Artikel top billede

Hackere ændrer strategi for at udnytte corona-situationen: Scanner VPN-forbindelser for sårbarheder

Flere hackere har nu ændret strategi efter at store dele af arbejdsstyrken arbejder hjemmefra. Nu ledes der efter sårbarheder i VPN-forbindelser, så målrettede angreb kan foretages.

Ondsindede hackere har ændret strategi for at udnytte corona-pandemien.

Nu scanner de cyberkriminelle i stigende grad VPN-forbindelser for sårbarheder, så det hjemmearbejdende folk kan angribes.

Det viser en ny fælles publikation, udgivet af britiske National Cyber Security Centre (NCSC), amerikanske US Department of Homeland Security (DHS) og Cybersecurity and infrastructure Agency (CISA).

Antallet af cyberangreb er overordnet det samme som før corona-krisen. Der hvor der store stigning ses, er i antallet af corona-relaterede angreb i form af phising, malware, ransomware og andre svindelkampagner.

Det skriver ZDNet.

"Ondsindede hackere tilpasser deres strategi, så de kan udnytte corona-pandemien. NCSC arbejder døgnet rundt med partnere for at komme med modsvar," lyder det fra Paul Chichester, Director of Operations hos NCSC.

læs også: Derfor har CFCS sendt lækkede login-oplysninger til over 1.000 danskere: "Jeg har set, at flere i sikkerhedsbranchen synes, at det er noget pjat"

Antallet af hackere, der scanner for sårbarheder i hjemmearbejds-værktøjer og software er steget markant siden epidemiens brød ud, lyder en af konklusionerne.

"Mange organisationer har hastigt indsat nye netværk, der inkluderer VPN-forbindelser og andet forbundet til it-infrastrukturen. Ondsindede hackere drager fordel af det store skift til at arbejde hjemme," fremgår det af rapporten.

Du kan se rapporten her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere