Huawei-chef Richard Yu præsenterer P40 Pro og P40 Pro+ toptelefonerne.

Huawei P40 Pro+ vil være mobilernes konge – men den har én stor svaghed

Huaweis to nye smartphones er muskelsvulmende kameramonstre - men de er ikke uden sårbarheder.

Den kinesiske smartphone-producent Huawei skal have virkelig gode kort, for at overbevise forbrugerne herhjemme.

For efter at de amerikanske myndigheder blacklistede mobilproducenten i 2019, befinder selskabers telefoner sig afskåret fra Googles frodige Android-økosystem. Altså ingen Gmail, YouTube eller apps fra Googles Play butik – herunder populære tredjeparts apps som MobilePay eller Instagram.

Der skal undværes noget, men det vil Huawei opveje med den nye toptelefon P40 Pro+ ved at tilbyde på en overflod af imponerende hardware.

Læs også: USA's forbud mod Huawei udskydes igen: Handel kan fortsætte til 15. maj

Vilde Pro-modeller
P40-serien byder på fire medlemmer P40 Lite, P40, P40 Pro samt übermobilen P40 Pro+. P40 Pro+ vil dog ikke komme til landet.

Mest interessant er dog P40 Pro-kollektionen, som byder på en Pro-model samt en Pro+ der får en af de vildeste kameraanordninger set i en smartphone til dato.

Begge Pro-telefonerne er umiddelbart ens at se på. Der diskes op med et 90Hz, 6,6 tommers ’overflow’ display med indbygget fingeraftrykslæser, hvor skærmen nærmest synes at flyde over alle siderne. Det gør, at kanterne blot er to millimeter bredde hele vejen omkring telefonen.

Det gør telefonen under 73 millimeter bred - en halv centimeter smallere end Apples iPhone 11 Pro Max som ellers råder over et lidt mindre display.

De vil dog veje godt i hånden, vægten lyder på 209 gram og 226 gram for henholdsvis Pro og Pro+ modellen.

Designet er IP68 godkendt, hvilket betyder, at mobilerne kan tåle at blive dyppet i en meter dybt vand i mere end 30 minutter.

P40 Pro + ’et kameramonster’
Huawei døbte selv deres P40 Pro+ for et ’kameramonster’ og efter de fem fotosensorer på bagsiden af telefonen at syne, er der noget om snakken.

Her forenes både 3x og 10x teleoptikker med en hovedsensor på 50 MP med en ny kamerasensor, der tager 40 procent mere lys ind end i efterårets Mate 30 Pro.

Selve sensoren er af 1/1,28” typen og er dermed større end den, der findes i kamerakongen S20 Ultra fra Samsung.

Dertil kommer et 40 megapixel stærkt ultravidvinklet kamera og et selfiekamera, der assisteres af både en infrarød sensor og en dybdesensor.

Ud over den lovende hardware, rummer P40 og P40 Pro+ på AI-tricks, der skulle sikre gode fotos.

Et AI-trick er ’Golden Snap’ der forstår at udvælge det helt rette øjeblik, mens en anden funktion fjerner forstyrende personer i baggrunden eller generende reflektioner, når der fotograferes gennem ruder.

Huawei gør det ovenikøbet muligt at udvide telefonens kameraevne med et camera-kit signeret af lys-specialisterne fra Profoto, der kan fungere som ekstra blitz eller videolys til entusiasterne. Et dykkerhus er også tilgængelig til mobilen.

P40 Pro er lidt mere ydmyg i sin fotopakke og nøjes med fem gange optisk zoom.

Stærk 5G-mekanik og trippel-sim
Inde i motorrummet på P40 Pro telefonerne snurrer den nyeste Kirin 990G processor fra Huawei sammen med et 4.200 mAh batteri.

Dertil kommer stærke netværksevner, med en 5G-modem der kan suge op til 2,4 Gbits båndbredde ud af det kommende 5G-netværk. Her kan der samtiddig arbejdes med op til tre SIM-kort, to nano-SIM samt et digitalt e-sim-kort.

Læs også: EU-udspil kan sætte ekstra pres på Huawei: Men selskabet ryster ikke på hånden

‘Hey Celia’
EMUI 10.1 interfacet som bygger ovenpå open-source udgaven af Android – vel at mærke uden Googles software-pakke ombord.

Det betyder at for nogen uundværlige apps som Googles Mail, YouTube og Play app-butikken ikke kan installeres på maskinen (uden meget besvær). Selskabet skal

Derfor er Huawei aggressive med at udvikle pendanter til tjenester, senest i form af den stemmestyrede assistent ’Celia,’ der blandt andet kan styre mobilen og slå ting op på nettet via stemmekommandoer.

Dertil kommer pendanter til Google-tjenester såsom ’App-gallery’, ’Huawei Video’ i stedet for Googles Play Butik, YouTube.

Dertil kommer pendant til tredjepart som MeeTime, som et alternativ til Apples FaceTime og Huawei Music i stedet for streaming-tjenesten Spotify.

Lanceres med tilbud
Den kommende P40 Pro kollektion kommer til landet i sine to versioner: 8 gb ram og 256 gb lager i P40 til 5.999 kroner samt 8 gb ram samt 512 gb lager i P40 Pro til 7.999 kroner.

Mobilen kan forudbestilles fra 26. marts kl 16.00 og frem til salgsdebut 6. april. Ved forsalgskøb inkluderer Huawei et sæt fuldt trådløse Freebuds 3 hovedtelefoner til en værdi af 1.399 kroner.

Se også: Huawei på trapperne med sin egen søgemaskine: Huawei Search skal udfordre Google


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan vinder de etablerede virksomheder med digital transformation
For virksomheder der forbereder sig på at gennemgå en digital transformation, hvor Customer Experience er en central faktor, så har der aldrig været mere på spil end nu. Digital disruption truer med at ændre måden legacy virksomheder driver forretning på. Etablerede virksomheder udfordres af nye virksomheder, som mestrer det hurtigt udviklende digitale landskab. Kunder forventer en nem oplevelse og de vil kunne drage nytte af de samme digitale kanaler, som de bruger til at kommunikere med venner og familie med, til at kommunikere med virksomheder. Denne guide har vi designet til at hjælpe Enterprise virksomheder, der er i de tidlige stadier af deres digitale transformation, de organisationer vi kalder Digital Transformers – til at forstå de bedste næste skridt baseret på deres unikke profiler og hjælpe dem med at benchmarke mod deres konkurrenter.