Morgen-briefing: Danske hospitaler ignorer avanceret robotteknologi fra Odense / Hjemmearbejde gør os mere effektive / Amazon vil screene ansatte for coronavirus

Danske hospitaler ignorer avanceret robotteknologi fra Odense. Hjemmearbejde gør os mere effektive. Amazon vil screene ansatte for coronavirus. Ny undersøgelse viser et stort boom i online-handlen og så er det i dag 28 år siden, at Windows 3.1 blev lanceret.

Godmorgen og glædelig påske.

Her kommer ugens første morgen-briefing fra Computerworld.

Påsken er som altid en kærkommen lejlighed til at bruge lidt ekstra tid med de nærmeste inden for hjemmets fire vægge.

Lige hvad vi alle har gået og manglet i den seneste tid. Nå, ikke?

Det skal dog ikke afholde os fra at kaste os hovedkuls ud i dagens første nyhedsfix. Vi lægger ud med en historie om dansk robotteknologi, der hitter på udenlandske hospitaler, men ikke møder samme interesse herhjemme.

Danske hospitaler ignorer avanceret robotteknologi fra Odense
På de danske hospitaler bør man i langt højere grad omfavne moderne teknologi, når man skal beskytte de ansatte mod corona-smitte.

Det siger direktør for Health Tech Hub Copenhagen, Jesper Grønbæk, i et interview med Politiken.

Som eksempel henviser han til, at UVD Robots fra Odense har udviklet en avanceret desinfektionsrobot, der andet er blevet eksporteret til hospitaler i Kina og Italien. Men selskabet oplyser til Politiken at kun ganske få danske hospitaler har udvist samme interesse for robotterne.

”Lige nu fokuserer man på manglende fysiske værnemidler. Og det er vigtigt. Men vi kan gøre meget mere for at beskytte hverdagens helte,” siger Jesper Grønbæk til Politiken.

Hjemmearbejde gør os mere effektive
55 af procent af os er mere effektive, når vi under coronavirussen arbejder hjemmefra.

Det skriver mediet Tech Management på baggrund af de første resultater fra en ny undersøgelse, som en forskergruppe på DTU er i gang med at udarbejde.

Den 31. marts havde 914 personer medvirket i undersøgelsen og 810 af dem arbejder i Danmark.

"Da de teknologier som vi i forvejen er bekendt med og understøtter arbejdet, har vi kunne omstille til den nye situation uden de store problemer. Implementeringen er gået relativt smertefrit for mere end halvdelen af deltagerne, men der er dog omkring 40 procent, hvor det har være mere krævende at flytte arbejdspladsen hjem," siger Christine Ipsen, en af forskerne bag undersøgelsen, til Tech Management.

Amazon vil screene ansatte for corona.virus
To selskaber der udvikler test for coronavirus er ifølge nyhedsbureauet Reuters blevet kontaktet af Amazon.

Amazon ønsker angiveligt at screene sine medarbejdere for coronavirus, og dermed undgå smittespredning i selskabets mange lagerfaciliteter.

Topcheferne i selskabet Abott Laboratories og Thermo Fischer Scientific har ifølge Reuters meddelt Amazon at de gerne vil samarbejde med selskabet, men at den amerikanske stat i øjeblikket har lagt fuldt beslag på de to selskabers testkapacitet.

Adobe-undersøgelse: Kæmpe boom i online-handel under corona-pandemi
Det kommer nok ikke som en stor overraskelse. Men online-handlen oplever et kæmpeboom i denne tid, hvor en stor del af verdens befolkning arbejder hjemmefra mens coronavirussen hærger.

Det viser et nyt digital indeks, som Adobe har udviklet. Indekset tager ifølge Adobe udgangspunkt i en analyse af billioner af transaktioner på tværs af 100 millioner varenumre.

Ikke alene er online-salget af håndsprit, masker, handkser og antibakteriel spray steget med 807 procent, men også online-salg af fitnessprodukter er steget med 55 procent og salget af computere og andre redskaber til hjemmearbejde er steget med 40 procent.

Om dagen i dag: Windows 3.1 bliver udgivet
Den 6. april 1992 blev Windows 3.1 udgivet.

Det nu 28 år gamle styresystem udmærkede sig blandt andet ved multimedia-understøttelse, hvilket blandt andet vil sige, at det understøttede lydkort og super vga-monitorer med en opløsning på 800 x 600 pixels.
Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.