Artikel top billede

Astronomi: Natteliv i april

Dagene er blevet længere, men det er stadig forholdsvist mørkt om natten, og det er ikke længere helt så koldt. Det gør april til en fin måned for den kuldskære stjernekigger.

Nattelivet er ikke helt, hvad det har været for tiden. Vil man alligevel lidt ud om aftenen, så kast et blik mod himlen.

For ganske vist er dagene blevet mærkbart længere – og nætterne tilsvarende kortere. På den anden side er det er dog stadig relativt mørkt og ikke længere helt så forbasket koldt.

Så alt i alt er april ikke en helt tosset måned til stjernekiggeri.

I april kan vi så småt begynde at se den såkaldte sommertrekant – Vega, Altair og Deneb.

Allerede tidligt på aftenen har vi også flot udsyn til Venus, der ses mod vest fra kort efter solnedgang til efter midnat.

Fra midt i april kan man sent om natten se Jupiter, Saturn og Mars stå tæt sammen, ikke langt fra månen.

Dommedagsasteroide på afstand

Sidst på måneden får medierne i øvrigt noget andet at skrive om end coronavirus, for da passerer en temmelig stor asteroide med en diameter på mellem to og fire kilometer i en afstand på lidt over seks millioner kilometer.

Det lyder ganske vist af en del, og man kan da heller ikke se asteroiden med det blotte øje.

Men er i astronomisk forstand er det tæt på, så hvis du ser overskrifter om en dommedagsasteroide, så er det formentlig asteroiden med betegnelsen ”1998 OR2”, der henvises til. Også selv om den ikke er i nærheden af at ramme vores lille bopæl i kosmos.

Vil du vide mere om, hvad der i øvrigt er at se på, så klik forbi Astronomisk Selskab eller Videnskab.dk, der begge har gode tips og guides til nattehimlen.

Links til de to steder er:

https://astronomisk.dk/nattehimlens-objekter-i-april/

https://videnskab.dk/naturvidenskab/kig-op-i-april-dommedagsasteroide-kommer-forbi
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere