Foto: Christoffer Lund-Hansen.

Atea Danmark fyrer og hjemsender ansatte: Vil have alle medarbejdere til at gå 10 procent ned i løn

Atea Danmark er presset. Efter mindre en to måneder i jobbet må topchef Kathrine Forsberg derfor lancere en omfattende spareplan, som indebærer afskedigelser af 19 medarbejdere, hjemsendelse er 60 ansatte samt en bøn til alle danske medarbejdere om at gå 10 procent ned i løn.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Læs hvorfor Atea Danmark siger farvel til 19 medarbejdere
  • Bliv klogere på hvorfor selskabet hjemsender 60
  • Se den nye organisationsstruktur i virksomheden
  • Find ud af hvorfor ledelsen beder medarbejderne om at 10 procent ned i løn
  • Se Kathrine Forsbergs besked til de danske ansatte i Atea
819
4:15 min
Blot to måneder efter Atea Danmark måtte fyre 67 medarbejdere er den gal igen.

Som følge af blandt andet coronakrisen svinger selskabets nyslåede topchef for Danmark Kathrine Forsberg sparekniven i en omfattende omstruktureringsplan.

19 medarbejdere bliver afskediget, mens samtlige danske medarbejdere bliver bedt om at gå 10 procent ned i løn i hele andet kvartal af 2020.

Derudover hjemsender Atea Danmark omkring 60 ansatte.

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 295kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 2.195 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Hårde år forude for kinesiske tech-selskaber: Joe Biden ser ud til at fastholde hård kurs mod Kina
Med en nye præsident i Det Hvide Hus kommer en ny Kina-politik. Men umiddelbart ser Joe Biden ud til at fastholde Donald Trumps hårde kurs mod Kina.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.