatbot, der skal teste patienter for corona

De danske regioner har i samarbejde med Proactive og Microsoft udviklet en helt ny chatbot, der skal rådgive patienter, som oplever symptomer på corona.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg oplever symptomer på corona?

Det skal en ny chatbot, som Danske Regioner har udviklet i samarbejde med Microsoft og Proactive, hjælpe dig med at få svar på.

Det oplyser Danske Regioner i en pressemeddelelse.

”Den nye chatbot er en god måde til at sikre hurtig afklaring, hvis man oplever symptomer og er i tvivl om, hvordan man skal reagere,” siger Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner, i pressemeddelelsen.

Chatbotten er ifølge Danske Regioner bliver udviklet på ”rekord tid.”

På baggrund af de symptomer som borgeren oplyser, hjælpe den med at give svar på, om borgeren bare skal blive hjemme, eller om vedkommende skal ringe til egen læge, lægevagten eller akuttelefonen.

Læs også: Nu samler it-branchen sig i kampen mod Covid-19: Se masser af gratis løsninger her

90.000 har allerede brugt den

Den nye chatbot, der nu bliver udbredt til alle danske regioner, har allerede gennem den seneste uge været til gængelig for borgerne i hovedstadsområdet, hvor den er blevet brugt af 90.000 danskere og har bidraget til at aflaste lægevagten og akuttelefonen.

”Der er altid brug for, at regionerne tænker nyt for at skabe gode løsninger for patienterne. Jeg er stolt af, at vi på et kritisk tidspunkt under COVID-19-epidemien på få dage er lykkedes med at udbrede en løsning fra en region til hele landet. Endda en løsning, som kan være med til at sikre, at de patienter, som har mest brug for hjælp, bedre kan komme til,” siger Stephanie Lose ifølge pressemeddelelsen.

Ønsker du at prøve chatbotten, så kan den allerede nu findes på alle de fem regioners hjemmeside:

- Region Hovedstaden

- Region Sjælland

- Region Syddanmark

- Region Midtjylland

- Region Nordjylland

Læs også: Dansk it-topchef smittet med corona: Sådan har Jeppe Rindoms 10 dage med den frygtede sygdom væretPremium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.