Artikel top billede

Advokatfirma: Sluk for din smarthøjttaler, når du arbejder hjemmefra

Det kan være en god ide at slukke for dine smarthøjttalere, hvis du i øjeblikket fører fortrolige samttaler på din hjemmearbejdsplads, lyder det fra et advokatfirma.

Et britiske advokatfirma har instrueret sine medarbejdere i at slukke for deres smarthøjttalere, når de i øjeblikket arbejder hjemmefra.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Ifølge mediet har advokatfirmaet Mishcon de Reya, der blandt andet beskæftiger sig med erhvervsret, oplyst deres medarbejdere om, at de enten skal lukke eller deaktivere mikrofonen på højttalere, der udstyret med digitale assistenter som Amazon Alexa og Google Home.

Det skyldes at selskabet frygter, at følsomme samtaler om selskabets kunder kan blive kompromitterede.

Derfor oplyser selskabet ligeledes, at
den bedste løsning vil være helt at fjerne højttalerne fra deres arbejdsplads.

”Måske er vi en smule paranoide, men vi har brug for at have ekstrem høj tillid til denne type enheder,” siger Joe Hanckock, partner i Mischon de Reya, til Bloomberg og tilføjer

”Vi vil helst ikke løbe den slags risici.”

Læs også: Sådan sikrer du, at Apple, Amazon og Google ikke lytter med på dine samtaler

Ansatte har lyttet med på private samtaler

Smarthøjttalere bliver ofte aktiveret ved en fejl, hvor de dermed kan optage brudstykker af samtaler, og danske og internationale medier har tidligere afsløret, at projektansatte for flere store tech-giganter har haft adgang til private optalgeser fra smarthøjttalere.

Her har Apple, Google og Amazon haft folk ansat til at optimere brugeroplevelsen og gøre assistenterne mere præcise, men arbejdet har samtidig krævet, at de har haft adgang til optagelser fra private brugere.

Politiken har eksempelvis afsløret, at projektansatte hyret af Google og Apple har hørt og nedskrevet samtale fra danskeres smarthøjttalere og telefoner.

Joe Hancock fra Mischon de Reya oplyser dog til Bloomberg, at han største bekymring ikke er højttalere fra store og velkendte selskaber, men at han er endnu mere på vagt over for ansatte, der kan have billigere kopier med dårligere sikkerhed stående i hjemmet.

Læs også: Dansk efterretningstjeneste har forbudt alle mobiltelefoner - og forlanger at kabler klippes i medarbejdernes pc'er
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere