Artikel top billede

Europol: Kæmpe cyberangreb kan være under opsejling

Det europæiske politisamarbejde, Europol, advarer i en ny rapport mod stigning i antallet af cyberangreb. Omfattende angreb på tværs af landegrænser målrettet hele sektorer eller samfund kan ikke udelukkes, skriver Europol.

Omfattende cyberangreb på tværs af landegrænser, målrettet hele sektorer eller samfund kan blive en realitet.

Det kan i værste tilfælde udgøre en reel trussel mod menneskers liv.

Sådan lyder advarslen fra det europæiske politisamarbejde, Europol i en ny rapport, der tager bestik af cybertruslerne under corona-krisen.

Det skriver Version2.

"Muligheden for et cyberangreb i stor skala med alvorlige følger i den fysiske verden og en lammelse af en hel sektor eller samfund er ikke længere utænkeligt," skriver Europol i rapporten.

Europol pointerer, at selvom grænserne er lukkede for tiden, eksisterer truslerne på tværs af landende.

Læs også: Ministerium kunne nemt have forhindret cyberangreb på UniLogin: "Det er ikke særligt dyrt og kræver ikke nogen ny teknologi"

I rapporten, som kan findes her, skriver Europol ifølge Version2, at der lige nu er mange cyberangreb, og at tallet forventes at sige yderligere, da cyberkriminelle vil udnytte og tilpasse sig situationen.

Europol har også set en stigning i antallet af phishing-emails, salg af ulovlige varer på nettet og øget onlineaktivitet blandt pædofile.

Læs også: Danske Energinet ser med alvor på stort cyberangreb mod europæisk elnet-organisation
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere