Artikel top billede

Serie: Kartelproblemer i sommerlandet

Sæson 3 af Ozark ligger klar på Netflix. Serien kombinerer hvidvask og samspilsramt familieliv med morderiske narkogangstere og psykotiske bonderøve og er som helhed fremragende. Nyeste sæson fremhæves endda som hidtil bedste.

De første par sæsoner af Ozark lå i skygge af serier med langt højere profil.

Men den havde så mange kvaliteter, at den voksede fra at være en silent sleeper til noget, der efterhånden minder om en regulær succes – og med god grund.

Nu er tredje sæson klar på Netflix, og den er bestemt værd at bruge tid på.

Serien følger finansiel rådgiver og familiefar Martin "Marty" Byrde, der lever et stille og lidt trist liv i den øvre middelklasse.

Men da hans forretningsmakker ikke helt kan holde nallerne fra de penge, firmaet hvidvasker for et mexicansk narkokartel, går tingene hurtigt en smule skævt.

En kamæleon i vindjakke

For at redde livet må Marty love kartellet at skaffe deres penge igen, og han ser potentiale i udkantsområdet Ozark.

Her giver enorme søområder, masser af feriegæster og en omfattende oplevelsesøkonomi rigtig fine muligheder for at vaske sorte penge kridhvide.

Her træder Marty Byrdes i karaktér.

For bag sin tilforladelige, liberale og fredsommelige vindjakkeklædte storbyfacade viser han sig som en ægte kamæleon, der navigerer mellem Ozarks morderiske bønderøve og drukkenbolte på den ene side – og promiskuøse FBI-agenter og narkogangstere på den anden.

Allermest bøvl har Marty dog med sin familie, der ikke helt kan finde sig til rette i en hverdag, der blander lektier og madpakker med konstant livsfare og et stressniveau pænt over middel.

Men som dog på den anden side gør deres bedste for at hjælpe med at hulmursisolere feriehytterne med pengesedler.

Hidtil bedste sæson – og fremragende skuespil

Sæson 3 scorer hele 95 procent på filmsitet Rotten Tomatoes, der betegner sæsonen som den hidtil bedste. På IMDB får Ozark som helhed flotte 8,3.

I hovedrollerne skal særligt nævnes Laura Linney og Jason Bateman som ægteparret Birde, der begge gør det virkelig godt, samt Julia Garner som en handlekraftig lokal pige, der også har sit at se til på den familiemæssige front. Men generelt er både rollebesætning og manus af høj klasse, og Ozark kan varmt anbefales.

Fakta: Ozark. Sæson 3 netop frigivet. Se den på Netflix.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere