Artikel top billede

Amazon fortsætter indædt kampen mod gigantisk Microsoft-kontrakt: Forsøger at trække tiden

Den amerikanske cloud-leverandør Amazon fortætter ufortrødent jagten på at få omgjort den cloud-aftale, den amerikanske regering har indgået med Microsoft.

Fire måneder efter Microsoft vandt en kontrakt med den amerikanske regering er selskabet endnu ikke kommet i gang med at levere på cloud-aftalen.

Amazon fortsætter nemlig kampen for at få omgjort aftalen ved tilsyneladende at trække tiden, skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Selskabet håber ifølge mediet på at blokere det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, i at tage hul på aftalen, uden at genoverveje beslutningen om at udpege Microsoft som vinder.

Læs også: Domstol nedlægger forbud mod gigantisk Microsoft-kontrakt efter klager fra Amazon

Amazon mener, at USA's præsident, Donald Trump, har blokeret for, at Amazon kunne vinde, da præsidenten har en udtalt foragt over for selskabets stifter og topchef, Jeff Bezos.

Kræver at Trump bliver afhørt

Det har blandt andet fået Amazon til at kræve, at Donald Trump skal afhøres om sagen. Det vurderer flere eksperter dog som usandsynligt, men dog stadig som en mulighed.

Tidligere på måneden lykkedes det for Amazon at få den amerikanske domstol til at lægge aftalen mellem Pentagon og Microsoft på is, mens sagen bliver undersøgt nærmere.

Ifølge Bloomberg er det godt nyt for Amazon, at aftalen bliver udskudt så længe som muligt, mens man forsøger at samle vidneudsagn fra højtstående embedsmænd.

Ordren til det amerikanske forsvar har en samlet værdi på ti milliarder dollar og løber over de næste ti år.

Læs også: Amazon i åben krig med Trump: Kræver Donald Trump afhørt om mulig embedsmisbrug i gigantisk cloud-kontrakt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere