Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danske hospitaler ignorer avanceret robotteknologi fra Odense / Hjemmearbejde gør os mere effektive / Amazon vil screene ansatte for coronavirus

Danske hospitaler ignorer avanceret robotteknologi fra Odense. Hjemmearbejde gør os mere effektive. Amazon vil screene ansatte for coronavirus. Ny undersøgelse viser et stort boom i online-handlen og så er det i dag 28 år siden, at Windows 3.1 blev lanceret.

Godmorgen og glædelig påske.

Her kommer ugens første morgen-briefing fra Computerworld.

Påsken er som altid en kærkommen lejlighed til at bruge lidt ekstra tid med de nærmeste inden for hjemmets fire vægge.

Lige hvad vi alle har gået og manglet i den seneste tid. Nå, ikke?

Det skal dog ikke afholde os fra at kaste os hovedkuls ud i dagens første nyhedsfix. Vi lægger ud med en historie om dansk robotteknologi, der hitter på udenlandske hospitaler, men ikke møder samme interesse herhjemme.

Danske hospitaler ignorer avanceret robotteknologi fra Odense

På de danske hospitaler bør man i langt højere grad omfavne moderne teknologi, når man skal beskytte de ansatte mod corona-smitte.

Det siger direktør for Health Tech Hub Copenhagen, Jesper Grønbæk, i et interview med Politiken.

Som eksempel henviser han til, at UVD Robots fra Odense har udviklet en avanceret desinfektionsrobot, der andet er blevet eksporteret til hospitaler i Kina og Italien. Men selskabet oplyser til Politiken at kun ganske få danske hospitaler har udvist samme interesse for robotterne.

”Lige nu fokuserer man på manglende fysiske værnemidler. Og det er vigtigt. Men vi kan gøre meget mere for at beskytte hverdagens helte,” siger Jesper Grønbæk til Politiken.

Hjemmearbejde gør os mere effektive

55 af procent af os er mere effektive, når vi under coronavirussen arbejder hjemmefra.

Det skriver mediet Tech Management på baggrund af de første resultater fra en ny undersøgelse, som en forskergruppe på DTU er i gang med at udarbejde.

Den 31. marts havde 914 personer medvirket i undersøgelsen og 810 af dem arbejder i Danmark.

"Da de teknologier som vi i forvejen er bekendt med og understøtter arbejdet, har vi kunne omstille til den nye situation uden de store problemer. Implementeringen er gået relativt smertefrit for mere end halvdelen af deltagerne, men der er dog omkring 40 procent, hvor det har være mere krævende at flytte arbejdspladsen hjem," siger Christine Ipsen, en af forskerne bag undersøgelsen, til Tech Management.

Amazon vil screene ansatte for corona.virus

To selskaber der udvikler test for coronavirus er ifølge nyhedsbureauet Reuters blevet kontaktet af Amazon.

Amazon ønsker angiveligt at screene sine medarbejdere for coronavirus, og dermed undgå smittespredning i selskabets mange lagerfaciliteter.

Topcheferne i selskabet Abott Laboratories og Thermo Fischer Scientific har ifølge Reuters meddelt Amazon at de gerne vil samarbejde med selskabet, men at den amerikanske stat i øjeblikket har lagt fuldt beslag på de to selskabers testkapacitet.

Adobe-undersøgelse: Kæmpe boom i online-handel under corona-pandemi

Det kommer nok ikke som en stor overraskelse. Men online-handlen oplever et kæmpeboom i denne tid, hvor en stor del af verdens befolkning arbejder hjemmefra mens coronavirussen hærger.

Det viser et nyt digital indeks, som Adobe har udviklet. Indekset tager ifølge Adobe udgangspunkt i en analyse af billioner af transaktioner på tværs af 100 millioner varenumre.

Ikke alene er online-salget af håndsprit, masker, handkser og antibakteriel spray steget med 807 procent, men også online-salg af fitnessprodukter er steget med 55 procent og salget af computere og andre redskaber til hjemmearbejde er steget med 40 procent.

Om dagen i dag: Windows 3.1 bliver udgivet

Den 6. april 1992 blev Windows 3.1 udgivet.

Det nu 28 år gamle styresystem udmærkede sig blandt andet ved multimedia-understøttelse, hvilket blandt andet vil sige, at det understøttede lydkort og super vga-monitorer med en opløsning på 800 x 600 pixels.