Artikel top billede

Jeff Bezos solgte aktier for stort milliardbeløb før corona-krak

Da aktiemarkedet toppede i februar solgte Jeff Bezos aktier for mere end 23 milliarder kroner. Dermed høstede Amazon-stifteren en kæmpe gevinst før, at coronakrisen rev tæppet væk under aktiemarkedet.

Amazons stifter og topchef Jeff Bezos solgte Amazon-aktier 3,4 milliarder dollar – svarende til 23,5 milliarder kroner - lige før, at aktiemarkedet toppede i midten af februar.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal

Dermed undgik han at blive ramt af det gigantiske dyk på aktiermarkedet, som vi gennem de seneste uger har set som følge af den aktuelle corona-krise.

Havde Jeff Bezos i stedet valgte at holde fast i aktierne frem til mandag, så ville han ifølge Wall Street Journal have indkasseret et tab på 2,2 milliarder kroner.

Topchefer solgte for 63 milliarder

Ifølge Wall Street Journal er Jeff Bezos en ud af mere end 150 amerikanske topchefer, der efter ikke at have solgt aktier i mindst 12 måneder, alligevel valgte at sælge for mindst én million dollar i løbet af februar og marts.

I perioden solgte de pågældende topchefer samlet set aktier for 9,2 milliarder dollar dollar, hvilket svarer til 63,5 milliarder kroner.

Wall Street Journal understreger, at intet tyder på, at Bezos eller nogen af de andre topchefer har solgt deres aktier på baggrund insider-informationer.

Læs også: Amazon fortsætter indædt kampen mod gigantisk Microsoft-kontrakt: Forsøger at trække tiden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere