Artikel top billede

Serie: Kartelproblemer i sommerlandet

Sæson 3 af Ozark ligger klar på Netflix. Serien kombinerer hvidvask og samspilsramt familieliv med morderiske narkogangstere og psykotiske bonderøve og er som helhed fremragende. Nyeste sæson fremhæves endda som hidtil bedste.

De første par sæsoner af Ozark lå i skygge af serier med langt højere profil.

Men den havde så mange kvaliteter, at den voksede fra at være en silent sleeper til noget, der efterhånden minder om en regulær succes – og med god grund.

Nu er tredje sæson klar på Netflix, og den er bestemt værd at bruge tid på.

Serien følger finansiel rådgiver og familiefar Martin "Marty" Byrde, der lever et stille og lidt trist liv i den øvre middelklasse.

Men da hans forretningsmakker ikke helt kan holde nallerne fra de penge, firmaet hvidvasker for et mexicansk narkokartel, går tingene hurtigt en smule skævt.

En kamæleon i vindjakke

For at redde livet må Marty love kartellet at skaffe deres penge igen, og han ser potentiale i udkantsområdet Ozark.

Her giver enorme søområder, masser af feriegæster og en omfattende oplevelsesøkonomi rigtig fine muligheder for at vaske sorte penge kridhvide.

Her træder Marty Byrdes i karaktér.

For bag sin tilforladelige, liberale og fredsommelige vindjakkeklædte storbyfacade viser han sig som en ægte kamæleon, der navigerer mellem Ozarks morderiske bønderøve og drukkenbolte på den ene side – og promiskuøse FBI-agenter og narkogangstere på den anden.

Allermest bøvl har Marty dog med sin familie, der ikke helt kan finde sig til rette i en hverdag, der blander lektier og madpakker med konstant livsfare og et stressniveau pænt over middel.

Men som dog på den anden side gør deres bedste for at hjælpe med at hulmursisolere feriehytterne med pengesedler.

Hidtil bedste sæson – og fremragende skuespil

Sæson 3 scorer hele 95 procent på filmsitet Rotten Tomatoes, der betegner sæsonen som den hidtil bedste. På IMDB får Ozark som helhed flotte 8,3.

I hovedrollerne skal særligt nævnes Laura Linney og Jason Bateman som ægteparret Birde, der begge gør det virkelig godt, samt Julia Garner som en handlekraftig lokal pige, der også har sit at se til på den familiemæssige front. Men generelt er både rollebesætning og manus af høj klasse, og Ozark kan varmt anbefales.

Fakta: Ozark. Sæson 3 netop frigivet. Se den på Netflix.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere