Artikel top billede

Hackere ændrer strategi for at udnytte corona-situationen: Scanner VPN-forbindelser for sårbarheder

Flere hackere har nu ændret strategi efter at store dele af arbejdsstyrken arbejder hjemmefra. Nu ledes der efter sårbarheder i VPN-forbindelser, så målrettede angreb kan foretages.

Ondsindede hackere har ændret strategi for at udnytte corona-pandemien.

Nu scanner de cyberkriminelle i stigende grad VPN-forbindelser for sårbarheder, så det hjemmearbejdende folk kan angribes.

Det viser en ny fælles publikation, udgivet af britiske National Cyber Security Centre (NCSC), amerikanske US Department of Homeland Security (DHS) og Cybersecurity and infrastructure Agency (CISA).

Antallet af cyberangreb er overordnet det samme som før corona-krisen. Der hvor der store stigning ses, er i antallet af corona-relaterede angreb i form af phising, malware, ransomware og andre svindelkampagner.

Det skriver ZDNet.

"Ondsindede hackere tilpasser deres strategi, så de kan udnytte corona-pandemien. NCSC arbejder døgnet rundt med partnere for at komme med modsvar," lyder det fra Paul Chichester, Director of Operations hos NCSC.

læs også: Derfor har CFCS sendt lækkede login-oplysninger til over 1.000 danskere: "Jeg har set, at flere i sikkerhedsbranchen synes, at det er noget pjat"

Antallet af hackere, der scanner for sårbarheder i hjemmearbejds-værktøjer og software er steget markant siden epidemiens brød ud, lyder en af konklusionerne.

"Mange organisationer har hastigt indsat nye netværk, der inkluderer VPN-forbindelser og andet forbundet til it-infrastrukturen. Ondsindede hackere drager fordel af det store skift til at arbejde hjemme," fremgår det af rapporten.

Du kan se rapporten her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere