Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

USA's forbud mod Huawei udskydes igen: Handel kan fortsætte til 15. maj

USA's handesministerium har forlænget den licens, der gør amerikanske virksomheder i stand til at handle med Huawei. Forbuddet træder nu i kraft fra 15. maj.

USA forlænger den licens, der gør amerikanske virksomheder i stand til at handle med Huawei.

Handelslicensen, der er blevet givet ad flere omgange, kommer nu til at række til 15. maj 2020, hvilket er halvanden måned længere end den senste udmelding.

Det skriver Reuters.

Kinesiske Huawei blev sortlistet af den amerikanske regering tilbage i maj 2019 af hensyn til den nationale sikkerhed. USA frygter nemlig at selskabet er i stand til at udnytte dets teknologi til at spionere.

Her fik de amerikanske selskabet 90 dage, inden at handlen med Huawei ville blive afbrudt. Forbuddet blev derefter forlænget af flere omgang.

Læs også: Stribevis af amerikanske virksomheder får igen grønt lys til at handle med Huawei

Forlængelsen giver Huawei mulighed for at købe amerikanskproducerede produkter i en rum tid mere. Selskabet har blandt andet været storkunde hos chip-fabrikanten Qualcomm, der bidrager med essentielle komponenter til selskabets smartphones.

I maj måned besluttede Donald Trump ved et præsidentielt dekret, at ingen teleoperatører i USA må benytte teknologi eller produkter til at drive netværk, der udgør en sikkerhedsrisiko.

Samtidig forsøger den amerikanske regering at overbevise de vestlige, allierede lande til at udelukke Huawei fra fremtidens 5G-netværk.

Læs også: EU modstår amerikansk 5G-pres for totalt forbud mod Huawei: Hvert enkelt medlemsland må selv bestemme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere