Artikel top billede

Advokatfirma: Sluk for din smarthøjttaler, når du arbejder hjemmefra

Det kan være en god ide at slukke for dine smarthøjttalere, hvis du i øjeblikket fører fortrolige samttaler på din hjemmearbejdsplads, lyder det fra et advokatfirma.

Et britiske advokatfirma har instrueret sine medarbejdere i at slukke for deres smarthøjttalere, når de i øjeblikket arbejder hjemmefra.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Ifølge mediet har advokatfirmaet Mishcon de Reya, der blandt andet beskæftiger sig med erhvervsret, oplyst deres medarbejdere om, at de enten skal lukke eller deaktivere mikrofonen på højttalere, der udstyret med digitale assistenter som Amazon Alexa og Google Home.

Det skyldes at selskabet frygter, at følsomme samtaler om selskabets kunder kan blive kompromitterede.

Derfor oplyser selskabet ligeledes, at
den bedste løsning vil være helt at fjerne højttalerne fra deres arbejdsplads.

”Måske er vi en smule paranoide, men vi har brug for at have ekstrem høj tillid til denne type enheder,” siger Joe Hanckock, partner i Mischon de Reya, til Bloomberg og tilføjer

”Vi vil helst ikke løbe den slags risici.”

Læs også: Sådan sikrer du, at Apple, Amazon og Google ikke lytter med på dine samtaler

Ansatte har lyttet med på private samtaler

Smarthøjttalere bliver ofte aktiveret ved en fejl, hvor de dermed kan optage brudstykker af samtaler, og danske og internationale medier har tidligere afsløret, at projektansatte for flere store tech-giganter har haft adgang til private optalgeser fra smarthøjttalere.

Her har Apple, Google og Amazon haft folk ansat til at optimere brugeroplevelsen og gøre assistenterne mere præcise, men arbejdet har samtidig krævet, at de har haft adgang til optagelser fra private brugere.

Politiken har eksempelvis afsløret, at projektansatte hyret af Google og Apple har hørt og nedskrevet samtale fra danskeres smarthøjttalere og telefoner.

Joe Hancock fra Mischon de Reya oplyser dog til Bloomberg, at han største bekymring ikke er højttalere fra store og velkendte selskaber, men at han er endnu mere på vagt over for ansatte, der kan have billigere kopier med dårligere sikkerhed stående i hjemmet.

Læs også: Dansk efterretningstjeneste har forbudt alle mobiltelefoner - og forlanger at kabler klippes i medarbejdernes pc'er
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere