Artikel top billede

(Foto: This photograph is provided by THE WHITE HOUSE as a courtesy and may be printed by the subject(s) in the photograph for personal use only. The photograph may not be manipulated in any way and may not be otherwise be reproduced, disseminated or broadcast, )

Amazon fortsætter indædt kampen mod gigantisk Microsoft-kontrakt: Forsøger at trække tiden

Den amerikanske cloud-leverandør Amazon fortætter ufortrødent jagten på at få omgjort den cloud-aftale, den amerikanske regering har indgået med Microsoft.

Fire måneder efter Microsoft vandt en kontrakt med den amerikanske regering er selskabet endnu ikke kommet i gang med at levere på cloud-aftalen.

Amazon fortsætter nemlig kampen for at få omgjort aftalen ved tilsyneladende at trække tiden, skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Selskabet håber ifølge mediet på at blokere det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, i at tage hul på aftalen, uden at genoverveje beslutningen om at udpege Microsoft som vinder.

Læs også: Domstol nedlægger forbud mod gigantisk Microsoft-kontrakt efter klager fra Amazon

Amazon mener, at USA's præsident, Donald Trump, har blokeret for, at Amazon kunne vinde, da præsidenten har en udtalt foragt over for selskabets stifter og topchef, Jeff Bezos.

Kræver at Trump bliver afhørt

Det har blandt andet fået Amazon til at kræve, at Donald Trump skal afhøres om sagen. Det vurderer flere eksperter dog som usandsynligt, men dog stadig som en mulighed.

Tidligere på måneden lykkedes det for Amazon at få den amerikanske domstol til at lægge aftalen mellem Pentagon og Microsoft på is, mens sagen bliver undersøgt nærmere.

Ifølge Bloomberg er det godt nyt for Amazon, at aftalen bliver udskudt så længe som muligt, mens man forsøger at samle vidneudsagn fra højtstående embedsmænd.

Ordren til det amerikanske forsvar har en samlet værdi på ti milliarder dollar og løber over de næste ti år.

Læs også: Amazon i åben krig med Trump: Kræver Donald Trump afhørt om mulig embedsmisbrug i gigantisk cloud-kontrakt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere