Morgen-briefing: Danske hospitaler ignorer avanceret robotteknologi fra Odense / Hjemmearbejde gør os mere effektive / Amazon vil screene ansatte for coronavirus

Danske hospitaler ignorer avanceret robotteknologi fra Odense. Hjemmearbejde gør os mere effektive. Amazon vil screene ansatte for coronavirus. Ny undersøgelse viser et stort boom i online-handlen og så er det i dag 28 år siden, at Windows 3.1 blev lanceret.

Godmorgen og glædelig påske.

Her kommer ugens første morgen-briefing fra Computerworld.

Påsken er som altid en kærkommen lejlighed til at bruge lidt ekstra tid med de nærmeste inden for hjemmets fire vægge.

Lige hvad vi alle har gået og manglet i den seneste tid. Nå, ikke?

Det skal dog ikke afholde os fra at kaste os hovedkuls ud i dagens første nyhedsfix. Vi lægger ud med en historie om dansk robotteknologi, der hitter på udenlandske hospitaler, men ikke møder samme interesse herhjemme.

Danske hospitaler ignorer avanceret robotteknologi fra Odense
På de danske hospitaler bør man i langt højere grad omfavne moderne teknologi, når man skal beskytte de ansatte mod corona-smitte.

Det siger direktør for Health Tech Hub Copenhagen, Jesper Grønbæk, i et interview med Politiken.

Som eksempel henviser han til, at UVD Robots fra Odense har udviklet en avanceret desinfektionsrobot, der andet er blevet eksporteret til hospitaler i Kina og Italien. Men selskabet oplyser til Politiken at kun ganske få danske hospitaler har udvist samme interesse for robotterne.

”Lige nu fokuserer man på manglende fysiske værnemidler. Og det er vigtigt. Men vi kan gøre meget mere for at beskytte hverdagens helte,” siger Jesper Grønbæk til Politiken.

Hjemmearbejde gør os mere effektive
55 af procent af os er mere effektive, når vi under coronavirussen arbejder hjemmefra.

Det skriver mediet Tech Management på baggrund af de første resultater fra en ny undersøgelse, som en forskergruppe på DTU er i gang med at udarbejde.

Den 31. marts havde 914 personer medvirket i undersøgelsen og 810 af dem arbejder i Danmark.

"Da de teknologier som vi i forvejen er bekendt med og understøtter arbejdet, har vi kunne omstille til den nye situation uden de store problemer. Implementeringen er gået relativt smertefrit for mere end halvdelen af deltagerne, men der er dog omkring 40 procent, hvor det har være mere krævende at flytte arbejdspladsen hjem," siger Christine Ipsen, en af forskerne bag undersøgelsen, til Tech Management.

Amazon vil screene ansatte for corona.virus
To selskaber der udvikler test for coronavirus er ifølge nyhedsbureauet Reuters blevet kontaktet af Amazon.

Amazon ønsker angiveligt at screene sine medarbejdere for coronavirus, og dermed undgå smittespredning i selskabets mange lagerfaciliteter.

Topcheferne i selskabet Abott Laboratories og Thermo Fischer Scientific har ifølge Reuters meddelt Amazon at de gerne vil samarbejde med selskabet, men at den amerikanske stat i øjeblikket har lagt fuldt beslag på de to selskabers testkapacitet.

Adobe-undersøgelse: Kæmpe boom i online-handel under corona-pandemi
Det kommer nok ikke som en stor overraskelse. Men online-handlen oplever et kæmpeboom i denne tid, hvor en stor del af verdens befolkning arbejder hjemmefra mens coronavirussen hærger.

Det viser et nyt digital indeks, som Adobe har udviklet. Indekset tager ifølge Adobe udgangspunkt i en analyse af billioner af transaktioner på tværs af 100 millioner varenumre.

Ikke alene er online-salget af håndsprit, masker, handkser og antibakteriel spray steget med 807 procent, men også online-salg af fitnessprodukter er steget med 55 procent og salget af computere og andre redskaber til hjemmearbejde er steget med 40 procent.

Om dagen i dag: Windows 3.1 bliver udgivet
Den 6. april 1992 blev Windows 3.1 udgivet.

Det nu 28 år gamle styresystem udmærkede sig blandt andet ved multimedia-understøttelse, hvilket blandt andet vil sige, at det understøttede lydkort og super vga-monitorer med en opløsning på 800 x 600 pixels.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: Cisco udskyder konference som følge af amerikanske uroligheder / Telenor får adgang til Norlys' fibernet / Dansk Erhverv: "Det er en mærkedag i dansk tele- og digitaliseringspolitik" / Dansk Gartner-profil skifter til Combitech

Morgen-briefing: Cisco udskyder konference som følge af amerikanske uroligheder. Telenor får adgang til Norlys' fibernet. Dansk Erhverv: "Det er en mærkedag i dansk tele- og digitaliseringspolitik". Dansk Gartner-profil skifter til Combitech. Indisk it-gigant vil bringe stadionoplevelsen hjem i stuerne med virtual reality. NNIT er tæt på at være fuldtallig igen. Dansk DXC Technology-boss udgiver spændingsroman.

1 Industry 4.0 bygger på farlig forudsætning om tillid
Politiet geoblokerer adgang til danske coronahjemmesider grundet frygt for DDoS-angreb
Hitachi vil indføre fast hjemmearbejde som 'new normal'
Wipro ansætter ny topchef: Henter Capgemini-veteran
Morgen-briefing: 3 tilbagebetaler lønkompensation / 7N dropper udbytte til ejerne / Facebook-ansatte gennemfører virtuel udvandring/ Teleselskaber positivt overrasket over få konkurser blandt kunder / Danske Radiobotics modtager bevilling på 10 millioner
Hjemmearbejdets mange klimafordele understreger behovet for mere energivenlige data
2 Ugen i tech: Verdens største el-passagerfly går i luften – bruger strøm for 40 kroner / Så afsindig dyrt er Bang & Olufsens nye drømmefjernsyn / SpaceX mission lykkedes: Indleder en ny æra for kommerciel rumudforskning

mest debatterede artikler

Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan krypterer og sender du følsomme persondata med ét klik
Mange virksomheder har stort behov for at sende følsomme persondata til for eksempel myndigheder, medarbejdere eller kunder. Men almindelig e-mail er nem at opsnappe – og derfor ulovlig at anvende til formålet. Derfor er afsenderen ofte tvunget til at anvende krypteringsløsninger, der er besværlige at håndtere og stiller meget store krav til driftssikkerheden hos leverandøren. Men der er et alternativ. I dette whitepaper kan du læse om DPG SikkerPost, en gennemprøvet danskudviklet løsning, der spiller tæt sammen med både e-Boks og Microsofts teknologistack og gør det nemt at sende sikre, krypterede mails direkte fra mailprogram eller fagsystem. Helt uden behov for specialuddannelse i systemet eller for at have manualer og guides ved hånden.