Artikel top billede

Jeff Bezos solgte aktier for stort milliardbeløb før corona-krak

Da aktiemarkedet toppede i februar solgte Jeff Bezos aktier for mere end 23 milliarder kroner. Dermed høstede Amazon-stifteren en kæmpe gevinst før, at coronakrisen rev tæppet væk under aktiemarkedet.

Amazons stifter og topchef Jeff Bezos solgte Amazon-aktier 3,4 milliarder dollar – svarende til 23,5 milliarder kroner - lige før, at aktiemarkedet toppede i midten af februar.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal

Dermed undgik han at blive ramt af det gigantiske dyk på aktiermarkedet, som vi gennem de seneste uger har set som følge af den aktuelle corona-krise.

Havde Jeff Bezos i stedet valgte at holde fast i aktierne frem til mandag, så ville han ifølge Wall Street Journal have indkasseret et tab på 2,2 milliarder kroner.

Topchefer solgte for 63 milliarder

Ifølge Wall Street Journal er Jeff Bezos en ud af mere end 150 amerikanske topchefer, der efter ikke at have solgt aktier i mindst 12 måneder, alligevel valgte at sælge for mindst én million dollar i løbet af februar og marts.

I perioden solgte de pågældende topchefer samlet set aktier for 9,2 milliarder dollar dollar, hvilket svarer til 63,5 milliarder kroner.

Wall Street Journal understreger, at intet tyder på, at Bezos eller nogen af de andre topchefer har solgt deres aktier på baggrund insider-informationer.

Læs også: Amazon fortsætter indædt kampen mod gigantisk Microsoft-kontrakt: Forsøger at trække tiden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere