Artikel top billede

Huawei-chef Richard Yu præsenterer P40 Pro og P40 Pro+ toptelefonerne.

Huawei P40 Pro+ vil være mobilernes konge – men den har én stor svaghed

Huaweis to nye smartphones er muskelsvulmende kameramonstre - men de er ikke uden sårbarheder.

Den kinesiske smartphone-producent Huawei skal have virkelig gode kort, for at overbevise forbrugerne herhjemme.

For efter at de amerikanske myndigheder blacklistede mobilproducenten i 2019, befinder selskabers telefoner sig afskåret fra Googles frodige Android-økosystem. Altså ingen Gmail, YouTube eller apps fra Googles Play butik – herunder populære tredjeparts apps som MobilePay eller Instagram.

Der skal undværes noget, men det vil Huawei opveje med den nye toptelefon P40 Pro+ ved at tilbyde på en overflod af imponerende hardware.

Læs også: USA's forbud mod Huawei udskydes igen: Handel kan fortsætte til 15. maj

Vilde Pro-modeller

P40-serien byder på fire medlemmer P40 Lite, P40, P40 Pro samt übermobilen P40 Pro+. P40 Pro+ vil dog ikke komme til landet.

Mest interessant er dog P40 Pro-kollektionen, som byder på en Pro-model samt en Pro+ der får en af de vildeste kameraanordninger set i en smartphone til dato.

Begge Pro-telefonerne er umiddelbart ens at se på. Der diskes op med et 90Hz, 6,6 tommers ’overflow’ display med indbygget fingeraftrykslæser, hvor skærmen nærmest synes at flyde over alle siderne. Det gør, at kanterne blot er to millimeter bredde hele vejen omkring telefonen.

Det gør telefonen under 73 millimeter bred - en halv centimeter smallere end Apples iPhone 11 Pro Max som ellers råder over et lidt mindre display.

De vil dog veje godt i hånden, vægten lyder på 209 gram og 226 gram for henholdsvis Pro og Pro+ modellen.

Designet er IP68 godkendt, hvilket betyder, at mobilerne kan tåle at blive dyppet i en meter dybt vand i mere end 30 minutter.

P40 Pro + ’et kameramonster’

Huawei døbte selv deres P40 Pro+ for et ’kameramonster’ og efter de fem fotosensorer på bagsiden af telefonen at syne, er der noget om snakken.

Her forenes både 3x og 10x teleoptikker med en hovedsensor på 50 MP med en ny kamerasensor, der tager 40 procent mere lys ind end i efterårets Mate 30 Pro.

Selve sensoren er af 1/1,28” typen og er dermed større end den, der findes i kamerakongen S20 Ultra fra Samsung.

Dertil kommer et 40 megapixel stærkt ultravidvinklet kamera og et selfiekamera, der assisteres af både en infrarød sensor og en dybdesensor.

Ud over den lovende hardware, rummer P40 og P40 Pro+ på AI-tricks, der skulle sikre gode fotos.

Et AI-trick er ’Golden Snap’ der forstår at udvælge det helt rette øjeblik, mens en anden funktion fjerner forstyrende personer i baggrunden eller generende reflektioner, når der fotograferes gennem ruder.

Huawei gør det ovenikøbet muligt at udvide telefonens kameraevne med et camera-kit signeret af lys-specialisterne fra Profoto, der kan fungere som ekstra blitz eller videolys til entusiasterne. Et dykkerhus er også tilgængelig til mobilen.

P40 Pro er lidt mere ydmyg i sin fotopakke og nøjes med fem gange optisk zoom.

Stærk 5G-mekanik og trippel-sim

Inde i motorrummet på P40 Pro telefonerne snurrer den nyeste Kirin 990G processor fra Huawei sammen med et 4.200 mAh batteri.

Dertil kommer stærke netværksevner, med en 5G-modem der kan suge op til 2,4 Gbits båndbredde ud af det kommende 5G-netværk. Her kan der samtiddig arbejdes med op til tre SIM-kort, to nano-SIM samt et digitalt e-sim-kort.

Læs også: EU-udspil kan sætte ekstra pres på Huawei: Men selskabet ryster ikke på hånden

‘Hey Celia’

EMUI 10.1 interfacet som bygger ovenpå open-source udgaven af Android – vel at mærke uden Googles software-pakke ombord.

Det betyder at for nogen uundværlige apps som Googles Mail, YouTube og Play app-butikken ikke kan installeres på maskinen (uden meget besvær). Selskabet skal

Derfor er Huawei aggressive med at udvikle pendanter til tjenester, senest i form af den stemmestyrede assistent ’Celia,’ der blandt andet kan styre mobilen og slå ting op på nettet via stemmekommandoer.

Dertil kommer pendanter til Google-tjenester såsom ’App-gallery’, ’Huawei Video’ i stedet for Googles Play Butik, YouTube.

Dertil kommer pendant til tredjepart som MeeTime, som et alternativ til Apples FaceTime og Huawei Music i stedet for streaming-tjenesten Spotify.

Lanceres med tilbud

Den kommende P40 Pro kollektion kommer til landet i sine to versioner: 8 gb ram og 256 gb lager i P40 til 5.999 kroner samt 8 gb ram samt 512 gb lager i P40 Pro til 7.999 kroner.

Mobilen kan forudbestilles fra 26. marts kl 16.00 og frem til salgsdebut 6. april. Ved forsalgskøb inkluderer Huawei et sæt fuldt trådløse Freebuds 3 hovedtelefoner til en værdi af 1.399 kroner.

Se også: Huawei på trapperne med sin egen søgemaskine: Huawei Search skal udfordre Google