Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Astronomi: Natteliv i april

Dagene er blevet længere, men det er stadig forholdsvist mørkt om natten, og det er ikke længere helt så koldt. Det gør april til en fin måned for den kuldskære stjernekigger.

Nattelivet er ikke helt, hvad det har været for tiden. Vil man alligevel lidt ud om aftenen, så kast et blik mod himlen.

For ganske vist er dagene blevet mærkbart længere – og nætterne tilsvarende kortere. På den anden side er det er dog stadig relativt mørkt og ikke længere helt så forbasket koldt.

Så alt i alt er april ikke en helt tosset måned til stjernekiggeri.

I april kan vi så småt begynde at se den såkaldte sommertrekant – Vega, Altair og Deneb.

Allerede tidligt på aftenen har vi også flot udsyn til Venus, der ses mod vest fra kort efter solnedgang til efter midnat.

Fra midt i april kan man sent om natten se Jupiter, Saturn og Mars stå tæt sammen, ikke langt fra månen.

Dommedagsasteroide på afstand

Sidst på måneden får medierne i øvrigt noget andet at skrive om end coronavirus, for da passerer en temmelig stor asteroide med en diameter på mellem to og fire kilometer i en afstand på lidt over seks millioner kilometer.

Det lyder ganske vist af en del, og man kan da heller ikke se asteroiden med det blotte øje.

Men er i astronomisk forstand er det tæt på, så hvis du ser overskrifter om en dommedagsasteroide, så er det formentlig asteroiden med betegnelsen ”1998 OR2”, der henvises til. Også selv om den ikke er i nærheden af at ramme vores lille bopæl i kosmos.

Vil du vide mere om, hvad der i øvrigt er at se på, så klik forbi Astronomisk Selskab eller Videnskab.dk, der begge har gode tips og guides til nattehimlen.

Links til de to steder er:

https://astronomisk.dk/nattehimlens-objekter-i-april/

https://videnskab.dk/naturvidenskab/kig-op-i-april-dommedagsasteroide-kommer-forbi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere