Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

USA's forbud mod Huawei udskydes igen: Handel kan fortsætte til 15. maj

USA's handesministerium har forlænget den licens, der gør amerikanske virksomheder i stand til at handle med Huawei. Forbuddet træder nu i kraft fra 15. maj.

USA forlænger den licens, der gør amerikanske virksomheder i stand til at handle med Huawei.

Handelslicensen, der er blevet givet ad flere omgange, kommer nu til at række til 15. maj 2020, hvilket er halvanden måned længere end den senste udmelding.

Det skriver Reuters.

Kinesiske Huawei blev sortlistet af den amerikanske regering tilbage i maj 2019 af hensyn til den nationale sikkerhed. USA frygter nemlig at selskabet er i stand til at udnytte dets teknologi til at spionere.

Her fik de amerikanske selskabet 90 dage, inden at handlen med Huawei ville blive afbrudt. Forbuddet blev derefter forlænget af flere omgang.

Læs også: Stribevis af amerikanske virksomheder får igen grønt lys til at handle med Huawei

Forlængelsen giver Huawei mulighed for at købe amerikanskproducerede produkter i en rum tid mere. Selskabet har blandt andet været storkunde hos chip-fabrikanten Qualcomm, der bidrager med essentielle komponenter til selskabets smartphones.

I maj måned besluttede Donald Trump ved et præsidentielt dekret, at ingen teleoperatører i USA må benytte teknologi eller produkter til at drive netværk, der udgør en sikkerhedsrisiko.

Samtidig forsøger den amerikanske regering at overbevise de vestlige, allierede lande til at udelukke Huawei fra fremtidens 5G-netværk.

Læs også: EU modstår amerikansk 5G-pres for totalt forbud mod Huawei: Hvert enkelt medlemsland må selv bestemme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.