Artikel top billede

Jeff Bezos solgte aktier for stort milliardbeløb før corona-krak

Da aktiemarkedet toppede i februar solgte Jeff Bezos aktier for mere end 23 milliarder kroner. Dermed høstede Amazon-stifteren en kæmpe gevinst før, at coronakrisen rev tæppet væk under aktiemarkedet.

Amazons stifter og topchef Jeff Bezos solgte Amazon-aktier 3,4 milliarder dollar – svarende til 23,5 milliarder kroner - lige før, at aktiemarkedet toppede i midten af februar.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal

Dermed undgik han at blive ramt af det gigantiske dyk på aktiermarkedet, som vi gennem de seneste uger har set som følge af den aktuelle corona-krise.

Havde Jeff Bezos i stedet valgte at holde fast i aktierne frem til mandag, så ville han ifølge Wall Street Journal have indkasseret et tab på 2,2 milliarder kroner.

Topchefer solgte for 63 milliarder

Ifølge Wall Street Journal er Jeff Bezos en ud af mere end 150 amerikanske topchefer, der efter ikke at have solgt aktier i mindst 12 måneder, alligevel valgte at sælge for mindst én million dollar i løbet af februar og marts.

I perioden solgte de pågældende topchefer samlet set aktier for 9,2 milliarder dollar dollar, hvilket svarer til 63,5 milliarder kroner.

Wall Street Journal understreger, at intet tyder på, at Bezos eller nogen af de andre topchefer har solgt deres aktier på baggrund insider-informationer.

Læs også: Amazon fortsætter indædt kampen mod gigantisk Microsoft-kontrakt: Forsøger at trække tiden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere