Artikel top billede

Serie: Kartelproblemer i sommerlandet

Sæson 3 af Ozark ligger klar på Netflix. Serien kombinerer hvidvask og samspilsramt familieliv med morderiske narkogangstere og psykotiske bonderøve og er som helhed fremragende. Nyeste sæson fremhæves endda som hidtil bedste.

De første par sæsoner af Ozark lå i skygge af serier med langt højere profil.

Men den havde så mange kvaliteter, at den voksede fra at være en silent sleeper til noget, der efterhånden minder om en regulær succes – og med god grund.

Nu er tredje sæson klar på Netflix, og den er bestemt værd at bruge tid på.

Serien følger finansiel rådgiver og familiefar Martin "Marty" Byrde, der lever et stille og lidt trist liv i den øvre middelklasse.

Men da hans forretningsmakker ikke helt kan holde nallerne fra de penge, firmaet hvidvasker for et mexicansk narkokartel, går tingene hurtigt en smule skævt.

En kamæleon i vindjakke

For at redde livet må Marty love kartellet at skaffe deres penge igen, og han ser potentiale i udkantsområdet Ozark.

Her giver enorme søområder, masser af feriegæster og en omfattende oplevelsesøkonomi rigtig fine muligheder for at vaske sorte penge kridhvide.

Her træder Marty Byrdes i karaktér.

For bag sin tilforladelige, liberale og fredsommelige vindjakkeklædte storbyfacade viser han sig som en ægte kamæleon, der navigerer mellem Ozarks morderiske bønderøve og drukkenbolte på den ene side – og promiskuøse FBI-agenter og narkogangstere på den anden.

Allermest bøvl har Marty dog med sin familie, der ikke helt kan finde sig til rette i en hverdag, der blander lektier og madpakker med konstant livsfare og et stressniveau pænt over middel.

Men som dog på den anden side gør deres bedste for at hjælpe med at hulmursisolere feriehytterne med pengesedler.

Hidtil bedste sæson – og fremragende skuespil

Sæson 3 scorer hele 95 procent på filmsitet Rotten Tomatoes, der betegner sæsonen som den hidtil bedste. På IMDB får Ozark som helhed flotte 8,3.

I hovedrollerne skal særligt nævnes Laura Linney og Jason Bateman som ægteparret Birde, der begge gør det virkelig godt, samt Julia Garner som en handlekraftig lokal pige, der også har sit at se til på den familiemæssige front. Men generelt er både rollebesætning og manus af høj klasse, og Ozark kan varmt anbefales.

Fakta: Ozark. Sæson 3 netop frigivet. Se den på Netflix.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere